Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Çok Acil Yardım . .

BaşlatanexatemTarih22/05/2014 16:01:58Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye25 yazı
Öncelikle Herkese Şimdiden Teşekkür Ederim ,

Bir arkadaşım 20 adet 1+1 Eşyalı 60 m2 kare civarı Suit Daire Yapıyor İnşası bitmek üzere , şöyle bir ticaret düşünüyoruz toplu şekilde bütün daireleri bana kiralayacak 750 tl civarı 20x750 = 15.000 tl ,

Dairelerin yeri organize san. açıdan gelişmiş bir yer ve yakınında 2 tane özel hast. var .

Şimdi benim düşüncem fabrikalara gelen yurt dışından muhendisler farklı şehirlerden gelen müdürler yada home ofis tarzı çalışanlar vb. kiralama yapmak , en az 3 günlük kiralama süre yükseldikçe fiyatı düşürerek belli bir standartı yakalamak .

Aslında çok düşünüyorum karar veremiyorum otel gibi bir hizmet vermek mi daha iyi olur sabah açık büfe kahvaltı gibi , en üst katta kahvaltı verebilecek şekilde bir balkonlu salon var, tabi ki bu sefer çalışanlar eklenecek maliyet yükselecek devamlı 20 side dolu olacak mı yani işin özeti aklımda çok soru var sizlerin fikirlerine ihtiyacım var ..

Yerleşim Türkiye / MiamiMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Yeni Üye62 yazı
Otel işi dediğin gibi daha meşakatli ve masrafı yüksek.Günlük kiralama daha makul görünüyor.Toplam kiranı ve temizlik vb. masrafları çıkarmak için tüm daireleri 13-14 gün kiraya vermen lazım.Üstüne ne yaparsan kar.İlk 3 ayın durgun geçer fakat daha sonra güzel paralar kazanırsın.İnterneti aktif kullan,temizliğe çok dikkat et.Anlattığın şartlarla önün açık görünüyor.

Yerleşim TürkiyeMeslek Turizm
Yeni Üye4 yazı
Fikir açısından güzel düşünce.Ama günlük kiralamada kim geliyor kim gidiyor bilemeyeceğinden ilerideki zamanlarda sorun yaşayabilirsiniz ne amaçla kullanılacağı bakımından. Ama belirli bir işi olan ve uzun süreli kalacak yer ihtiyacı olanlar için pansiyon tarzı uzun vadeli kiralamalarıda düşünerek müşteri yönündende seçici olup dairelerin gene bir kısmını günlük kiraya verebilirsiniz.Kolay gelsin.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye196 yazı

günlük kiralama yasal değil biz eskişehirde bunu yapanları ceza uyguladık. polis ve kaymakamlık takip ediyor. başınıza iş açmayın derim
eses_serdar

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Di?er
Yeni Üye25 yazı
Yani vergilendirme kısmın da ne yapacağımı tam bilmiyorum Motel yada Pansiyon Ruhsatı alınabilir mi ?

Günlük kiradan çok oteli tercih etmek istemeyen org. bölgesine geçici olarak gelen Türk yada yabancı mühendisler fabrika müdürleri hastaneler için doktorlara yada sağlık personeline gibi düşünüyorum ve home ofis olarak kiralamak isteyenlerde çıkabilir ve bu bölgede çevrem iyidir ancak çok yabancıyım bu konuya açıkçası .

Bu ceza işi vergisiz çalışanlara kesilmiş anladığım kadarıyla ..

Yerleşim Türkiye / MiamiMeslek Di?er
Yeni Üye18 yazı
Pansiyon ruhsatı alıp vergi mükellefi olursanız ceza yemezsiniz.

Fuhuş çeteleri ve terör örgütleri genelde günlük kiralık evleri tercih ettiklerinden evleri kiraya vermeden önce mutlaka detaylı bir kira sözleşmesi yapmalısınız. Ayrıca GİYKİMBİL sistemine dahil olarak şahısların kimlik bilgilerini emniyetle paylaşmalısınız. Bunları yaparsanız hukuki sorumluluğunuz olmaz.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Di?er
Yeni Üye25 yazı

Araştırmalarıma göre 2013 Ekim ayında sanırım bir yasa çıkmış dediğiniz gibi bir pansiyon ruhsatı alıp vergilendirile.

Ancak maliyetlerimi bir ortalama çıkarmak adına bu işi yapan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim .
Sabaha kadar (otel resepsiyonu gibi) personel bulundurmama gerek var mıdır?
20 Daire için kaç personel = temizlik + çamaşır için gerekir ?
Tam kapasite çalıştığında, elektrik gideri için ortalama ne kadar düşünmeliyim ?
En çok düşündüren yakıt açıkçası onun için ortalama çıkarmak zor gibi ..
Kdv % 8 ancak ek vergi maliyeti oluyor mu yada neler çıkacak karşımıza ?
Teminat senedi almak gerekecek mi ?

Yeni Üye25 yazı
Güncel ...