Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Çinden Ticari Ürün Getirmek

Başlatanseyit meraklıTarih05/06/2014 16:03:25Yorum8

İlk mesaj
Merhaba

Uzun zamandır çinden nasıl ürün ithal edilir araştırıyorum.Ancak taktir edersiniz ki net bi bilgiye ulaşamadım herkes kulaktan dolma bilgiler aktarıyor.Aliexpress aracılığıyla bireysel olarak bir kaç ürün getirdim. Sormak istediğim oradan ticari olarak nasıl ürün getirebilirim. Çok yüksek bi bütçem yok ilk etapta 10 dolarlık ürünlerden 50-100 adet arası getirip satmayı planlıyorum.

Sorularım:
1-ürün getirmek için illaki bir firma sahibi olmam gerekirmi?
2-bu firma şahıs firması olsa olurmu yoksa illa şirket mi olmak zorunda
3-İthalat için kurumlara başvurmam gerekirmi herhangi bir izine gerek varmı
4-Diyelim ki 10 dolarlık üründen 50 adet almak istedim bu ürünlerin devlete hangi vergilerini ödemeliyim (kdv Ötv... vs)
5-Gümrük müşaviriyle çalışmam gerekirmi yoksa işlemleri kendimde halledebilirmiyim?
6-Gümrük müşaviri ile çalışılırsa onlara ödenecek hizmet tutarı neye göre belirleniyor (ürün adedi? ürün toplam tutarı? sabit ücretlendirme ?)
7-Kısacası Çinde 10 dolar olan bir ürün 50 adet aldığımda aşağı yukarı ne kadara mal olur

Çok fazla soru sordum biliyorum ancak inanın bu cevaplar benim için çok önemli şimdiden cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim
www.aliexpressdestek.com
aliexpressten alışveriş yapmak için bilmek istediğiniz herşeyi bu adresten öğrenebilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / İstanbul
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
toplamda 500 dolarlık urun gerıreceksın anladıgım kadarıyla uçakla getirsen 500 dolar kargo ucretı tutar gemı ıle 250 dolar bırde buna kdv gumruk vergisi ve gumruk musavırı parasını ekle kısacası getırecegın 500 dolarlık mal 1500 dolara maal olur cınden 500 dolarlık urun getırılmez zarar edersın bu arada getırecegın urun turk gumruk mevzuatına uygunmu bunu arastırmak lazım oyle ha demeye urun geteıremezsın cınden 5000 doların altında mal getırırsen zarar edersın obur sorularına gelırsek sahıs fırması olman yeterlı baska yere basvurmana gerek yok bununda ucretı 2000 tl ortalama fıyatları yazdım

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
cevabın için teşekkür ederim getireceğim ürün elm 327 obd 2 bluetooth cihazı 6-8 dolar alışım var 400 dolar gibi bir toplam tutar yapıyor. ancak bu ürünü çeşitli sitelerde satanlar var ve 5000 dolar bütçe ayırdıklarını hiç zannetmiyorum. nasıl getirdiklerini bilmiyorum.ürün üreticisiyle görüştüğümde kargo dahil ücret verdiler yani gemi yada uçakla da gelse kargo ücreti ödemicem.Şahıs firmam şu anda var ithakat yapmamada bir sakıncak yok söylediğiniz gibi. Alında öğrenmek istediğim çinden düşük miktarlarda ürünler getirip burda satan onlarca insan var nasıl yapılıyor onu öğrenmek istiyorum
www.aliexpressdestek.com
aliexpressten alışveriş yapmak için bilmek istediğiniz herşeyi bu adresten öğrenebilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul

Cinde dolandiricida cok kaptirma elini
Yunus emre

Yek61 import export

Yerleşim Yngiltere / merkezMeslek Di?er
uyarınız için teşekkür ederim o konuda biraz bilgim var aliexpressten alacağım ürünlerin satıcılarının gold olmasına özen gösteriyorum ayrıca daha önce ürün almış kişilerin yorumlarınıda okuyorum %100 olmasa bile bu %80 fikir veriyor satıcı için.
www.aliexpressdestek.com

Senin Çin'den getirceğin ürünleri getirenler genelde yüksek miktarlarda getiriyor. Yani senin onlarla rekabet edebilmen için 500 dolarlık değil yüksek tutarlarda alım yapman lazım. Senin 10 dolarlık üründen 500 dolarlık alman ile 10 dolarlık üründe 5000 bin dolarlık alman ürünün birim fiyatını bile değiştiriyor. Zaten aliexpresste alibaba da falan görmüşsündür orada yazan birim fiyatlar min 500-1000 adet yazar. Sorularına tek tek cevap verebilcek kadar bilgim yok ama bende çok ufak uğraştım Çin'den ithalatla. Yani özet olarak 500 dolarlık aldığın 10 dolarlık ürünü Türkiye'ye 5 dolara getiren var. Kolay gelsin

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - seyit meraklı
Merhaba

Uzun zamandır çinden nasıl ürün ithal edilir araştırıyorum.Ancak taktir edersiniz ki net bi bilgiye ulaşamadım herkes kulaktan dolma bilgiler aktarıyor.Aliexpress aracılığıyla bireysel olarak bir kaç ürün getirdim. Sormak istediğim oradan ticari olarak nasıl ürün getirebilirim. Çok yüksek bi bütçem yok ilk etapta 10 dolarlık ürünlerden 50-100 adet arası getirip satmayı planlıyorum.

Sorularım:
4-Diyelim ki 10 dolarlık üründen 50 adet almak istedim bu ürünlerin devlete hangi vergilerini ödemeliyim (kdv Ötv... vs)
5-Gümrük müşaviriyle çalışmam gerekirmi yoksa işlemleri kendimde halledebilirmiyim?
6-Gümrük müşaviri ile çalışılırsa onlara ödenecek hizmet tutarı neye göre belirleniyor (ürün adedi? ürün toplam tutarı? sabit ücretlendirme ?)
7-Kısacası Çinde 10 dolar olan bir ürün 50 adet aldığımda aşağı yukarı ne kadara mal olur

Çok fazla soru sordum biliyorum ancak inanın bu cevaplar benim için çok önemli şimdiden cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim

1.vergi numaran olması lazım yani en azından şahıs şirketi kurman gerek.yoksa fatura dahi kesemezsin.
2.şahıs firması olması yeterli.
3.ithalat için herhangi bir kuruma ihracatçılar birliği vs gibi başvurmana gerek yok.sadece eğer getireceğin ürün mesela içecek ise tarım bakanlığına, kozmetikse sağlık bakanlığı gibi ilgili bakanlıklara başvurarak gerekli prosedürleri yerine getirip, ürünün ithali için gerekli belgeleri toplaman lazım, ürüne spesifik olarak.h
4.önce g.t.i.p koduyla ürüne spesifik ne kadar gümrük vergisi ödeyeceksin buna bakman lazım, sonra kdv ödeyeceksin, ürünün ötv'si varsa onuda ödeyeceksin peşin olarak ama sonra iadesini alacaksın devletten yani sen maliyet tutarı olarak gümrük vergisini düşün cebinden çıkacak masraf olarak.
5.teoride halledebilirsin ama pratikte edemezsin yani evet çalışman gerekecek.
6/7.gönderecek kişi senin kadar kargo masrafını düşünmez, anlaşmalı olduğu bir yerden kargolar geçer.sen en düşük maliyete ulaşmak için kargoyu'da senin ayarlaman lazım ki her yerden teklif alarak en düşük fiyata getirtebilesin, gümrük müşavirine ödeyeceğin ücret, bunlar falan derken iş sana astarından pahalıya gelecek çünkü parça başına maliyetin çok fazla olacak getireceğin ürün adedi az olduğu için.bir konteynır getireceksin ki bu masraflar hava civa olsun sana.o internetde satanların çoğu ya ist'deki toptancılardan alıp üç beş bir şey üzerine koyup satıyorlar ya da üçer beşer kendi adlarına sanki kullanacaklarmış gibi normal postayla getirtip öyle satıyorlar.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - meleti
Alıntı Yapılan Metin:
Merhaba

Sorularım:

1.vergi numaran olması lazım yani en azından şahıs şirketi kurman gerek.yoksa fatura dahi kesemezsin.
3.ithalat için herhangi bir kuruma ihracatçılar birliği vs gibi başvurmana gerek yok.sadece eğer getireceğin ürün mesela içecek ise tarım bakanlığına, kozmetikse sağlık bakanlığı gibi ilgili bakanlıklara başvurarak gerekli prosedürleri yerine getirip, ürünün ithali için gerekli belgeleri toplaman lazım, ürüne spesifik olarak.h
4.önce g.t.i.p koduyla ürüne spesifik ne kadar gümrük vergisi ödeyeceksin buna bakman lazım, sonra kdv ödeyeceksin, ürünün ötv'si varsa onuda ödeyeceksin peşin olarak ama sonra iadesini alacaksın devletten yani sen maliyet tutarı olarak gümrük vergisini düşün cebinden çıkacak masraf olarak.
6/7.gönderecek kişi senin kadar kargo masrafını düşünmez, anlaşmalı olduğu bir yerden kargolar geçer.sen en düşük maliyete ulaşmak için kargoyu'da senin ayarlaman lazım ki her yerden teklif alarak en düşük fiyata getirtebilesin, gümrük müşavirine ödeyeceğin ücret, bunlar falan derken iş sana astarından pahalıya gelecek çünkü parça başına maliyetin çok fazla olacak getireceğin ürün adedi az olduğu için.bir konteynır getireceksin ki bu masraflar hava civa olsun sana.o internetde satanların çoğu ya ist'deki toptancılardan alıp üç beş bir şey üzerine koyup satıyorlar ya da üçer beşer kendi adlarına sanki kullanacaklarmış gibi normal postayla getirtip öyle satıyorlar.

cevapların için çok teşekkür ederim çok yardımcı oldun posta yoluyla getiriyorlar ama bir postanın içinde aynı üründen 3 adet ve fazlası varsa ticariye girer takılır diyorlar ayrıca senede en fazla 4 sipariş yapılabilir diye okumuştum.Posta yoluyla getirenler bu sorunları nasıl aşıyorlar?
www.aliexpressdestek.com

Alıntı Yapılan Metin:
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - meleti
Alıntı Yapılan Metin:
Merhaba

Sorularım:

cevapların için çok teşekkür ederim çok yardımcı oldun posta yoluyla getiriyorlar ama bir postanın içinde aynı üründen 3 adet ve fazlası varsa ticariye girer takılır diyorlar ayrıca senede en fazla 4 sipariş yapılabilir diye okumuştum.Posta yoluyla getirenler bu sorunları nasıl aşıyorlar?

rica ederim.getireceğin şeye bağlı zarfla gönderilen şeyler zaten postanenin gümrüğüne takılmadan direk evine geliyor mektup gibi.büyük koli şeklinde gelen ürünler denetime giriyor ve 150 Euro üzerinde ise gelen mal gümrük vergisi ödüyorsun ve yılda 5 kez getirme hakkından birini kullanmış oluyorsun.zarfla gelen ürünlerde üçer beşer tane ayrı sipariş olarak geçersin ki ayrı zarflarda gelsin.belli bir sayıdan sonra şüphe çekmesin diye alıcı adına da soyadının tuttuğu başka birinin adını yazabilirsin, postacı posta kutusuna bırakıp gidiyor zaten, barkodsuz zarflarda denetim falan yok.bu tarz yapanlar zaten bu işten zengin falan olmuyorlar merak etme sadece üç beş harçlık çıkarıyorlar.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek