Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Türkiye Vs. Çin

BaşlatanArubaliTarih29/06/2014 21:17:58Yorum12

İlk mesaj
Yeni Üye33 yazı
Merhaba Arkadaslar,
icinizden bazilari bana kizacak ama ben genede fikirlerimi paylasmak istiyorum. Yurtdisi deyince ayirmak lagzim, mesela Arap, Balkan veya Rusya kesimine satilan ürünü Avrupaya satmak cok zor, ve fiyat cok önemli. Bu arada cin de var, adamlar o kadar cok ilgileniyorlarki inanilmaz, hayran kalirsiniz. Mail atiyorsun aninda cevap geliyor, mesala gecende Granit Merdiven icin TR de bir sirketi aradim, ölcüleri gönerdim, tam 15 günde, tabiki 7 kere arkasindan aradikdan sonra nihayet teklif geldi. Dedim birde cine sorayim, sordugum gün teklifi aldim, ve ne deyim TR 1137,00€ - CIN 135,00€. Önümüzdeki 12 ay icinde 500tane almayi planladim, sadece aradaki fark bana 500.000€ kazandiriyor. Yani demek istedigim TR cogu ürünlerde pahali. Fiyati tutturmasi icin kaliteden veya malzemaden calmasi gerekiyor. Almanyadan arayinca zaten hemen gözlerinde $$ olusup, turist fiyati uygulaniyor.

Burada genelde piyasa büyük sirketlerden olusdugu icin onlara mal satmak cok zor, ufak esnafda genelde toptancidan aliyor, toptancida keriz degilki oda istedigi sirketi arayip buluyor.
Benim gibi araci aliciyla saticiyi biraraya getirse bile, adamlar kazandigim %5 kara bile göz koyuyor, en kisa zamanda devre disi birakiyor.
Diyelim mesela ben burada bir Toptan alisveris merkezi actim, 10,15,20 veya 30 metrakare dükkanlara böldüm, gel malini sergile sat veya gelmesende olur, burada ne gencler var onlara birak sen imalata bak. Kac Sirket gelir acaba¿¿¿¿

TR nin avrupaya calismasi cogu sirketin isine gelmiyor, dogu daha rahat cünkü kaliteyi pek aramiyor.
Bu arada nakliyede cok önemli, parsiyelciler veya kargocular biraz adam olsa, cok güzel parekende de calisilir.
Malesef cok zor, o yüzden yolculuk cine dogru gözüküyor.
Ben sahsen Almanya icin konusuyorum, diger ülkeleri orada yasayanlara birakiyorum.

Hayirli isler, Arubali

(G.t.n.en baska birseye güvenme, o cünkü daima senin arkanda.)

Yerleşim ALMANYA / HannoverMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Yeni Üye24 yazı
dediğinize aynen katiliyorum.
uygur

Yerleşim Finlandiya / Helsinki
Yeni Üye81 yazı
Cinde ayni urunu hem 1$ hem 40$-a bulabilirsiniz.ama Turkiyede fiyatlar kalitesine gore vasat, yani orta sayilir.
emilsumgait@hotmail.com
cep: +994503656045

Yerleşim Azerbaycan / BakuMeslek Mühendis
Yeni Üye17 yazı

Ben sizin müzderip olduğunuz konu ile yakın bir konuda Türkiye'de iş yapan firmalardan aynı şekilde memnun değilim
Bir ürün için kontak kuruyorsunuz verilen fiyat Türkiye'deki toptancıya verilen fiyat ile aynı
Yurtdışında yaşayan ve Türkiye ile iş yapmak isteyen herkesi yoluncak kaz görme huyları değişmediği sürece bir adım ileri gidemezler

Çok enteresan olaylar olmakta Türkiye'de 3-6 vadeli çeklere mal satarlar ( çoguda İcralık olur ) yurtdışından ürün talep edene %30 ön peşinat %70 yüklemeden önce diye şart koşarlar

Türkiyeli olupta Türkiye'den mal almayan yüzlerce tanıdığım var 2tl ye Hindistan'dan %80 pamuk plaj havluları alan arkadasa neden Denizli veya Bursa'ya bakmadın dediğimde aynı kalite ürüne verilen ihracaat fiyatı 4.5 tl
Hadi al Türkiye'den alabilirsen 2tl ye
trnt71

Yerleşim Kanada / TorontoMeslek Ymalat
Üye110 yazı
kaliteli mal cinde de aynı fiyat

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye33 yazı
Selam Arkadaslar,
yahu biz nasil ticaret yapacagiz? yukaridaki uyariyi okudunuzmu hic?

1)Tanımadığınız kişilerle ticaret yapmayınız,
Bütün dünyayi tanimak imkansiz! Tanimanin bir garantisi varmi acaba!

2)yapıyorsanız dikkatli olunuz,
nasil dikkatli olacagiz?

3)tedbiri elden bırakmayınız,
iki tarafda siki siki elinde tedbir, is yapmaya bos el kalmadi!

4)denemeden görmeden almayınız,
denedik - gördük - begendik - aldik!! hooop bir dakika! ama paragraf 1) devreye giriyor!

5)alışveriş yöntemi olarak garanti yöntemler seçiniz.
bütün garantiyi satici kendine kullaniyor! alicaya hicbir garanti imkani saglamiyor.

6)Hiçbir zaman kesinlikle birilerine para yada mal göndermeyiniz veya hesabına para aktarmayınız!

hadi adami tanidik veya tanimadan paragraf 2)+3) uyguladik ve denedik - gördük - begendik - aldik!! paragraf 5)de uygulandi. takildikmi simdi 6) ya,

Yurtdisinda gelipde TR de is yapmak isteyenlere verilen ilk nasihat: aman kardesim kimseye güvenme, kimseye para verme, babanin ogluna bile güvenme!
yahu ben kendi kanima bile güvenmeyecemde, Kizilaya bagislanan kanlarami güvenecegim!

Hayirli isler, Arubali

(G.t.n.en baska birseye güvenme, o cünkü daima senin arkanda.)

Üye110 yazı
arkadaşım cinde ürünler kaliteye göre değişir her alıcı kendi ülkesinin alım gücüne göre mal talep eder cinli üretici en kaliteli ürünüde üretir. aynı görüntüye sahip daha ucuzunuda bu alıcının talebidir. dünyada borsası olan ürünler de fiyat değişmez. hammadde üretim işleyiş şekli fiyatı satıldığı ülke koşullarına göre değiştirebilir. üretim maliyetleri fiyatları cok az değiştirebilir bu konuda sen haklısın. ama şunu anlatmak istiyorum üretilen malın görüntüsü kalitesi bunlar cok önemli faktörler. cin üretimde dünya devidir. her türlü ürünü üretecek teknolojiye sahiptir . en kaliteli malıda üretir. en ekonomik ürünüde bu alıcı talebidir.
şunuda göz önünde bulundur malın satıldığı ülkede ürüne uygulanan vergide fiyatı değiştirir. almanyada otomobil türkiyeden ucuzdur. tam maliyet hesapları yapılmadan bunlar hesaplanmaz.

benim anlatmak istediğim cinde de kaliteli ürünlerin fiyatı aynıdır. tabiki ucuz malda var bu piyasa talebidir

Yeni Üye81 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - yusuf_export
kaliteli mal cinde de aynı fiyat

et-tekraru ehsen,
ve lev kene yuz seksen. :-)

aynen katiliyorum
emilsumgait@hotmail.com
cep: +994503656045

Yerleşim Azerbaycan / BakuMeslek Mühendis
Yeni Üye33 yazı
Sayin yusuf-export,
Ben yazdiklarinizin hepsinin bilincindeyim, is sadece fiyat veya kalitede bitmiyor.
TR de bir mermer ve granit sirketini aradim ve sahibi ile uzun uzun konustuk, istegimi dile getirdim ve dediki en iyisi o ürünü biz cine yaptiralim.
Ok, dedim ve defalarca aradikdan sonra fiyat geldi, 1137€
Bunun üzerine bende cinde fiyat istedim, kalitesi düsük yani lamine mal 135€, ve kaliteli block mal 260€
Peki simdi TR deki sirketin aldigi mal süper-süper altin kaplama ürünmü, yoo... cinin bana verdigi düsük kalite mal.
Kaliteli mal cindede ayni fiyatsa bana lütfen aradaki farki aciklarmisiniz? malesef! aciklayamazsiniz!

Neyse birakalim bu konuyu biryana ve bastan basliyalim,
Sirketi telefonla ariyorum, genelde bayan cikiyor. Aynen su sekilde: Efendim, buyrun, nevar diyen bile oldu, aigzinda bir sakiz eksik!
Neyse ben kibarca, iyi günler hanimefendi ismim Ali Baba Almanyadan ariyorum Dis Ticaret veya export ile ilgili kisiyle görüsmek istiyorum diyorum.
Cevap da aynen, birsaniye veya hmmm veya bagliyorum bazilarida gik demeden ilgili kisiyi bagliyor.
Ben bunlara "Tavuk" diyorum.
Bir Kartal gibi cikmasi lagzim telefona. Cünkü sekreter sirketin ilk ulasilan yeri, sirketin kartvizitidir.
Mesela söyle: Uzman Metal, ismim Ayla Bayla nasil yardimci olabilirim? dese yeter.
Neyse ilgili kisiyle görüsdükden sonra adresine mail atiyorum cogundan cevap bile gelmiyor, veya yarim yamalak bir yazi geliyor, bazilarida mail gelmedi diyor, beni inaniyor zannediyor Ha,ha ha...
Anlatmak istedigim su: Fiyat ve Kaliteden önce sirketin Ciddiyeti biz Avrupalilar icin daha önde geliyor.
Bizler burada yabanci dil haricinde, Prensip, Disiplin ve sistemli calisma gibi TR de nadir rastlanan özeliklere de sahip oldugumuz icin bunlari TR de yasiyanlarin anlamasi cok zor.
Yukarida yazdigim gibi adamlar ilgi gösteriyorlar, bundan alti ay önce fiyat aldigim sirket telefonla aradi bügün, Nasilsiniz, iyimisiniz size yeni fiyat listesi gönderebilirmiyim diye soruyor.
Kim ararsa arasin, herkeze ayni fiyat listesini gönderiyorlar. Hemde aninda!
Bizdede bastan sona kadar "OFSAYIT"
Hayirli Isler, Arubali

Üye110 yazı
seni anlıyorum şimdi anladım . tr yede calışma şartları şirketlerin iletişim sorunu var evet haklısın. cinlilerde tryedeki gıda üretcilerne ulaşamamktan şikayet
ediyorlar ben bulup adresi veriyorum cinlilere. maalesef ihracat konusunda şirketlerimiz iletişimde yetersiz. cinlilerde anında cevap bekliyor adamlar alışmışlar dakikaları önemli tabi bu konuda ülkemizde bu sorun var haklısın. bende diyorum acaba tryede bir danışmanlık şirketimi acsam yabancı alıcılara
fiyat araştıran numune yollayabilecek bir şirket sana hak veriyorum

Yeni Üye17 yazı
Almanyada bir Tekstil Sirketinde Ihracat Departmaninda calistim orada simdi kendi isimi kurdum calistigim süre zarfinda icerisinde Dünyada muhatap olmadigim Ülke kalmadi sunu söylebilirim Ortadogu,Balkanlar ve Güney Avrupalil Sirketlerin yüzde 70 vurdum duymazlar bircok kisi kazik atmak ister Türkiyede zaten bircok Sirketin Ihracat Departmani yok gibidir ve en fazla kiytirik Ülkelere Ihracat yapabilirler bircoguda Yabanci Dil bilmez zaten. Cok iyi hatirliyorum bir Italyan Tekstil Sirketi bana 7 ay sonra cevap yazmisti bende kendilerine Hocam siz bana dönene kadar 70 kadar Teklif topladim ve 6,5 ay önce en uygunuyla anlastik demistim. Türkiyede Fason üretim yaptiracaksaniz yukaridaki arkadasin dedigi gibi diger Ülkelerden Fiyat Tekliflerini alin mali masanin üzerine koyun ve bu fiyata yaparmisin yapmasa eyvallah diyip cikin Dünyada onlarca Ülke var biraz Yabanci Dil biliyorsaniz Türkiye ile ugrasmaniza gerek yok zaten.

Hocam IHK (Ticaret Odasi) na git orada sana her türlü yardimi yaparlar hedef Ülkeni belirlersen AHK (Dis Ticaret Odasi) Almanyanin her Ülkede Dis Ticaret Ofisi vardir onlar ufak bir Ücret karsiliginda sana güvenilir tüm Sirketlerin Adresini verirler sende görüsüp Neticeye varirsin. Cinliler inanilmaz hizlidir biz Almanlar bile bukadar hizli dönüs yapmayiz ama Cinde Kaliteli Üründe pahalli olur cok Hurda Ihrac etmis kisiler vardir Cin ile is yapacaksan Firma adreslerini belirle atla ucaga git hepsini gez konus öyle Ihracat yap.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret