Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bekleyerek Kar Etmek

Başlatancakal_tmTarih01/06/2014 15:34:35Yorum20

İlk mesaj
Üye126 yazı
Evet bekleyerek kar edicez.

Bunu nasıl yapıcaz bazı ürünler vardır üretim zamanından belli bir süre geçtikten sonra fiyatı birazda olsun artar.Mesela bazı bakliyat ürünleri gibi.

Edeceğimiz kar sermayeye bağlı olarak daha da artabilir.

Peki bu tarz ürünler nelerdir.Beyin fırtınası yapalım.

Benim duyduğuma göre çeltik hasat zamanından belli bir süre sonra fiyatı artanlardan.

Bunu sadece gıda ürünleri olarak düşünmeyelim.Aklınıza ne gelirse yazın lütfen...

Yerleşim Türkiye / BalıkesirMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
20 yorum
Yeni Üye99 yazı
aklıma gelenler:
bu şekilde kazanan insanlar mutlaka var.ama olay al beklet olduğunu sanmıyorum.o kadar basit değildir.malı alırken tanımak lazım.atıyorum her çeltiğin kilosu şu kadar tl diye bir kural yoktur.tabi bu malın depolanması vs. gibi işler de var.ancak en tanınan ve en kolaydan başlanarak bu iş öğrenilebilir.ben konyalı olarak zeytin deoplamayı seçersem yanlış olur.konya buğday memleketi olduğuna göre bunu tam öğrenmek lazım.alımını satımını cinsini özelliklerini ..bir süre sonra diğer ürünlerin al-baklet ticaret detaylarını öğrenebiliriz.özetle :kısmi bir tecrübe ve küçük bir altyapı ile sınırlı miktarlarda deneme ticareti yapılabilir.ama o kadar da kolay bir iş gibi görünmüyor.
arikaya

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Mühendis
Yeni Üye12 yazı
internet reklamcılığı ile uyurken bile binlerce dolar kazanmak mümkün:)

Yerleşim Türkiye / SinopMeslek Psikolog
Üye711 yazı

bamya.fasülye.:)

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Üye126 yazı
Bu işi yapanlar tabiki var bencede.Yeni bir fikir olarak algılanmasın.Ben sadece sezonluk fiyat değişimlerinden kar etmek maksadıyla bu tarz ürünlerden haberi olanlar için bizlerin yararlanması ,bir fikir oluşturması için bu konuyu açtım.

Ne olur depolanması zor olmayan akmayan kokmayan tarzda ürünler olacak ki hemde satış zamanı elimizden kolayca çıkarabileceğimiz ürünler olmalı.

Bu olay en bilinen yönüyle bakliyat ürünlerinde oluyor.Ama tabiki bizim bilmediğimiz sizin haberiniz olan ürünlerde vardır.

Fasülye olabilir, çeltik olabilir.

Peki bu ürünler ilk toplandığı zamanda ne kadar ürün çıkmayan zamanda ne kadar fiyata satılıyor.

Örneğin çeltik yazın sonunda mı yaz ortasında mı ne biçiliyor yazın ki fiyatı 1.5 tl diyelim kışın 1.75 olur mu ?

Aklınıza gelen ürünleri bu şekilde yazarsanız daha faydalı olur.Aradaki fiyat farkıyla beraber yazalım lütfen.

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Di?er
Üye711 yazı
kardeşim eğer arazin varsa bulunduğun bölgede hayvancılık yaygın ise buğdayın bol çıktığı zaman samar balya veya kırdırma saman yapıp arazıne koyup üzerini çadırla örtmeni tavsiye ederim eğer bi sene buğda çıkmaz ise veya arpa her neyse sapta olmaz buda fiyatlara vurur sana şöyle söyleyim ben bi sene 2.25'e saman balyesi yaptırıp bi sonraki sene 10.50'ye alamamıştım sen düşün artık

Üye126 yazı
Saman ne bileyim fiyatı bi zamanlar çok değişken oldu ithal ediyoruz felan dendi de istisnai bir durum bence :) ama mantıklı tabi saman yapııp bekletmek...

Daha başka ne olabilir.Sadece bakliyat gıda olarak değilde maden ürünleri ya da hammadde olabilir...

Sizlerden yorum bekliyorum...

Üye401 yazı
buğday!
İstemi Ozan Aydemir

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Ythalat / Yhracat
Üye120 yazı
Geçen yıl eylül-ekimde Kırgızistan'dan ceviz alıp depolayan olsaydı şimdi bayram önününe millet fellik fellik ceviz arıyor ama yok. Bayramlar cevizsiz geçecek.. Yani cevizli tatlıları pahalı yiyeceksiniz şimdiden söyleyelim. Benim param olsaydı Eylülde hepsine ceviz alıp Türkiyeye ***ürür depolardım. Gelecek sene bayrama kadar satmazdım. Bayram önüne hepsini rahat ve istediğim fiyata satardım. Denemesi bedava. Parası olanlar cevize hücum. Fasulye de aynı... Ceviz ve fasulye..Kar garanti. hcingir@yahoo.com
hcingir

Yerleşim Kyrgyzistan / Bi?kekMeslek Emekli
Üye126 yazı
Mesela ne kadar fiyata alırız satacağımız zaman ne kadara satarız.Aradaki fiyat farkı kg bazında ne olur.

Bu şekilde yazarsak daha verimli olur.

Ceviz diyen arkadaş,buğday diyen arkadaş,hayvan yemi diyen arkadaş kaça aldığımza kaça satarız.Bildiğinizi,duyduğunuzu yazın yeterli...

Üye126 yazı
Mesela somut bir örnek verelim ve kar oranımızı hesaplayalım.

Çeltiğin Ağustostaki fiyatı 1.5 tl diyelim.

50 ton çeltik aldık koyduk. Bize maliyeti 50 000x1.5=75 000 tl.

Ocak ayında çeltiğin kilosu farzedelim 1.75 tl oldu.

Bu durumda 50 000 kg X 1.75 tl =87 500 tl.

87 500 - 75 000 = 12 500 tl. kar ettik.

6 ayda sadece elimizde tutarak 12 500 tl kar ettik.

Bu sermayeyi faize yatırsak bu kadar getirisi olmaz.

Üye126 yazı
Maksatımız spekülatif olarak fiyatlardan yararlanmak değil.Üretim zamanında fiyatı belli olan bir ürünün mahsulün az olduğu zamanlara kadar satılmayıp fiyatının yükseldiği zamanda satmak.Fiyatlar genelde bu durumlarda illa ki artar.Yani zarar diye bir durum söz konusu olmaz...

Üye711 yazı
yonca olabilir yazın al kışın sat :)

Yeni Üye61 yazı
Merhaba, gerçekten güzel bir sohbet oluyor. İnşallah güzel fikirler çıkar. Şöyle bir ortaklıkta kurulabilir. Kiminin parası, kiminin çevresi, kimisininde deposu yok! Mesela 3 kişi birleşir. Parası olan deposu olan ve çevresi olan 3 kişi sağlam bir anlaşma ve fizibilite ile iyi bir iş oluşturulabilir.

Yerleşim Yspanya / BarselonaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye126 yazı
Hadi arkadaşlar aklınıza gelen ürünler yok mu.Sezonluk fiyatı değişen ve kolay satabileceğimiz türden...

Üye120 yazı
cevızı Turkıyeye kırılmıs cuvallanmıs olarak 12-13 lıraya malederız. bu cevızın bayram onune kaca satılacagını bekleyıp gorelım ama benım tahmınım mınımum % 50 kar...
hcingir

Yerleşim Kyrgyzistan / Bi?kekMeslek Emekli
Üye126 yazı
Malum yurdumuzda sürekli yağışlar oldu ve bazı tarım ürünlerinde üretim beklenenden düşük gelecek gibi.

Bu tarım ürünlerini belirleyebilirseniz ve alıp deponuza koyarsanız kışın güzel karlar elde edebilirsiniz gibime geliyor.

Üye216 yazı
Gayrimnkul özelikle uzun zamanlı olursa tarla tavsiye ederim kazancı garantili riski yok
Sizlerin daha varlıklı olmanız için işletmeniz den daha fazla kar sağlamanıza doğru yatırım yapmanıza yardım ediyorum

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Dany?manlyk
Üye109 yazı
tecrübüme dayanarak söyleyebilirim ki ; tarım ürünleri iniş çıkışlar yapar. Her sene aynı olmaz.
Güçlü sermayen yoksa, Büyük balık küçük balığı yer.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye35 yazı
antep fıstığı, nizipten yazın al kışın sat ,bazı yıl 100/100 bazen 100/50 kar
yvz

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ö?retmen
Üye235 yazı
inşaat demiri

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Mühendis