Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Cankurtaran Şirketi Açmak

BaşlatanCan_1Tarih21/06/2014 17:39:53Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
Ben işletme 3. sınıf okuyorum bu cankurtaranlık mesleğini bir yıldan beri araştırıyorum hatta işlerin nasıl işlediğini öğrenmek için cebimden para çıkartıp cankurtaranlık sertifikaları bile aldım.
Arkadaşlar iş çok basit ve getirisi yüksektir.
Türkiye'de plaj ve havuzu olan bütün işletmelerde cankurtaran bulundurmak kanunen zorunludur.
Bizler tecrübeli çekirdek bir kadro oluşturarak 5 yıldızlı otellere eleman temin edeceğiz.
Yanımızda çalıştıracağımız elemanlar en az Bronz sertifikalı yani en aşağı havuz kenarında görevlendirilebilecek kapasitede eğitim almış kişiler olacak. Bunun yanında 5 yıldızlı otellere gönderdiğimiz elemanların başında, daha önce tecrübe sahibi olmuş Gümüş ve Altın cankurtaran sertifikasına sahip kişileri şef ve müdür olarak görevlendirmeyi planlıyoruz. Hedefimiz > Türkiye'de yeni olan cankurtaranlık mesleğini yaymak ve genç kitleye yeni bir iş kapısı açmak. Bugün piyasaya cankurtaran temin eden kurs sahiplerinden farkımız:çalışana çok daha fazla ücret vermektir. yani buradaki amaç sadece yüzme bilen kişileri gazete ilanıyla şirkte bağlamak değildir.. Bu konuda kurs almış ve sertifika sahibi olmuş, seçici ve elit çalışma arkadaşlarıyla ilerlemek hedeflerimiz arasında olacak. Yazın hem çok maaşa çalışacaklar hem tatil yapacaklar.

En basit örnek olarak: bugün gazetelere ilan veren iş garantili kursların sertifikalarını verdiği cankurtaranlara ödedikleri maaş: sigorta, 3 öğün yemek ve kalacak yer(otel lojmanları) dahil 1000 tl ile 1200 tl arasındadır.

Her sezon başı ve ortası ayda 100 kişe iş imkanı sağlansa bu kişi başına otelden alınan 300-350 tl danışmanlık ücreti demektir..

Bu işin sermayesi de çok az
sonuçta yazlık otellerin olduğu kısıma yakın bir yere anışmanlık ofisi açılacak.
İşletmelerin zaten cankurtarana ihtiyacı bol. Kanunen cankurtaran bulundurmak zorundalar. Bu iş %100 tutar arkadaşlar:) gelin hemen başlayalım

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Turizm
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye36 yazı
Can_1 Bey merhabalar,Antalyada yaşıyorum ve bu mesleğin geleceği olduğuna inanıyorum..isterseniz Antalya da birlikte çalışabiliriz..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Muhasebe
Yeni Üye62 yazı
Anlattığınız işi akrabam ve dalış hocam yapıyor. Mutlaka tanıyorsunuzdur hocayı isim vermeyeyim.
Evdeki hesap çarşıya uymuyor. 3-4 yıldır yapıyorlar bu işi. Kesinlikle görüldüğü gibi değil. Esrarcısı uyuşturucusu bitmiyor eleman anlamında. Yetişmiş eleman yok.
Bilginiz olsun hocam
Bol kazançlar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye1 yazı

Kuzey Kibris'ta ofis acmak isterseniz yardimci olabilirim. KKTC vatandasiyim

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / GirneMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye2 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - utkutku1
Anlattığınız işi akrabam ve dalış hocam yapıyor. Mutlaka tanıyorsunuzdur hocayı isim vermeyeyim.
Evdeki hesap çarşıya uymuyor. 3-4 yıldır yapıyorlar bu işi. Kesinlikle görüldüğü gibi değil. Esrarcısı uyuşturucusu bitmiyor eleman anlamında. Yetişmiş eleman yok.
Bilginiz olsun hocam
Bol kazançlar

Cevabiniza teşekkürler. bahsettiginiz kisi yada kisileri tanimam onu belirteyim,, bildigimiz tek sey var o da yaptiklari şey sadece otellerle anlaşıp elemanin maaşı üzerinden para kazanmak yani simsarlıktır. Komisyonculuktur. Ben dalgıcım hocayım yada binbir tane sertifikam var der 2000- 2200 tlye otelle anlaşır. çalışanına 1000-1400 tl verir. 400 tl sigorta masrafı. geri kalan şirketin kazancı olarak gözükür.
Simsarlık yaparsan o maaşa dükkanına eroinmanı da gelir esrarkeşi de gelir. senelerce oturur elinde telefon aynı cümleleri farklı kişilere satmaya çalışırsın.
eğitim adı altında adamların tepesine dikilir gün boyu laf kalabalığı yarsın..işte o zaman sen o insanı eğitemezsin- senin amacın farklı olur...parayı alayım sertifikalarını vereyim olur, maaşımı alayım eş dost beni alış verişte görsün olur.

Bizim yapacağımız iş bu kadar basit degil.
insanların elinde uluslararası bir sertifika var. en basit örnek yurtdışındaki eleman arayan yerlere yüksek maaşa eleman yollayacağız.
onların çalışma izinlerini ve haklarını yakından takip edeceğiz. Danışmanlık bürolarımız olacak.

Şu ana kadar Fransa, Ingiltere ve Hollanda'da yaşayan türk dostlarımızdan çok iyi görüşler ve teklifler aldık. Tabii ki Turkiye ve KKTCden gelen teklifleri de degerlendiriyoruz.

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Turizm
Üye410 yazı
eger şirket vs kuracaksanız işin hukuki boyutuna dikkat edin derim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye42 yazı
Bir güvenlik sektörü değil. Sezonluk işlerde stabil bir durum olmadığı için askerden dönen işsiz gençleri ya da emekli askerler bu işin eleman ihtiyacını görürler.
Yoksa bu sektör temizlik, personel gibi fason işlere giren firmaların affedeceği bir sektör değil.
to be or not to be

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet