İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Memuriyeti Bırakıp İş Kurmak Mı? Fikir Verin!!!
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
17 yorumB
Üye1359 yazı
Satılık Ziftin Olsun,
Selanik'ten Kel Gelir
Selanik'ten Kel Gelir
M
Üye2659 yazı
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"
"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."
ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem
Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....
"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."
'Keşke'Leri Sevmem !!
Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....
E
Yeni Üye96 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - maviay29 Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar ben bir kamu kurumunda uzman olarak görev yapmaktayım fakat memuriyetin bana cazip gelmediğini düşünüyorum ve özel sektörde kendi işimi yapmak istiyorum ve aile bireylerim inşaat sektörüyle ilgilenmekte..Beni de bu konuda yanlarında istiyorlar bu işi her anlamda yapabileceğimi söylüyorlar fakat ben onların müteahhitlik faaliyetlerine ne kadar fayda sağlayabilirim tam olarak bilemiyorum yani iş takibi, daire satışı,şantiye işi ve resmi prosedürleri yapabileceğimi düşünüyorum ama sizinde bu konu da değerli fikirlerinizi almak isterim elimde bir imkan var ve değerlendirmeli miyim ne dersiniz üstadlar???????? |
Oncelikle bol sans . Kendi geminin kaptani olmak , memur olmakdan cok farklidir. Eger mumkunse 1 sene parali yada parasiz izin yapin ve o zaman zarfinda bu insaat isini deneyin .
Once elinize bir mala, kazma , kurek , harc , tugla gibi malzeme ve alet edevatlari alin , tabiri caizse gidin insaatlarda kalfa cirakligi falan yapin ve insaat nedir ogrenin.
Daha sonra santiye islerine terfii edin kendinizi.
Insaat isi cok sikicidir haberiniz olsun .
Erdener Abi
S
Yeni Üye32 yazı
08/06/2014 : 08:52:22#4
Web sitesi
Alıntı
P
Yeni Üye12 yazı
az çalışıp çok kazanmak varken bence inşaat uğraşılcak iş değil
M
Yeni Üye10 yazı
oncelikle hepinize cok tesekkur ederim arkadaslar fakat memuriyette ne olursan ol hep bir üstün vardir aslinda bu durum cok sorun degil ama yapilabilecek bir is varsa ortada bundan da kacmak istemiyorum dediginiz gibi tercih meselesi ve geri donusu yok iyi dusunup karar vermek gerek ne yapacagim bilmiyorum ama nedense insaat agir basiyo evet memuriyet cok rahat zamanin bol calismanin haricinde yapacagin seylere zaman kaliyo da rutin hayat insani sanirim tembellestiriyo yani uzun zaman memurluk yapan birinin baska bir is yapmasi cok zor..
D
Yeni Üye46 yazı
insanoğlu ne garip zayıf olan kilo almak ister,şişman olan kilo vermek ister,uzun olan kısa olmak ister,kısa olan uzun olmak ister,sarışın esmer,esmer sarışın...hep olmayanın peşindeyiz.neyse.kardeş düzenini bozma şu kısa hayatta sıkıntıya girdiğne değmez.zaman geçer nasılsa bir bakmışsın 40 yaşındasın derken emeklilik falan.bir elin yağda bir elin balda hayat yaşamak varken ticarete girilir mi?sen gezmene tozmana bak kafanı fazla böyle şeylerle meşgul etme.hiçbirimiz bir ağaoğlu olacak değiliz. ee o zaman?bırak dünya senin etrafında dönsün.pikniğine git,sinemaya git,kitap oku..hayatın altın kuralı;at-avrat-silah yani iyi bir iş,iyi bir eş ve güzel bir arabadır.bir de geniş evin olsun yeter.yat kalk Allaha dua et o zaman.
S
Üye554 yazı
anladıgım kadarıyla sermaye istemiyorlar senden,ilerde oların yanında işci statüsündemi calısacaksın yoksa senden o isin bir patronumu olacaksın? ben kendi acımdan düsününce insaata git derim cünki memurluk bana göre degil ,belkide bu senin icin bir fırsattır iyi düsün her iki durumdada 20-30 sene sonrasını kendini hayal et.
