Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Acil Herşey Hazır Pazarlama Planını Lazım

BaşlatanpakmisyufkaTarih24/02/2011 19:59:30Yorum22

İlk mesaj
pazarlama plan lazım

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
22 yorum
mrb arkadaşım öncelikle hayırlı olsun şu an üretimi hangi şehirde yapıyosun ....ve şube açmayı düşünüyormusun.bilgi verirseniz .....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
kayseride yapıyoruz. şube açmayı düşünüyorum fakat imalathanem merkeze 30 km uzaklıkta ve ben üretimde olduğum için şubeyi takip etmenin zor olacağını düşünüyorum. işin kötüsü imalathanem toptan üzerine düşündüğüm için sanayi kesminde ve hiç parekendem yok :(

öncelikle geçmiş Olsun Diyorum Çünkü hedef pazara 30 km uzaklıkta Imalât Yapmak Yeni ve küçük işletmeye köstek Bir durumdur. İlk Önce pazara Yakın bir Yere taşının Ve aynı zamanda sizinde parekendenizin olacağı Şekilde konuşlanın. Toptan tedarikçi Olarak işinizin vitrini Olacak en Azından 1 satış noktası Veya mağazası olması Lazım, bu nokta Zaten Kendi masrafını karşılayacaktır o Yüzden işinize vitrin yapmaktan çekinmeyin. Bir Marka Ve logonuz Yoksa Hemen edinin Çünkü Toptan pazarlamada Ürün Kataloğu olmalı bu katalogda logonuz ürünleriniz Toptan Fiyat Listeniz Ve çoklu alımlara uygulayacağınız promosyonlar Olacak. Kendiniz hedef pazara Ürün sunumu Yapacak Ve sipariş alcak yeteneğe sahipseniz sorun Yok Eğer değilseniz deneyimli Bir personel yardımıyla bu sorunu çözersiniz.
En Önemli Konu numunedir, sizin Önce tanınmanız Lazım bunun için numune vermek zorundasınız bunun en hızlı sonuçlanan yolu budur.

Umarım yararlı Olur tavsiyelerim, bol kazançlar Dilerim...

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ticaret
teşekkür ederim çok sağolun. imalat hanemdeki yatırımları tekrar yapabilecek param ve zamanım yok elimdeki avcumdakini parayı buraya harcadım ve birkaç aydırda içerideyim.. belgeler ve izinlerde benim için çok yıpratıcı. battım galiba :(

bu durumda Tek çıkış yolunuz en Yakın yerlere numune bırakarak sipariş gelmesini beklemek olacaktır. Ürününüz gerçekten iyiyse talep gelecektir. Pazarlarken Fiyat konusuna takılmadan Açık bir Şekilde En Iyi malzemelerden Üretim yaptığınızı vurgula**** söyleyin... numune dağıtacak durumunuz Yoksa gerçekten yapılacak Bişey Yok demektir; tanınmış Marka olmadığınız Için denemeden sipariş vercek müşteriyi ancak tanıdıklar yardımıyla bulursunuz o Da işletmeyi kurtarmaz, Zaten öyle de Olmuş...

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ticaret
öncelikle şunu söyleyeyim ben bu konuda tecrübeli değilim. yani söyleyeceklerim gözlemlerden yapılan çıkarımlardan fazlası değil.

toptan satış yapabilmek için özellikle tüketicinin sizi neden tercih etmesi gerektiğini belirleyin. ardından potansiyel satış noktalarıyla tanıtım standı kurmak üzere anlaşmayı deneyin. böylece insanlar ürününüzü deneyip farkını görebilir. eğer bu şekilde satış yapabilirseniz zaten yavaş yavaş sipariş gelir diye düşünüyorum. bir kaç defa bu yöntemle başarılı olursanız kendinize güveniniz de gelir ve daha çok müşteri edinmeye odaklanabilirsiniz.

Bir de cafe tarzı yerlere hazır pişirilecek ürünleri ***ürün. orada da insanların denemesini sağlayın.

inşallah işleriniz yoluna girer.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Hazyr giyim
http://ahmetkirtok.com/marka-yaratirken-fiyat-kalite-ve-servis-denklemi/

http://ahmetkirtok.com/urun-servis-markalar-arasi-gecis-bariyeri/

daha bir çok faydalı yazı bulabilirsiniz bu sitede..

seçim sizin..
söylediğiniz yöntemle başarılı olmanız uzun zaman alabilir. marketlere girmek zorsa siz de bakkalları deneyin. 300 adet hedefliyorsanız her bakkalda 1-2 paket satılmasıyla buna daha kolay ulaşabilirsiniz..
bir de insanlar bu tarz ürünleri nereden alıyor ona dikkat edin. siz kapınıza gelen birine sadece yufka için ne kadar zaman ayırırsınız böyle bir toplantı için ya da satın alır mısınız? bence biraz reklam bütçeniz varsa yerel gazetelere ve billboardlara az da olsa reklam verin ara ara..

sanırım artık farkındasınızdır. bu tarz üretim bilgisine kolay ulaşılan ürünlerde önemli olan satacak pazarı önceden hazırlamaktır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Hazyr giyim
apt toplantılarını düşündüğüne göre , bence kayseride de muhtelif semt pazarları vardır herhalde , oralarda tezgah açarak satmayı planla . ve gelen müşterilere , evlere servisimiz de var . diye kartvizit ve broşür dağıt . broşürün yapımında azıcık titiz davran güzel bir broşür. ve semt pazarında hem satış hem tanıtımla bu işi halledebilirsin .
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
ÜRETİM İŞİ AYRIDIR pazarlama işi ayrı, bence üretim işini kendi halinde yürüyen bir sisteme sokup senin pazarlamaya yönelmen gerekir..

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Bir kişinin 2 işe birden odaklanması zor birşey. Sen üretim yapıyorsan 1-2 tüccar plasiyer bulabilisen pazarlamayı onlar yapabilir. Birde ürünü büyük marketlerle sınırlama bunlar tanınmış marka yada fason yaptırarak çalışır büyük iskonto isterler. Sen bakkal tarzı küçük yerlere ücretini sattıktan sonra ödeme imkanı sunarak almaya razı edebilirsin malın kaliteside dediğin gibiyse talep görür. Ayrıca küçük işletmeler kar marjına da önem verir özellikle Kayseri de bu daha belirgin olsa gerek. Bir %35 ve üstü iş görür gibi birde böyle deneyebilirsin.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Serbest meslek
Eğer yufka işinden başka hamurişi de yepmak isterim dersen buralarda pvc kutu ambalajlarda tatlı, tuzlu kurupasta üretip bakkala markete pazarlayanlar var sürümüde iyi gibi bi düşün istersen.
http://www.ozgupasta.com/kurabiyeler.html
bu linkte buna örnek olabilecek ürünler var.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Serbest meslek
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - pakmisyufka
teşekkürler ilginiz için. sabah toplantı olayını yazdıktan 1 saat sonra duydumki rakip yufkacılarda bunu düşünmüş ve mahallelere girip yufkacı geldi diye bağırıp yufkasını satıyormuş. ben yufkadan vazgeçip yapılmayanı bulmam lazım ...

Zaten başlamadan kaybetmişin ? Rakip firmalar mahallelere girdi ise sen bahçelerine gir..
Nasıl yaparsın bilmiyorum ama yufka yapma veya diğer ürün çeşitlerini araç içerisinde taze taze kokusunu ya**** müşterinin gözünün önünde yapmanı öneririm. Bu yaklaşım seni bir adım öne çıkaracaktır. Ama en iyi olduğün bir ürün için odaklanş diğerlerinin de reklamını yaparsın zaten
Örneğin yufkanın üç boyutlu resmini ( sıcakken dumanlar çıkıyormuşcana ) stiker yani yapıştırma ilan ayptır tlf numaralarını yaz binaların kapısına yapıştır o resimdeki sıcaklığı hissettirebilirsen siparişin hazır.
erişte için ise şu suloganı kullan " ENİŞTE ERİŞTE HAZIR" gibi
pazarlama sanattır. bu sanatı icra etmen lazım yılmadan
"Başarılarda gururu yenmekş felaketlerde ümitsiliğe direnmek lazımdır" M. Kemal Atatürk
www.aksehirhaliyikama.com

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ticaret
merhaba bence onlarca hamur işi ile ilgilenen firmalar var birçoğu yufka yapıyor, fakat kimi sadece yurt dışı çalışıyor kimi yerel marketlere veriyor bakkallara belki gıda toptancıları ile anlaşmak en mantıklı eya şahşsınıza ait servis yapıp 1000 tl + prim ile bir gıda pazarlamacısı bulup işe başlatmak olabilir... deneyin olursa tekrar yazın bizde bilgilenelim umarım işlerin düzelir hemşerim... ALLAH kolaylık versin...

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Reklam
1.öncelikli hedef kitlenizi belirleyiniz. (bayanlar)
2.lokasyonu belirleyiniz.(hangi bölgede satış yapmak istiyorsunuz)
3.üretim bandınızda hangi ürünler var.(ne üretebilirim)
4.+1 yaratmak (diğer firmalardan farkım nedir)

üretim yapıp satacağınız ürün için yeni maliyetler oluşturmaması açısından her mahalleden o bölgede oturan bir ev hanımı belirleyip evlere birebirsatış yöntemini deneyin ve ürün başına prim önerin
öğlen yemeği yapan ve veren büyük iş yerlerini tespit edin ve minimum kar ile toptan satış yapmaya çalışın

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / GirneMeslek Yöneticilik
almanyada toptanci ariyorum nrw cevresinde bayan elbise ve canta ic camasir

Yerleşim ALMANYA / KrefeldMeslek Esnaf
Pazarlamacının ilk hedefi pazarlama stratejileri oluşturmak, Pazar araştırmaları yaparak marka stratejisinin belirlenmesi, ürün fiyat stratejilerinin oluşturulması, ticari pazarlama, marka iletişimi .Öncelikle işe şirketiniz için 5 aşamalı bir iş planı hazırlamakla başlayabiliriz. İlk adım vizyon ve misyonun belirlenmesi, sonra hedeflerin belirlenmesi, daha sonra ise hedeflere ulaşmak için stratejilerin belirlenmesi gelmektedir. Stratejinin uygulanması, gözlem, değerlendirme ve yenileme de sonraki adımlardır. Artık farklı müşterilere aynı teklifle gitme devri kapandı. Dolayısıyla hedefli pazarlama dediğimiz kavram ön plana çıkıyor. Yani; müşterilerin farklı olduğunun bilincinde olarak onların karşılarına farklı tekliflerle çıkmak gerekir. Kitlesel Pazarlama bütün müşterilerin aynı olduğu varsayımından yola çıkar ve sanayi devrimi öncesinde etkili olmuştur, ne üretirsem satarım mantığı yer almaktadır. Ama artık Müşteri İlişkileri Yönetimi başarılı şirketler tarafından benimsenmiş, her tüketiciye farklı tekliflerle gidilmeye başlanmıştır. Pazarlama Stratejileri de hedefli pazarlamanın bu sonucuna göre oluşturulmaktadır. Şirketler için iş dünyasında etkili olabilmek pazarlama stratejilerinin iyi uygulanmasından geçer.STRATEJİ NEDİR, NE DEĞİLDİR? Strateji, başarılı olanı taklit etmek değil, farklı olanı yaratmaktır… Strateji, bir planlama süreci değil, yaratma sürecidir… Strateji, geleceğe dönük öngörüler yapmak değil, sağlıklı öngörüler doğrultusunda geleceği yönlendirebilmektir… Strateji, değişime kolaylıkla adapte olabilecek beceriyi geliştirmek değil, değişime liderlik etmektir… Strateji, bir yarışta en başarılı olmak üzere performansı arttıracak teknikleri geliştirmek değil, kolaylıkla birinci olunabilecek yarışı seçmektir… ... Pazar nasıl belirlenir Her işletme gireceği pazarı belirlemelidir. Bunun için de Pazar analizi yapmalıdır. Pazar analizi yaparak pazarın özellikleri ve büyüklüğü açık ve seçik biçimde belirlenir. Sonrada pazarın tümüne mi yoksa bir bölümüne mi girileceği kararlaştırılır. Başka bir deyişle hedef pazar seçilir. Bir pazarın büyüklüğü ihtiyacı ve isteği olan, başkalarının ilgi duyacağı kaynaklara ( satın alma gücüne ) sahip bulunan ve bu kaynakları değişim için karşı tarafa vermeye istekli olan tüketicilerin ya da örgütlerin sayısına bağlıdır.... kolay gelsin, istanbulda iş yapmak isterseniz yardımcı olabilirim
Tevrat FİDAN
wieseel dış ticaret ve pazarlama danışmanlığı
0545 422 87 61

kım ne satıyor bır sey anlamış degılım satılan pazarlananın adını koyun

Yerleşim Türkiye / PendikMeslek Saty? / Pazarlama
BENDE BİLMEDİĞİMDEN SİTRETEJİYİ ANLATTIM 2010SOSYETE2010 :)))))))))
Tevrat FİDAN
wieseel dış ticaret ve pazarlama danışmanlığı
0545 422 87 61

..
..
..
..
Oğlum tart ordan iki kilo pazarlama planı...

..
.
.
.
.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Reklam
erokasa katılıyorum.
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Maalesef biz Türkler kervanın yükünü yükledikten sonra, gideceğimiz yolun programını yapıyoruz. Üretime geçmeden önce yapman ve uygulaman gereken pazarlama planını, kervanı yükledikten sonra ve iyice de yorulmuş tükenmiş bir halde iken plan yapmaya çalışıyorsun , sanırım bir hayli gecikmişsin ilaçla tedavi olması zor, ameliyat lazım oda sermaye sorunu var anlaşılan , geçmiş olsun.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
tüm paranı üretime yatırcağına pazarlamaya yatırsaydın pazarlycak seyı bulurdun bu kadar sıkıntı cekmezdin üretim pazarlamadan daha önemli bence

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Saty? / Pazarlama