Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Gece Çalışan Kurye ( Görüşlerinize İhtiyacım Var)

BaşlatanDarxoulTarih02/06/2014 23:01:54Yorum11

İlk mesaj
Üye120 yazı
Merhaba arkadaşlar ;

Bir çok kargo ve kurye şirketi bilindiği üzere 4-6 arası paydos yapmakta ve pazar günler de çalışmamakta.

Istanbul'da 24 saat ya da sadece gece çalışan bir kurye ya da dağıtım merkezi kurulsa ne gibi artı ve eksileri olurdu.

Ben kurardım çünkü

Ben kurmazdım çünkü

ile başlayan fikirlerinizi dinlemek istiyorum.

Not: gece kuryeleri evet var , 15 km'lik yol için bir zarf taşımaya 120 TL para alıyorlar.

Not: Uluslararası Lojistik ve Tedarik zinciriyi yönetimi yöneticisiyim , Londra'da yaşıyorum.Yazdığım yazı konusunda baya bir bilgilm var.
Uluslararası Lojistik Tedarik Zinciri Yönetimi

Yerleşim İngiltere / LondraMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Yeni Üye4 yazı
Selamlar aslinda fikir cok güzel fakat eger private parcel yada kurier olacak esya gonderen olursa is yürür genelde sirketler calismadigi icin normal kurier veya esyalar gönderilemiyor sadece özel ve acil paketler gönderilir mesela sizin böyle calisan yeriniz olsa ve ben size aksam 9 da cargo yerinden havaalanindan esyam veya paketim su adrese gidecek desem cargo bölümüne girip(muhatap bulup) o ürün oradan cikarilabiliyormu? Bilmedigim konu ama bence buyüzden gece zor yani
Luetka

Yerleşim ALMANYA / FrankfurtMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Üye120 yazı
Malesef işte bu çok zor , bunun en büyük sebebi kargo uçaklarının belli saatler inmesi fakat bunun yanı sıra bazı özel insan taşımacılığı yapan şirketler ile birlikte de kargolar gönderiliyor ( çok büyük olmamak şartı ile ) , bunun gece alımı mümkün olabilir.Çünkü İstanbul'daki havaalanları 24 saat açık ama bu sadece havaalanı odaklı olur , ben ise tamamen bunu şehir içi , kapıdan kapıya ya da iş yerinden iş yerine olarak yapmayı düşünüyordum.

Benimki sadece bir düşünce şuanda.Çok daha farklı fikirler ve kombineler var kafamda işin içinden çıkamadım.Hani gündüz her şey zincir şeklinde birbirini takip ediyor ama gece çalışan bir çok firmada var bunlar biraz göz ardı ediliyor.

Yerleşim Yngiltere / LondraMeslek Yöneticilik
Üye109 yazı

işte orjinal düşünce , orijinal düşünceleri olan insanları severim. :)
bana göre , En önemli sorun, gece kargoyu/gönderiyi kim teslim alır.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Üye120 yazı
Bunun arastirmasini uzun zamandır yapiyorum fakat maliyetler ister istemez artiyor.Tablo , şema , maliyet bilgilerini cikarttim onemli olan kargoyu kim teslim alie degil cunku zaten kargonun alicisi bellirdir , son kullaniciya ulasir , bana gore onemli olan maliyetleri nasil dusururuz , cunku gece talep çok az oluyor

Üye385 yazı
bunu daha evvel yaptılar ve yanlış bilmiyorsam suan için rafa kaldırdılar bunu ilaç için yapışlardı ama yanlış hatırlıyor olabilirim
bence sürümü az olur yani bir düşünseniza hayatınız bıyunca gece kaç defa bir şeyi bir yere göndermeniz gerekti acilen çok gerekliyse zaten kendiniz ***ürürsüznüz.
olmadı evinize en yakın taksi duragından taksi çağırırsınız normal taksimetre açar sanki insan taşıyormuş gibi birde normal ücretinin üzerine 10 tl fazla verirsiniz o ***ürür. şehir içinde bir şeyi göndeermek için 120 tl vermek bence çok abes.
bence mantıklı değil bu fikir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye120 yazı
Ilac sektoru en iyi bildigim sektor.Zaten 24 saat acik olan nobetci eczaneler bulunmakta ve her ilac dagitan depo nobetci eczaneye acil durumlarda ilac goturmek icin o da 24 saat acik olmakta , kisacasi bu sistem ilac sektorunde hep var oldu ve var olacak.
Sanirim ustte yazdigimi yanlis anladınız , suan gece kurye sistemi var ve kisa mesafeli bir yol icin 120 tl almakta fakat ben bu sistemi degistirip maliyetleri dusurerek bir sistem kurmak istiyorum.Evet gece kargo ya da gonderi yollayan cok az insan var bunun sebebi gunduz her seyin zincir gibi isleyip gece herkesin dinlenmeye gecmesi fakat devir degisiyor gelisen teknoloji ve talep ile artik is yerleri ve fabrikalar 24 saat acik kalmaya , uretim yapmaya basladilar bu yuzden haliyle talep edilen seyler degiskenlik gösteriyor , benim analiz ettiklerim bu sekilde

Yeni Üye13 yazı
GÜZEL BIR FIKIR KUTLARIM BASARILAR DILERIM
CARGO EXPRESS

Yerleşim ALMANYA / HanauMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Üye711 yazı
ben kurardım çünkü bazı insanlar çok sabırsız netten bişey aldıklarında ama fiyat çok artacağı için 100tl'lik ürüne kimse anında elime ulaştı diye 120tl kargo parası vermez

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Üye120 yazı
Beyin fırtınasına ihtiyacım var , özellikle bu sektörde olan ya da bu mesleği okuyan insanların fikirlerine ihtiyacım var , bir fırtına yaratalım.

@blackops amacım zaten maliyetleri düşürmek , 120 Tl çok fazla bir kargo için.

Üye120 yazı
up

Yeni Üye44 yazı
Kargoyla ilgli hiç tecrübem yok yardımcı olmak için yorum yapıyorum.Ben Antalyadayım Küçük bir şehir ama ,Kendi işimden örnek veriyim, kuyum sektöründe bazen çok gerekli olabiliyor, sigortalı şekilde kuyum mağazaları yada atölyeler arası mal taşınıyor, örneiğin müşterinin istediği ürün a şubesinde yok b den getirtiiyor. İstanbul tabii daha farklı. Yani bu sektör den müşteriniz çıkar gibi.
Anything does not destroy me; makes me stronger

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama