icinizden bazilari bana kizacak ama ben genede fikirlerimi paylasmak istiyorum. Yurtdisi deyince ayirmak lagzim, mesela Arap, Balkan veya Rusya kesimine satilan ürünü Avrupaya satmak cok zor, ve fiyat cok önemli. Bu arada cin de var, adamlar o kadar cok ilgileniyorlarki inanilmaz, hayran kalirsiniz. Mail atiyorsun aninda cevap geliyor, mesala gecende Granit Merdiven icin TR de bir sirketi aradim, ölcüleri gönerdim, tam 15 günde, tabiki 7 kere arkasindan aradikdan sonra nihayet teklif geldi. Dedim birde cine sorayim, sordugum gün teklifi aldim, ve ne deyim TR 1137,00€ - CIN 135,00€. Önümüzdeki 12 ay icinde 500tane almayi planladim, sadece aradaki fark bana 500.000€ kazandiriyor. Yani demek istedigim TR cogu ürünlerde pahali. Fiyati tutturmasi icin kaliteden veya malzemaden calmasi gerekiyor. Almanyadan arayinca zaten hemen gözlerinde $$ olusup, turist fiyati uygulaniyor.
Burada genelde piyasa büyük sirketlerden olusdugu icin onlara mal satmak cok zor, ufak esnafda genelde toptancidan aliyor, toptancida keriz degilki oda istedigi sirketi arayip buluyor.
Benim gibi araci aliciyla saticiyi biraraya getirse bile, adamlar kazandigim %5 kara bile göz koyuyor, en kisa zamanda devre disi birakiyor.
Diyelim mesela ben burada bir Toptan alisveris merkezi actim, 10,15,20 veya 30 metrakare dükkanlara böldüm, gel malini sergile sat veya gelmesende olur, burada ne gencler var onlara birak sen imalata bak. Kac Sirket gelir acaba¿¿¿¿
TR nin avrupaya calismasi cogu sirketin isine gelmiyor, dogu daha rahat cünkü kaliteyi pek aramiyor.
Bu arada nakliyede cok önemli, parsiyelciler veya kargocular biraz adam olsa, cok güzel parekende de calisilir.
Malesef cok zor, o yüzden yolculuk cine dogru gözüküyor.
Ben sahsen Almanya icin konusuyorum, diger ülkeleri orada yasayanlara birakiyorum.
Hayirli isler, Arubali
(G.t.n.en baska birseye güvenme, o cünkü daima senin arkanda.)
[/url]
[/url]
[/url]