Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Her Eve Girebilecek Yeni Bir Ürün Ve Türkiyede Yok

BaşlatanchichikowTarih15/05/2014 00:14:49Yorum6

İlk mesaj
Üye104 yazı
Yurt dışında gördüğüm ve Türkiye'de olmayan ve her eve girebilecek bir ürünü Türkiye'de ürettirip satmayı düşünüyorum.Ürün plastik imalattır. ağırlığı ise 150 yada 200 GR.dır. kalıbı ise basittir. Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim? Lütfen değerli fikirlerinizi bekliyorum.. Ürünün Türkiye pazarında çok satacağından kuşkum yok Türk kültürüne uygun ve her evin ihtiyacı olacak bir ürün. Hele TELE-MARKET lerde satılsa rekor kırar. Bu konuda patent alınmalımı? Parent alınmazsa cezası varmı? yoksa fasonmu üretmeli. Yada ithalatmı yapmalı?? kafamda çok sorular var. Lütfen yardım...

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Üye127 yazı
Merhaba,öncelikle satış rekoru kıracak bir ürün olduğunu söylüyorsanız kesinlikle patent veya faydalı model başvurusu yapın.Üretim işine gelirsek,şayet kalıpları çok para tutmayacaksa bence burada kendiniz ürettirin.Ayrıca ürettireceğiniz adetler çok yüksek olursa zaten sizden kalıp parası almazlar,sadece adet bazında ücret ödersiniz.Fikrim şu ki; iyi araştırma yapılmalı ve bu ürünün çok fazla satabileceği ortaya çıkarsa hiç ithalata girmeyin ve uğraşmayın teferruatla.Tez elden hem kalıpçı ile yada plastik imalatçısı ile görüşün.Eğer maliyetler uygun çıkarsa ürün gözünüzün önünde üretilir ve her durumda kontrol etmeniz söz konusu olur.Ayrıca bu görüşmelerin yanı sıra resmi işlemleri de eş zamanlı başlatın(patent,faydalı model vs).Son olarak şunu söylemeliyim; ürününüzün ne olduğunu bilmiyorum ama çok ince ve çok gerçekçi hesaplar yapın.Yurtdışında olan bizde olmayan bir çok ürünü her an internet ortamında görüyoruz.Bunlar çoğu zaman bizi girişimci ruhun verdiği etki ile son derece heyecanlandırıyor.Ve doğal olarak çok gerçekçi hesaplar yapamıyoruz.Bundan ötürü iyi düşünün ve zaman kayıp etmeyin derim.

iyi çalışmalar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye711 yazı
türkiyede noterden adınıza tecil ettirip veya üretim iznini alıp hemen işe koyulabilirsiniz zaten fazlaca büyük bişeyde değilmiş sizin imal etmeniz daha avantajlı

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Üye433 yazı

üretimi konusunda destek verebilirim.

Yerleşim Türkiye / MarmaraMeslek Emekli
Üye104 yazı
Değerli yorumlarınız için çok çok teşekkür ederim. Bende biraz plastik üretim sektörünü araştırdım. Birebir görüştüğüm imalatçılar, oldukça mutsuzlar. Üretilen yeni bir ürünü hemen taklit ettiklerinden dem vuruyorlar. Patent olsa bile dinleyen yok. Patent başvurusu bile bir muamma; siz patente başvuru yapsanız bile içeride satılmış adamlar, sizin projenizi hemen bir başkasına satıyormuş, sizin patent başvurunuz dosya altı edilip sizi bekletirken başkasına o patenti satıp çıkartıyorlarmış... Kafam daha da karıştı, sanırım çin'e imal ettirmek daha da mantıklısı. Çoğu imalatçının bir ayağı çinde zaten.Ama çok sermaye istiyor...Ne yapacağım bilemedim...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret
Yeni Üye48 yazı
Cinden ilk siz getirirsiniz ilk piyasaya sürersiniz piyasa ürünü kabul ederse millet getirincrye kadar iyi para kazanırsınız sistem bu.urun cinden gelme maliyetleri var tabi araştırmak gerek .urun havaleyi bir ürünümü nakliye malum konteynır işi.gumruk.urunun oradaki fiyatı falan ince eleyip sıkı dokumak gerek.tabi birde ürünü piyasaya arz etme ve tutunurmuş sürecinde var.vs vs

Yerleşim Türkiye / I?dyrMeslek Esnaf
Üye292 yazı
Ürünü merak ettik :) elbette giden ürün hızla kopyalanıyor. Patent için dediklerinize çok şaşırdım. Patent konusunda isim yapmış aracı firmalar ile iş yaptığınızda bahsettiğiniz durumlar olmaz sanırım. Sonuçta içeriye sunduğunuz projenin bir tarihi var. Aracı kuruluşlar hukuki olarakta haklarınızı takip ediyor olmalıdırlar.
Yurtdışında çok gidipte Türkiye'de pazar bulamayan ürünlerde var dikkatli olunuz. Patenti alsanız bile ufak bir değiştirme ile imalat yapılabiliyor ve yasal bir sıkıntı olmuyor.
Fırtınalar kopuyorsa beyninde bir gün başaracaksın. Sadece adım at.
KARTPOSTAL İÇİN www.instagram.com/postcard_kartpostal
Pul, efemera, tarzıma göre eski koleksiyonlar ve eski ürünlerle ilgilenmekteyim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis