Ana içeriğe geç

Yeme-içme, Turizm, İşletmecilik - Özel

Okul Kantini İşletmeciliği

Başlatanaf_oktayTarih18/06/2014 09:51:55Yorum2

İlk mesaj
Yeni Üye11 yazı
Merhaba Arkadaşlar ,

Bu yıl yapımı tamamlanan 2014-2015 döneminde hizmete girecek olan yeni bir okulun kantin işletmesini almak istiyorum.
Konuya oldukça yabancıyım !

Kantin işletmeciliği ustalık belgesi gerekli olduğunu söylediler, biraz araştırınca ustalık belgesinin 4-5 yıl gibi bir sürede verildiğini, işletme belgesinin (ustalık veya kalfalık gerektirmeyen) ise 30 günlük bir eğitimin ardından alınabileceği yazıyor.

Yakın bir akrabamda kantin işletme belgesi var, ortaklık teklif ediyor. Muhtemelen benim teklifimde belgesini kiralamak olacak !

Okulda yaklaşık olarak ilk yıl 450-500 öğrenci olacak aslında civarda öğrenci sayısı 4 katı ama okul yeni olunca muhtemel öğrenci sayısı budur diye düşünüyorum.

kantin işletmeciliği hakkında yukarıda yazdıklarım doğrultusunda bilgilerinizi paylaşır mısınız.

belgeler , ihaleler , işletmeciliğin püf noktaları - zarar ettiren noktalar , aklınıza ne gelirse her türlü bilgiye ihtiyacım var.

Şimdiden herkese teşekkürler...

Yerleşim Türkiye / IğdırMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Üye711 yazı
2)Nüfus Cüzdanı ve arkalı önlü fotokopisi
3)Cumhuriyet Başsavcılığından alınmış olan sabıka kayıt belgesi (aslı) son altı ay içerisinde alınmış olacaktır.
4)Herhangi bir sağlık kurum veya kuruluşundan son altı ay içerisinde alınmış olan sağlık raporu (Akciğer grafiği ekli)
5)Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliğinin 20. Maddesinde belirtilen “Kantin İşletmeciliği Ustalık Belgesine sahip olanlar kabul edilecektir. Ancak katılımcıların hiç birinde ustalık belgesi yoksa sırası ile işyeri açma belgesi,kalfalık belgesi ve bunların olmaması durumunda kurs bitirme belgesine sahip olma şartı aranacaktır.”
6)Kantinciler Odasından alınacak, adına kayıtlı kantin işletmesi bulunmadığına ve ihaleden men yasağı olmadığına dair belge (Aslı)
7)Teklif Mektubu

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Yeni Üye26 yazı
Okul kantilerine pek girmeyin derim. İstisnalar dışında, iyi kazandırmıyor. Ne uzarsınız, ne kısalırsınız. O yaştaki öğrencilerin alım gücü çok sınırlı. Talep ettikleri ürün çeşidi az. Müşteri sayısı sabit. Üstelik işinize karışanı çok. Sorumluluğu çok.

İmkanınız varsa hastane kantini tarzı sirkülasyonun bol olduğu ve yetişkin kişilerin müşterilik yaptığı yerleri düşünün.

Üniversite kantini de fena değildir ama ilköğretim, ortaöğretim okul kantinlerinden uzak durun derim.
Money Talks...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Doktor