Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kırtasiyeci Arkadaşlar ? Yardım. . . . .

BaşlatanlmutluTarih12/08/2014 15:27:13Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye28 yazı
Ankarada 30 bin lira devir için 1300 tl kira bedeliyle tek ilköğretim okulu karşısında 40 yıllık kırtasiyeci dükkanı kar eder mi arkadaşlar.
İlerde okul zamanı kıtasiye ürünleri satan bir dükkan da var.
Kırtasiye 20-25 m kadar.Daha önce bu işi yapmadım.İşyeri sahibi ürünleri çeşitlendirirsem (test kitapları gibi) o zaman cironun yeterli olacağını söylüyor.
Kırtasiye işi yapan arkadaşlar bir değerlendirme yapabilirmi ?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye49 yazı
peki kendisi neden ürünleri çeşitlendirip kar yapmıyor ?
Gelecek e ticaretle şekilleniyor. e ticaret hakkında bilgi almak için iletişime geçin

Yerleşim Türkiye / RizeMeslek Yöneticilik
Yeni Üye28 yazı
Adam 40 yıldır bu işi yapıyor yaşı 70 olmuş.Dükkan kendinin ve emekli.
Yani gideri fazla olmayınca kazandığı kendine yetiyor uğraşmıyor.
Ben hem kira hem bağkur hem diğer giderler hem okul tatil olduğu dönemler düşündürüyor.

Yeni Üye28 yazı

leo091 teşekkürler kardeş.Dediğin gibi üniversite yok.Şimdi ilköğretimin orta bölümünü de ayırdılar.Sadece anaokul-ilkokul var.Ne iş yapacağız bilemedim.
Allah küçük esnafa yardım etsin.

Yeni Üye18 yazı
Çok yakın kırtasiyeci arkadaşım var, dükkan kendisinin olmasaydı 50 kere kapatırdı. Sana tavsiyem kesinlikle bu işe girme.

Öncelikle kafadan 3,5 ay iş yapmayacaksın. Pazar günlerini de dahil edersen 4,5 ay. Ayrıca eskisi gibi defter, kalem satma devri bitti çünkü insanlar artık büyük marketlerden kredi kartıyla alıyor, küçük kırtasiyelere sadece veresiyeciler geliyor. Kaldı ki 1 liralık kalemden, defterden %30 kazanmayla dükkan kendisini kurtarmaz. Bizim arkadaş internet çıktılarından ve çocukların performans ödevlerini hazırlayıp biraz para kazanıyordu fakat milli eğitim artık performans ödevlerini de kaldırmış...

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Di?er
Yeni Üye28 yazı
Evet sağolun haklısınız başka işe yönelelim artık.

Yeni Üye49 yazı
bencede
Gelecek e ticaretle şekilleniyor. e ticaret hakkında bilgi almak için iletişime geçin

Yerleşim Türkiye / RizeMeslek Yöneticilik