Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

100. 000 Tl Sermaye İle İş Fikrinizi Bekliyorum

BaşlatanbarbekuTarih06/06/2014 02:28:08Yorum36

İlk mesaj
Yeni Üye20 yazı
Arkadaşlar iş konusunda tecrübesiz 25 yaşında bir arkadaşınızım. Mühendisim ama işsizim. Ülkede mühendise verilen değer malum.

Mirasdan bana kalmış 160.000 TL param var. 20-25 bin değerinde de ufak tefek şeyler. Bu parayla kendime bir iş kurmak istiyorum. Ankaralıyım aslen ama babamın mesleği gereği 20 yıldır Isparta'da yaşıyorum. Burada büyüdüm okudum ettim.

120.000 TL ayırabilirim maksimum bir işe. Ne iş yapabilirim Isparta gibi bir kentte. Öğrencisi bol olan bir memleket. Franchise işi kovaladım ama bu sermayeyle zor görünüyor. Sizlerden fikir istiyorum.

Yerleşim Türkiye / IspartaMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
36 yorum
Yeni Üye38 yazı
bende aynı senin gibiyim ama benimki biraz farklı gaziantepte ikamet ediyorum ve 100 bin tl bir sermaye ayırdım güzel dürüst bir ortak bulursam çok iyi olacak
PARLAK

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Gyda
Yeni Üye12 yazı
ingilizce internet reklamcılığında çok derin bilgiye sahibim paranızı katlayabilirim eskişehirdeyim

Yerleşim Türkiye / SinopMeslek Psikolog
Yeni Üye66 yazı

Hacı kolay gelsin sen bence o paraya 15 -18 bin aralığında 5 araba al bunlara takip cihazı tak bi tane uygun kiralı ofis aç vergiye kayıtlı ol araç lara kasko yap ve yol ver gitsin ben şu an da 2 arabayla yapıyorum allah bin bereket versin günlük 75 .80 liradan veriyorum ve karı çok yüksek paralar kazanınır filo yaparsın rentacar kaskosu yapma normal genişletilmiş kasko yap işin gücün rastgelsin ben izmurdeyim istersen araban kadar oryakta olabilirim iyi akşamlar

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Üye262 yazı
Kuzeyırak için tavsiyelerde bulunabilirim.eğer ilgilenirseniz görüşelim.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ticaret
Yeni Üye51 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - bornstret
Hacı kolay gelsin sen bence o paraya 15 -18 bin aralığında 5 araba al bunlara takip cihazı tak bi tane uygun kiralı ofis aç vergiye kayıtlı ol araç lara kasko yap ve yol ver gitsin ben şu an da 2 arabayla yapıyorum allah bin bereket versin günlük 75 .80 liradan veriyorum ve karı çok yüksek paralar kazanınır filo yaparsın rentacar kaskosu yapma normal genişletilmiş kasko yap işin gücün rastgelsin ben izmurdeyim istersen araban kadar oryakta olabilirim iyi akşamlar
Hocam benimde araclarim var seninle görüşmek isterim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Yeni Üye96 yazı

Madem ogrencisi bol memleket , egitim ile ilgili bir alan fena olmaz.

Ogrencilerin takilacagi bir mekan cikart ortaya derim .
Erdener Abi

Yerleşim Yngiltere / NottinghamMeslek Serbest meslek
Yeni Üye20 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - leo091
barbeku... sen ogrenciydin okulunu bitmirmissin askerliginide yaptinmi? eski konudan hatirliyorum seni.
1 ay sonra kpss var bence devlet kapisi gibisi yok once orda sansini dene ticareti herzaman yaparsin ne mezunusun bilmiyorum ama isinle ilgili bir yerde acabilirsin hangi bolumden mezunsun?
ticarete gelince 120 bine bayilik veren yuzlerce sirket var asil mesele senin dusundugun sektor ne? hangi ise yatkinsin? once onlari arastir burdan alabilecegin fikirler isine yaramaz ya sana kendi firmalarindan bayilik teklifi edecekler yada corap canta vs satmaya calisacaklar simdiye dek burdan fikir alipta uygulayanini gormedim dogrusu

Hocam askerlik tamam. Kpss'ye çok çalışamadım. Birde süre yetiremiyorum sınavlara. Bu 10 yıldır aşamadığım bir sorun zaten. Kendi branşım orman ürünleri üzerine ve bu sektöre gücüm yetmez.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Erdener_Abi

Kafe tarzı şeylerde tecrübem yok, ancak ortakla yürütülebilir işler zaten. Hem mesaisi bakımından hemde zahmeti bakımından.

Yerleşim Türkiye / IspartaMeslek Ö?renci
Üye280 yazı
peçete imalatı yapmayı düşünürsen makina konusunda yardımcı olabilirim...
0 553 367 60 18

Yerleşim Türkiye / ÇanakkaleMeslek Di?er
Yeni Üye42 yazı
merhaba
Branş ne makinadır umarım

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanayici
Üye1359 yazı
Kuruyemiş işine girebilirsin. Hem ticareti de öğrenmiş olursun hazır paran da bankada kalır. Tek başına zor ancak özellikle sabah ve öğlene kadar çırak idare edebilir. Çalışma şartları zor olsa da peşin para ile çalışırsın. Veresiye borcu olan olmaz sana
forumdan alıntı yapıştırıom sana...
------------------
Lokum kan üzümü kayısı vs bu grublarıda koyucan. Şeker grubu akide şeker derler yada peynir şeker derler. Karışık çerezleri kendin hazırlıyacaksın. Meşrubat koyucaksın. Sigara koyucaksın. Bisküvi çikolata grupları. Yaya trafiğinin bol olduğu yerden olmalı dükkan...Araç trafiği fazla yaya az ise uzak durmalısın... Dükkanda çerez dolabın arkasına çerezlik raf yaptır. genelde 5 kg , 2, 5 kg lık poşetlerde olur çerezler toptancılarda. O poşetleri sığacağı araklıklarda raf yaptır çerez dolabının arkasına yani duracağın yerin arkasına. Tezgahına fazla mal açma çekmecelere az az koy kalanı ağzını kapatarak muhafaza et. Mal alırken çerzlik için yaptığın rafınıda doldur satacağın haricinde raf dolu görünsün. Mayıs ekim arası durgun olsa da diğer dönemler hareketlidir.asla ve asla hava ile temas etmiyecek yani atıyorum dükkanını açtın 5 kg badem aldın (misal) çerez vitrinine yada çekmecene sakın hepsini dökme çekmeceye sadece o gün satacağın kadar mal dökülür, müşteriler sıcak çerez taze soğuk çerez bayat zanneder oysa hiç alakası yoktur piyasada bayat ama sıcak çerez satan bi ton esnaf var, sen farklı olacaksın. malını çekmecene günlük koyacaksın 400 gr. 750 gr. 1 kg neyse artık geri kalan malı da ki muhtemelen poşetle gelmiş olacak poşetin azını sıkıca hava girmiyecek bi şekilde bağlıyıp müşterinin görmiyeceği bi yere koycaksın. maloı açıkta bırakırsan yada çekmecede bikaç gün bekletirsen bayatlar. bi az az al. özellikle ilk etapta şimdi rekabet var kuruyemiş firmaları 2,5 kg poşetlerle bile ürün satıyolar az al bitsin gene al asla ok alma stok yapma . Ha bu arada aldığın ürünlerinde sana taze geliyor olması lazım tabi toptancın sana bayat, beklemiş malları satarsa sen ne yaparsan yap nafile çok dikkat et kimden mal aldığına. Harbiden çok taze çıtır çıtır mal satıcam diyosan tüm ürünler çekmecede 2-3 gün poşet içinde 25-30 gün tazeliğini korur. ilerde işlerin iyi giderde beklenen sirkilasyonu yakalarsan ozaman korkma malları açıkta da bıraksan bayatlayamadan satıyon zaten.
denizliden 2-3000 liraya bi çekirdek kavurma makinası al dükkanının önünde çekirdeğini kavur bi güzel kokut ortalığı taze taze sat ....."

Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye9 yazı
Okul yaninda bir yer bul makarnaci ac simdiki
nesil butip seyleri seviyor hem maliyeti az kåri cok bence
hemde cok az paraya
30bine kurarsin paraninda çoğunuda risk etmemis olursun
usta bul ohalleder sen kazanirsin.5tl ye makarna
Ahmet kabak

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Gyda
Yeni Üye96 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Erdener_Abi

Alıntı Yapılan Metin:

Kafe tarzı şeylerde tecrübem yok, ancak ortakla yürütülebilir işler zaten. Hem mesaisi bakımından hemde zahmeti bakımından.

illa yemek ve icecekli kafe yapmana gerek yok aslinda .

Ben gecen sene ingiltere'den dondum , 30 sene neredeyse .

Baktim Turkiye'de kimse ingilizce muhabbet ve sohbet yapamiyor . Dedim ki piyasada bosluk var . Actim bir ingilizce sohbet evi www.englishsohbet.com ve basladim musteri toplamaya .
Haftada 3 saat , aylik 12 saat ingilizce prtaik seansina 240 tl aliyorum .

Simdi senin durumunda , 2 adet ev tutacaksin [ 1500 tl aylik ]

2 tane ingiliz yada ingilizce konusan eleman tutacaksin .[6000 tl maas aylik ]

Her ay 2500 tl reklama ayiracaksin .

1500+6000+2500 = 10000 aylik masrafin.

Ispartada 160 tl aylik alsan , 62 ogrenciye ihtiyacin var kafa kafaya gelmek icin . 130 ogrenci yaparsan aylik 10000 kazancin olur .

Isparta
Okul/Kurum Sayısı: 454
SBS Türkiye Sıralaması: 0
Derslik Sayısı: 3.729
Öğrenci Sayısı: 83.182
Öğretmen Sayısı: 5.652
Derslik Başına Düşen Öğrenci Sayısı
İlköğretim: 19
OrtaÖğretim: 18
Mesleki ve Teknik Eğitim: 23

83000 ogrenci icerisinden 130 tane ayda 160 tl odeyen cikar diyorsan , ne cay , ne tost , ne kahve ile ugrasmadan bir ingilizce pratik evi acabilirsin .

Hem Turkiye'de cok buyuk ihtiyac olan ingilizce pratik yapabilme imkanini sunarsin millete hemde Isparta'da ilk olursun .
Dershane izni falanda gerekmez .:)

Erdener Abi

Yerleşim Yngiltere / NottinghamMeslek Serbest meslek
Üye1359 yazı
1 adet kepçe/ekskavatör vs iş makinesi alıp şoförlü/şoförsüz kiralayabilirsiniz.

---

Minibüs servis işi olabilir.

Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yeni Üye21 yazı
Türkmenistan'da hizmet veren e-ticaret sitem var. Ürünleri Türkiye'den gönderiyorum. Beraber çalışmak isterseniz e-ticaret sitemin İstanbul ayağını oluşturacağım. Detaylı bilgi için özelden görüşelim...

Yerleşim Türkmenistan / Da?oguzMeslek Ticaret
Yeni Üye14 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - muratturkmen
Türkmenistan'da hizmet veren e-ticaret sitem var. Ürünleri Türkiye'den gönderiyorum. Beraber çalışmak isterseniz e-ticaret sitemin İstanbul ayağını oluşturacağım. Detaylı bilgi için özelden görüşelim...

PM lütfen.

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Mühendis
Yeni Üye6 yazı
Antalya'da plastik pvc üretimi yapıyorum ürünüm Türkiye için ithal bir üründür
özellikle avrupa ülkelerine iş yapmaya çalışıyorum detaylar için görüşebiliriz.Isparta ile ilgili olarak bağlantım bulunmakta
Saygılarımla
m.sen@aliance.com

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ymalat
Yeni Üye5 yazı
baloncuklu naylon üretimi yapmak isterseniz yardımcı olabilirim.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye201 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - bornstret

Heralde 2. el araba al diye tavsiyede bulundunuz cünkü su anda Tûrkiyede 30bin liranin altinda sifir araba yok.

Yerleşim / YsvecMeslek Ythalat / Yhracat
Üye1359 yazı
arkadaş ortalıkta yok :)
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Üye711 yazı
parayı mı çaldırdı ne yaptı :)
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Bartoloucci
arkadaş ortalıkta yok :)

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Yeni Üye20 yazı
Arkadaşlar, fikirlerinizi okudum tek tek. Şunu belirteyim öncelikle;

Gel ortak iş yapalım vs. bunlara kapalıyım. Varsa bizzat ıspartada iş yapan ortak arayan görüşürüz. Ama diğer türlüsüne kapalıyım.

İş makinası al kirala işi belki güzel görünüyor ama benim aradağım daha çok işin başında içinde olabileceğim birşey.

Eğitim işi zor. Artık ıvırı zıvırı bol. Her gün yeni kanunla mücadele ederiz :)

Kuruyemiş işi fena değil ama güzel ve uzun olarak anlattıklarınızı yapmak da dert değil. Ama müşterisi kesin değil. Çerez işini yapan çok kişinin ürünleri satamadığını elinde kaldığını duydum gördüm. Az alın demişsiniz ama bu defa da toptancı sıkıntı yapar ve birim maliyeti artar.

Yerleşim Türkiye / IspartaMeslek Ö?renci
Yeni Üye35 yazı
MERHABA BEYEFENDİ.SANAYİ VE TEKNOLOJİ ALANINDAKİ YENİ İŞ FİKİRLERİNİ SİZİNLE PAYLAŞARAK BİR İŞ BİRLİĞİ OLABİLİR.ANCAK DETAYLARI GÖRÜŞMEMİZ GEREKİR. SAYGILAR. 0507 365 27 27

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye35 yazı
MERHABA BEYEFENDİ.SANAYİ VE TEKNOLOJİ ALANINDAKİ YENİ İŞ FİKİRLERİNİ SİZİNLE PAYLAŞARAK BİR İŞ BİRLİĞİ OLABİLİR.ANCAK DETAYLARI GÖRÜŞMEMİZ GEREKİR. SAYGILAR. 0507 365 27 27

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye12 yazı
slm barbekü, ve 27 taci arkadaşlar 100 binde bende var gelin istanbula inşaat yapalım para eşşek yüküyle başlangıç için 350 bin yeter elimde yapılmayı bekleyen arsam var. en garantili iş bu ararsanız görüşürüz 0532 364 15 40 ercan.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanayici
Yeni Üye7 yazı
Merhabalar;

Bizim dunyada tek olan, dunyada kimsenin set halinde satisini yapmadigi cok guzel son teknoloji urunu olan bir projemiz var. Ilk basta satisina baslayabilmemiz icin en az 20.000 dolar civari bir sermaye gerekmektedir. Kar orani % 100'dur. Yani 20.000 dolar kisa zamanda 40.000 dolar olacaktir.

Ortaklik dusunen kisi, bize kesinlikle odeme vs.. yapmayacaktir. Bu para Amerikadan sistemlerin alimi icin kullanilacaktir. En az 20.000 dolar katacak kisi kisa zamanda 30.000 dolar alacaktir. Kalan 10.000 dolar ise bizim olacaktir.

Daha once Turkiye'de internet uzerinde reklam yolu ile cok buyuk bir talep ve ilgi gormustur. Sadece Turkiye satisi icin cok buyuk bir pazara sahiptir. Bu projeyi dunyada turkiyede hicbir yerde bizim tasarladigimiz sekilde dusunen yapan satan yoktur. Yani is rakipsizdir..

Ilgilenen arkadaslar var ise daha detayli bilgi, resim video icin bize, e-mail :( seiko35@windowslive.com ) adresinden her zaman ulasabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye18 yazı
ÇOOOKKK KAZANACAKSINIZ !!! İMALATTAN SÜRPRİZ YUMURTA BAYİLİĞİ !!!

TOPTANCILAR,ESNAFLAR,SERBEST MESLEK SAHİPLERİ,

YENİ İŞ KURMAK İSTEYENLER,GİRİŞİMCİLER VS.

ŞOOOK ŞOOOK ŞOOOK !!! AYLIK MİNİMUM 3000 TL KAZANÇ !!!

TÜM TÜRKİYE GENELİNDE İMALATINI YAPTIĞIMIZ SÜRPRİZ YUMURTANIN

DİREKT BAYİLİĞİ VERİLECEKTİR.BULUNDUĞUNUZ BÖLGEDE

BAKKAL,MARKET,ŞARKÜTERİ,KURUYEMİŞÇİLER,1 MİLYONCULAR,BENZİN İSTASYONLARI

VE DAHA BİR ÇOK SATIŞ NOKTANIZ MEVCUT.ÇOK SERİ SATIŞI OLAN SÜRPRİZ YUMURTA

ÇOCUKLARIN VAZGEÇEMEDİĞİ İLGİ ODAĞI BİR ÜRÜNDÜR.

İÇERİĞİNDE SAKIZ,OYUNCAK,ÇIKARTMA VS. BULUNMAKTADIR.

SÜRPRİZ YUMURTA KENDİ TARZINDA ALTERNATİFİ OLMAYAN,DOLAYISIYLA FİYATTADA

RAKİBİ OLMAYAN PİYASADA EKMEK YEDİRECEK NADİR BİR ÜRÜNDÜR.

ÜLKE GENELİNDE HER İL VE İLÇEYE 1 ADET BAYİLİK VERİLECEKTİR !!!

DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN ; 0539 551 83 30

http://reyhanoyuncak.ticiz.com/

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Üye114 yazı
50.000 tl nakit paramı min risk ile değerlendirebileceğim getiri olarak 750-1500 arası sağlayabilecek fikirleriniz varsa benimlede paylaşabilirmisiniz ? teşekkürler özel mesaj veya genel mesaj ile bilgi verebilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye62 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - 27tacir27
bende aynı senin gibiyim ama benimki biraz farklı gaziantepte ikamet ediyorum ve 100 bin tl bir sermaye ayırdım güzel dürüst bir ortak bulursam çok iyi olacak

Konu sahibi arkadaş için bilgim yok ama halı sektörüne girmenizi tavsiye ederim. Ben halılarımı antepe ürettiriyorum. Kar oranı çok yüksek.
Yada şu aralar ramazan dolayısıyla pek tır bulunamıyor. Tır alıp işletebilirsiniz.
Saygılarımla

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye7 yazı
risk olmadan hicbirsey olmaz. gerekli sermaye ve fikir olmadan is yapmak cok zor. para olsada fikir olmadiktan sonra ya tutarsa misali olur.fikir olsa para olmassa yine zor is yapmak. fikir ve para gerekli

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat