Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Avrupadan Hurda Veya 2. El Cep Telefonu Iphone

BaşlatanRbilirTarih07/07/2014 19:38:19Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye12 yazı
Merhaba arkadaslar, ben Avrupadan dan hurda veya 2 El Cep Telefonlarini toplu halde Türkiyeye Ihracat yapmak istiyorum Böyle bir durumda nasıl bir yol izlemem gerekiyor? nasıl getirtirim? gümrük aşaması nasıldır?? ÖTV veya KDV fiyatin üstüne gelirmi? bu konularla ilgili bana bilgi verebilirmisiniz. IMEI kaydi nasil yapilir veya toplu halde Imei kaydi yaptirma imkani varmi. Saygilar

Yerleşim ALMANYA / AlmanyaMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Yeni Üye28 yazı
Merhaba,
Hurda veya 2.el ithalatı çoğu üründe tamamen yasaktır. Bazı ürünlerde direk serbest, bazılarında ise bakanlıktan uygunluk yazısı
istenir. Cep telefonunda 2 yıl kadardır izin verildi ama çok uğraştırıyorlar, uygunluk yazısı isteniyor.
İlk önce Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından getireceğiz telefonlar için kullanılmış veya yenileştirilmiş eşyanın ithalatı uygunluk yazısı alıyorsunuz.Uygunluk yazısının bir örneği gümrük beyannamesine eklenir. Bu yazı 6 ay geçerlidir, 6 ayda bir yenileyeceksiniz.

Cep telefonunda gümrük vergisi yoktur. %20 ÖTV, %18 KDV si vardır.
Türkiye'ye nakliye ücreti + yol sigortası vereceksiniz, sigorta mecburidir. Gümrükte ürünlerin alım ücreti+nakliye ücreti+sigorta ücreti üzerine önce %20 ÖTV hesaplayıp veriyorsunuz. Ürünlerin alım ücreti+nakliye ücreti+sigorta ücreti+ÖTV toplamına %18 KDV hesaplayıp veriyorsunuz. Ödeme bu kadar ama tavsiyem bir gümrük müşaviri bulup işlemleri ona yaptırmanız, gümrükten mal çekmek uğraştırır.

İthal ettiğiniz tüm telefonların imei'lerini bir liste yapıyorsunuz, ıslak imzalı şekilde imei no, marka, model ve çift sim kartlı olup olmadığını yazıyorsunuz. Bu listeyi MCKS'ye verip imei'leri kaydettiriyorunuz. Tabii size direk güvenmiyorlar, sıfır telefonlarda bu listede yurt dışından aldığınız firmanında imzalı onayı isteniyor imei'ler için. 2.elde bilemiyorum nasıl isterler. Tabii telefon başına ücretde alıyor. Bu konuda detaylı bilgiyi www.mcks.gov.tr'den alabilirsiniz.

Bunun dışında sizden garanti belgesi hazırlamanızı ve bazı yerlerde teknik servisler açmanızı isteyecekler. Sıfır telefonlarda 7 bölgede 25 veya 30 servisti. 2.elde kaç servis isterler bilmiyorum ama garanti belgesi isteyeceklerdir. Telefondan şikayet geldiğinde sorumlu olmanız için.

Özetle, sıfır telefon getirmek zaten oldukça zordur, parasını verip olmuyor, ikinci el bence çok daha zor olur. Bir gümrük müşaviri tutarak onla çalışın mutlak, mevzuatların içinden çıkmazsınız.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye12 yazı
Sagol detayli bilgi icin. 2.el telefonlari söküp, parcalayip yedek parca olarak Türkiyeye sokabilirmiyiz??? Türkiyede gene birlestirip satma imkani olurmu???

Yerleşim ALMANYA / AlmanyaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye99 yazı

merhaba intel islemci hurda bilgisayarlardan sokulmus lazim konuyla ililenen bana ozelden mesaj yazsin iyi calismalar
elegez

Yerleşim Türkiye / YgdirMeslek Di?er
Yeni Üye5 yazı
@RBilir kardeş aktifmisin istanbulda metal isletmem var hurdalarını ve iphonelarını alabilirim aktif olursan mbucak1@gmail.com

Yerleşim Türkiye / SultangaziMeslek Serbest meslek