K
Yeni Üye81 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - masal06 bi memurluk düşünün, ortalama 2 bin tl maaş, düzenli hayat, kendin gibi çalışan memur eş ve kendine ayırabileceği bi sürü boş vakit. bi de ticareti düşünün iniş çıkışlar, 12/13 saat çalışmak, kendine ve evine vakit ayıramamak. çalışma koşullarından dolayı düzgün eş bulamamak. ama ayda 3 bin-10 bin arası kazanmak |
tüm işyeri sahipleri köle gibi mi çalışıyor? işyerinin başına birini bırakacak birilerini bulamıyor mu?
M
Üye2659 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: | ||
Yazıyı gönderen - kinstd
tüm işyeri sahipleri köle gibi mi çalışıyor? işyerinin başına birini bırakacak birilerini bulamıyor mu? |
Köle gibi çalışmaktan kasıt fiziksel olarak sadece bedeni çalıştırmakmı?
1- Her ayın 15’inde sekmeden, maaşınız banka hesabınıza yatar.
2- Alacağınız maaşınızın tutarını bilirsiniz. Hiçbir zaman sürprizle karşılaşmazsınız.
3- 08-17 saatleri çalışma saatlerinizdir. Mesaiye kalma ihtimaliniz çok düşüktür.
4- Hafta sonu 2 gün boyunca tatil yapabilirsiniz.
5- Mesai saatleri içinde izin alma şansınız yüksektir.
6- Yıllık izinlerinizin tamamını çok büyük bir ihtimalle istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.
7- İşten atılma ihtimaliniz yok denecek kadar düşüktür.
8- Yönetime muhalefet etmediğiniz, yap denileni yaptığınız sürece, işe başladığınız yerde emekli olma şansınız yüksektir.
9- Sosyal güvenlik primlerinizin tavandan mı, tabandan mı yattığı, bu ay yattı mı, yatmadı mı gibi sorunlarla kafanızı meşgul etmezsiniz.
10- Öğlen tatilinizi mutlaka kullanabilirsiniz.
11- Maaşınız “Allah bereket versin”dir.
12- Personel sayısı fazla ise muhtemelen çok fazla yorulmazsınız.
13-Hobilerinizle uğraşmaya zaman bulursunuz
Kendi işini kurmanın Avantaj ve dezavantajlarıyla bir karşılaştırın artısını eksisini bir masaya yatırın
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"
'Keşke'Leri Sevmem !!
'Keşke'Leri Sevmem !!
B
Üye711 yazı
MEMUR: bir kredi kartınız vardır harcarsınız maaşınız bellidir ona göre harcama yaparsınız ve süprizle karşılaşmadan borcunuzu kapatabilirsiniz bi kredi kullanırsınız düzenli maaşınız vardır her ay sıkıntı yaşamadan yatırırsınız.çokta güzel arabaya binersiniz...TİCARET: kredi kartı ile alışveriş yaparsınız evdeki hesap çarşıya uymaz şunda alacağım vardı alıyımda kredi kartı yatırıyım diye düşünürsünüz gidip paranızı istersin daha borçlu çıkarsın..bulup buluşturup zor yatırırsın...bi kredi kullanırsın işlerini büyütmek veya araba almak için işler düşündüğünüz gibi gitmez eldeki avuctakileri satmaya başlarsın...:(
Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..
V
Üye242 yazı
Değerli dostlar merhaba.
Devlet memurları bir şirkette yönetici olamaz ama şirket ortağı olabilir. Eğer hem memurluk hem de kendi işini yapabileceği ortam varsa her ikisini de yapılabilmeli bence. Tabi memurluk asıl işi olmalı ve işini aksatmamalı.
Ama ikisi arasında seçim yapmak gerekiyorsa memurluktan ayrılmadan önce yapacağı işi belli bir noktaya getirmiş olmalı. Bunu için de istifadan önce aylıksız izin vs. kullanarak yapmak istediği işin iç yüzünü iyice görebilmeli ve belli bir yol alabilmeli. Memurluktan ayrılırken de tekrar geri dönmek zorunda kalabileceğini düşünerek usulune uygun şekilde memurluktan ayrılmalıdır.
Zamanında ticaretin içinde olan, ama ülkedeki ekonomik kriz nedeniyle memuriyete geçen, şimdi hem memuriyet yapan hem de üretimin içinde olan biri olarak acizane tavsiyelerimiz yazdım. Umarım yararlı olabilmişimdir. Selamlar... Saygılar...
Devlet memurları bir şirkette yönetici olamaz ama şirket ortağı olabilir. Eğer hem memurluk hem de kendi işini yapabileceği ortam varsa her ikisini de yapılabilmeli bence. Tabi memurluk asıl işi olmalı ve işini aksatmamalı.
Ama ikisi arasında seçim yapmak gerekiyorsa memurluktan ayrılmadan önce yapacağı işi belli bir noktaya getirmiş olmalı. Bunu için de istifadan önce aylıksız izin vs. kullanarak yapmak istediği işin iç yüzünü iyice görebilmeli ve belli bir yol alabilmeli. Memurluktan ayrılırken de tekrar geri dönmek zorunda kalabileceğini düşünerek usulune uygun şekilde memurluktan ayrılmalıdır.
Zamanında ticaretin içinde olan, ama ülkedeki ekonomik kriz nedeniyle memuriyete geçen, şimdi hem memuriyet yapan hem de üretimin içinde olan biri olarak acizane tavsiyelerimiz yazdım. Umarım yararlı olabilmişimdir. Selamlar... Saygılar...
F
Yeni Üye75 yazı
Bende memurum ileiriyi kestirebilsem şu an bırakırım ama benimki farklı emekliliğim geldi ama yaşım çok genç (35) bildiğim kazanabileceğim bir iş olsa hemen yapacağım ama yok. çok araştırıyorum. memurluk bana göre değil ama 12 yılı doldurdum sevmesemde yapıyorum.
L
Yeni Üye14 yazı
İnsanlar memur olabilmek için yıllarını veriyo maddi manevi emeklerini harcıyolar bunun neticesinde kimi oluyo kimi olamıyo sen olmuşun değerini bilmiyosun ben 18 yıldır özel sektördeyim ve bi dönem kendi işimi de yaptım. Ben acizane fikrimi söyleyeyim sakın ola memuriyeti bırakma sonra çok pişman olursun. Hiç birşey dışardan göründüğü gibi değil heleki bu zaman da iş yapmak gerçekten zor insan oğlu hep daha fazlasını istiyo ama bence elindekinin değerini bil son pişmanlık fayda etmez.
levent
B
Üye711 yazı
keşke bir memur olabilseydim diyorum bazen bakıpta çok imrendiğim oluyor açıkcası ağzından burnundan gelerek 5 lira kazanmaktansa huzurla tertemiz 3 lira kazanmak daha güzel bişey..özel sektörün siniri sitresi bile çekilmez :(
Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..
S
Yeni Üye7 yazı
arkadasım sana tek kelıme ailenle iş yapacagına devlet memuru ol kendı işinin içinde olunca olay cok farklı baslangıcta iyi gelir sonraları şu nasıl olacak bu nasıl olacak daha sonra yataga yatarsın yarının planlarını yaparsın degıl kendıne vakıt ayırmak haftasonu bıle dınlenemezsın kafanın yorgunlugu yeter herseyden önce bı yandada aillen olacak meecbur fedakarlık ister.ama devlet işi saatın bıtınce rahatsın kımse senı arayıpta şantiyede sıkıntı oldu dıye aramaz bence yaslanıp emeklı oluncada hayatın tadını cıkarmaya bak sımdı sıkılırsın fakat sonra emeklı olsanda kosturursun onuda bırak o işler adamı erken yaslandırır ne vücut kalır ne kafa paran olur hersey yolunda gider fakat dünya işi bıtmez calışsanda o iş var calısmasanda ama ömürr sınırlı ve hayatta sadece her yasta farklı düşündürür herseyı dusun inşallah allah yolunu açık eder hangısı olursa senın hayrına olur umarım.
F
Yeni Üye37 yazı
zamn ticaret zamanı değil koşullar zor memerluğu bırakmayın
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz