Magazacilik yazilimlari konularında bir cok firmaya eğitim destek çözümleri sunduk.
Fakat bulundugumuz yerin kucuklugu piyasaninda bu iste doyum noktasina ulasmasindan dolayi bilisim sektörünün farklı bir alanı olan "teknik servis" hizmetlerine yönlendik.
Peki bu isi basarili hale getirmek için neler yapılabilirdi? Ben başarının sırrını müşterilerimize değişik hizmetler sunarak rakiplerimizden sıyrılmak olduğunu düşündüm ve buna istinadende bir proje geliştirdim ve uygulamaya geçtim.
Peki neydi bu proje? Hemen açıklıyayım!
Artık musteriyi ayagimiza beklemektense musterinin ayagina gitmek ve sorunu musterinin yanında gidermek. Eger musterinin sorunu yanında cozulemeyecek gibiyse veya cozulmesi uzun zaman alacaksa musterinin sorunlu ürünü teslim alıp musteriye ürununun arızası giderilinceye kadar geçici olarak yeni bir ürün tedarik etmek. Ürünün sorunu giderildiginde ise sorunu giderilen ürünü teslim edip, gecici olarak biraktigimiz ürünü geri almak ve bütün bunları yaparken extra hic bir ücret talep etmemek.
Bilmiyorum siz bu fikirle ilgili ne düsünüyorsunuz ama biz yaklasik 1 yildir bu isi yapiyoruz.
Zaten mevcut olan musteri portfoyumuzde bu isi gelistiriyoruz.
Fakat bu gecen 1 yil zarfinda istedigimiz gibi bir buyume gerceklestiremedik. Giderlerimiz karsilaniyor sadece...
Bir yerde bir eksikligin oldugunu dusunuyorum..
Yaptigimiz isin gelistirilmesinde kullandigimiz methodları geri donusleriyle birlikte size aktariyorum.
yerel gazete reklamlari // sonuc geri donus yok
radyo reklamlari // sadece tanidigimiz musterilerimiz "radyoya reklam vermissiniz" guzel olmus seklinde yorumlarını bildirdiler ama geri donusu yok.
internet sitesi // bulundugumuz yerin yabancisi olan veya sorununu daha once cozememis insanlar bize ulasiyor. geri donus var. ama kucuk bir yerde oldugumuzdan yeterli degil!
Ayrıca sirketin yeri sehir merkezine yakin ve arayan kisinin bulabilecegi yerde. Fakat cadde uzeri bir yer degil pasaj ici bir yerde...
(Kendi görüsüm bulundugum bölgede işten anlayan değilde çevresi olan kazanıyor.) Bizim istedigimiz daha cok yeni musteriye ulasabilmek.
Burda bunları anlatmamın nedeni fikir birligi olusturmak ve sizlerin dusuncelerini alabilmek.
Sizce bu hizmeti bu fikri pazarlarken neler yapılmalı???
İş fikri hakkında da düşüncelerinizi bekliyorum.
Hepinize teşekkürler.