Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Yerel Gazete Cikarmak Yardim.

BaşlatanSouLTarih24/08/2014 07:18:52Yorum9

İlk mesaj
Üye286 yazı
Ege bölgesinde 100 bin nüfuslu bir ilcede yerel gazete cikarmak istiyorum.
5000 adet basilacak tüm marketler,isyerleri ve kahvelere ücretsiz dagilacak haftalik olucak ve en az 8 sayfa.
Alim-satim,is ilanlari,ev, ve ticari ilanlar ile kazanmak niyetindeyiz.

Resmi ilan ve belediye ilanlari alabilirmiyiz ve bize getirisi nasil oluyor?

Haftalik ön ve son sayfa renkli olucak ege bölgesinde basabilecek ucuz yer varmi?

Maliyeti nedir?

Bilen arkadaslar yardimci olursa cok sevinirim
Rızkın 10 da 9 u Ticarettedir. Hadis-i Şerif

Yerleşim ALMANYA / StutgartMeslek İletişimci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Yeni Üye39 yazı
Size yardım edemeyeceğim ama Gazeteyi ücretsiz yapmak çok orjinal bir fikir, çok hoşuma gitti umarım başarırsınız.

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Dekoratör
Üye120 yazı
Zaten ucretsiz bir cok gazete var , yani bu eskiden gelen bir durum.Gazeteler genelde reklam vs'lerden kazanir
Uluslararası Lojistik Tedarik Zinciri Yönetimi

Yerleşim Yngiltere / LondraMeslek Yöneticilik
Üye286 yazı

var ama farkli olarak siyasi olarak bagimsiz olucak ve reklamlardan cok ilanlardan kazanmayi düsünmekteyim.Arastirmalar devam ediyor tsk ederim yorumlariniz icin.

Yerleşim ALMANYA / StutgartMeslek Yleti?imci
Üye126 yazı
Dostum yanlis anlama ama gazete cikarmak icin koniksten medet bekliyorsan sen bu isi yapamazsin hic baslama

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Üye286 yazı
silent koniksten sadece belirli sektör icin mi medet beklemeliyiz?

Burada sen bu isi yapabilirsin yada yapamazsin zihniyeti ile bakarsan tüm forumdaki tüm konulari tek tek sana sormamiz lazim yapabilirmiyiz diye.

Kimin ne yapip yapamayacagi ile yargilamak yerine bilgin varsa konuyla paylas yoksada susmak en makülü.Ama yinede tsk ederim yorumun icin

Yerleşim ALMANYA / StutgartMeslek Yleti?imci
Yeni Üye84 yazı
Bu tür yerel gazetecilik bundan 15-20 yıl önce iyiydi. Ama bundan para kazananlar Gazetecilikten ziyade 3 kagıtçılıkla para kazanıyorlardı. Gazeteler genellikle belediye, polis, maliye, ssk gazetesi izlenimi vererek.İnsanları abone edip ayrıca eglence tertip edip 100 kişilik yer tutup 1500 bilet sattırıp. satan abone yapan personele komisyon veriyorlardı. gazeteler matbalarda hazır zaten maliye ile alakalıysa maliye bilgisi belediye ile alakalı ise belediye bilgiler vs.vs. size sadece + bir kaç reklam diyası ve gazetenin parasını vermek kalıyor. gazeteyi çıkarmak içinde bir yazı işleri müdür belirtmen ve imtiyaz hakkı alman yeter sanırım. ama bu işler bitti gece tertiplemeleri valilik yasakladı.asıl kaynak burda uçtu :))) bilgim bu kadar . bir kaç örnek isim veriyim son olarak VERGİ İNCELEME GAZETESİ..............TÜRKİYEDE BELEDİYELER--------------POLİS POSTASI---------VS.VS

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye49 yazı
matbaan yoksa girme o işe derim
Gelecek e ticaretle şekilleniyor. e ticaret hakkında bilgi almak için iletişime geçin

Yerleşim Türkiye / RizeMeslek Yöneticilik
Yeni Üye49 yazı
yasal mevzuatı ağırdır. Tek başına yapılacak bir iş değil de değildir. Bir sürü prosedürle uğraşmak zor. Ekip kursan maaşlar çıkmaz. en son radikal gazetesi battı medyadan takip edip görebilirsiniz o kadar küçük gazete çıkmaz çıksada ikinci sayıyı zor görürsünüz. yaşadığınız yere göre internet gazeteciliği yapın. oranın en büyük en alt yapısı olan medya sitesini kurun. düşünün mynet gibi ama sizin ilçenize özel herşey. reklam toplayın öylelilkle devam edin. internet çağında kağıda para veren çıkmaz..

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Ticaret
Yeni Üye2 yazı
Yasal mevzuatında hiçbirşey yok. Şirketin varsa cumhuriyet başsavcılığına bir Mevlüt'e beyannamesi veriyorsun o kadar. Izin alma gibi birşey yok bildiriyorsun sadece. Önemli olan reklam alarak sürekliliği sağlamak. 1 dergi 1 gazete çıkardım daha önce şimdide sektörel bölgesel bir dergi hazırlıyoruz. Detaylı bilgi için özelden skype yada telefon yolla ayrıntılı bir bilgi vermeye çalışırım.

Yerleşim Türkiye / DüzceMeslek Medya