Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Doğal Sabun İşi Nasıl

BaşlatanvokriTarih17/08/2014 10:38:32Yorum9

İlk mesaj
Üye170 yazı
merhabalar arkadaşlar,

turistik bir yerde ticaretle uğraşıyorum..malum sezon kısa ve esnaf çok ve neredeyse herkes aynı işi yapıyor..yani ya butik,ya hediyelik ya da restorant işletiyorlar..haliyle şehir esnafa doymuş hatta taşıyor bile denilebilir.. ben de artık değişik bir şey yapmak istiyorum ve araştırma halindeyim..yurt dışından doğal sabun ithal edip bunu SPA,hamam işletmelerine toptan satışını yapmayı düşündüm ama devlet sabun ithalatına anti damping uyguluyormuş yani daha başlamadan biten bir proje oldu.. 2. seçenek ya AVM içinde bir kiosk da yerli üretim doğal sabun satmak ya da cadde üstü bir dükkan açıp sabun,mum,oda parfümleri gibi değişik tarzda mistik şeyler satmak.. Bu arada dükkan açmak hayli maliyetli olacak gibi.. Sormak istediğim şey aranızda bu işi yapan var mıdır özellikle turistik bölgelerde deneyeniniz, sonuç alanınız var mıdır varsa değerli fikirlerini paylaşırsa sevinirim..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Üye195 yazı
MERHABA ARKADAŞIM GÜZEL BİR DÜŞÜNCE BOŞ VER İTHAL SABUN OLAYINI BAK EDİRNEMİZİN DOĞAL MEYVE SABUNLARI VAR EGE BÖLGEMİZİN ZEYTİNYAĞI SABUNLARI VAR HATAY İSKERDERUNUN DEFNE SABUNLARI BUNA BENZER BİR ÇOK YÖRENİN KENDİNE HAS SABUNLARI VAR ÖYLE MALİYETLİ BİR İŞDE DEĞİL İLK ETAPTA BASİT USÜL MALİYE KAYDI DÜKKANA GÜZEL BİR KONSEP VE 200,300 KG SABUN SANA YETER
TURŞUCU ŞEVO

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Gyda
Üye170 yazı
teşekkür ederim hocam doğru söylüyorsunuz ülkemizde çok çeşit sabunlar var pahalısından ucuzuna benim merak ettiğim talep nasıl.. büyük marketlerin bir köşelerine sıkıştırılmış doğal sabunlar görüyorum yani çok talep görse daha ortalık yerde sergilerlerdi diye düşünüyorum yani endişem talep yönünde..

Yeni Üye5 yazı

alaçatı sabunalarını araştırın pazarlar da tezgah açıp satan arkadaşım var şifalı bitkisel diye satıyor her sabunun önüne neye iyi geldiğini belirten plaka koymuş işinden memnun
quitboy

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Hazyr giyim
Üye170 yazı
evet alaçatı sabunlarını biliyorum hocam.. ben kararsızım.. şöyle ki çeşitli bölgelerden sabunlar toplayıp satmak mı daha iyi olur yoksa bir firmanın bayiliğini alıp tek onun ürünlerini satmak mı?

Üye195 yazı
ARKADAŞIM ARTIK TÜKETİCİ TOPLUMU BİLİNÇLENDİ ESKİDEN UCUZ OLSUN NE OLURSA OLSUN MANTIĞI VARİDİ AMA ARTIK HERGÜN GAZETE VE TELEVİZYONLARDA KANSER TARZI HABERLER ÇIKMAYA BAŞLAYINCA TOPLUMDA DOĞAL VE ORGANİK ÜRÜNLERE DÖNMEYE BAŞLADI SENİN YAPICAĞIN ÇOK GÜZEL BİR MEVKİDE GÜZEL BİR DEKARASYONLA ÇOK GÜZEL BİR BUTİK DÜKKAN AÇMAK EMİN OL GÜZEL İŞ YAPARSIN UNUTMA YA İLK YAPACAKSI YADA EN İYİ YAPACAKSIN
TURŞUCU ŞEVO

Üye170 yazı
tabi haklısınız bir kesim de o hassasiyet başladı ama BIM,A101 marketlerden çıkmayan vatandaşlarımızı da yadsıyamayız onların böyle bir hassasiyeti olduğunu düşünmüyorum..

Üye195 yazı
Şimdi sana kendimden bir örnek vereyim yeterli sermayem olmadığı için kafamdaki işi işletmeye çeviremiyorum ama evde ufak ufak yapıyorum ve yeterli sermaye oluştumu işimi kurucam ben bu işi yapmaya başladığımda herkes senin şimdiki bim a101 lafını kullanmıştı ben inat ettim benim ürünlerimi deneyenler fiyata bakmadılar ve benden almaya başladılar sana tavsiyem bu tip engellere takılma yeterli sermayen varsa yap yoksa bilemem
TURŞUCU ŞEVO

Üye170 yazı
ben market işlettiğim için bizim insanımızın davranışlarını gözlemleyebiliyorum,bizim insanımızın kaliteden anladığı şey erikli su içmek ama onu da 50 kuruşa almaya çalışmak... haliyle bu insanlarla iç içe olunca tereddüt yaşamak normal.. yani 0.75 kuruşa su alamayan insanımız 6-7-10 TL'ye sabuna para verir mi meselesi.. Siz de haklısınız denemeden öğrenmek mümkün değil..