İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Metro Duraklarında Stand Açmak. . .
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
23 yorumB
Üye658 yazı
İşimiz insanların en güzel ve en zor günlerinde yanında olabilmek.
S
Yeni Üye40 yazı
S
Yeni Üye40 yazı
Yok mudur koca forumda hiç raylı istasyonlarda yer açan, bilgi alan? Nedir prosedürler, ödenmesi gereken stand kiraları ?
S
Yeni Üye40 yazı
S
Yeni Üye40 yazı
Konu günceldir. İstanbul'da metro ve hafif metro duraklarında bir stand açabilmek için bilinmesi gereken her bilgiye talibim arkadaşlar. Sadece tecrübe değil, duyumlar da dikkate alınır.
T
Üye145 yazı
ben hiç bir metro istasyonunda sizin söylediğiniz gibi bir büfe görmedim. böyle bir stand falan yok hiç bir istasyonda. açılacak olsa belediye bir şekilde ihaleye çıkar yada beltur gibi bir iştirakiyle kendi açardı. bence boşu boşuna bu forumda bilgi aramayın. çok acil bilgiye ihtiyacınız varsa ibb den bilgi almak en doğrusu.
200620062006
S
Yeni Üye40 yazı
Nasıl görmediniz? Çiğköfte, pasta-poğaça, çiçek, takı, şekerlemeci vs. Bunların hepsi metro ve hafif metro duraklarında. İBB'den bilgi istedim zaten ama buradan bir tecrübe çıkarsa onu da öğrenmek istedim.
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - tarkan34 ben hiç bir metro istasyonunda sizin söylediğiniz gibi bir büfe görmedim. böyle bir stand falan yok hiç bir istasyonda. açılacak olsa belediye bir şekilde ihaleye çıkar yada beltur gibi bir iştirakiyle kendi açardı. bence boşu boşuna bu forumda bilgi aramayın. çok acil bilgiye ihtiyacınız varsa ibb den bilgi almak en doğrusu. |
O
Üye158 yazı
http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-isyeri-devren-metro-duraginda-marka-bufe-168000007/detay
birisi devrediyor.. al sana hazır yer...
birisi devrediyor.. al sana hazır yer...
ozi
S
Yeni Üye40 yazı
Al sana derken 190.000 TL devir parasını gördün mü birader?
T
Üye292 yazı
13/06/2014 : 10:27:00#10
Web sitesi
Alıntı
Birde bir atasözü vardır hatırlatmak isterim ' Seviyorsan Git Konuş'
Ulaşım A.Ş.yi arayın bilgi edinin yönlendirmeleri takip edin ilgili kişiye ve sorularınıza cevap alacaksınızdır.
2004te ben araştırmıştım o zamanlar belli zamanlarda ihalelerin açıldığı söylenmişti.
Fırtınalar kopuyorsa beyninde bir gün başaracaksın. Sadece adım at.
KARTPOSTAL İÇİN www.instagram.com/postcard_kartpostal
Pul, efemera, tarzıma göre eski koleksiyonlar ve eski ürünlerle ilgilenmekteyim.
Pul, efemera, tarzıma göre eski koleksiyonlar ve eski ürünlerle ilgilenmekteyim.
T
Üye292 yazı
13/06/2014 : 10:31:53#11
Web sitesi
Alıntı
İLANI incelersek bir aracı firma var fiyat şişirilmiş belkide bi komisyon içine eklenmiş olabilir.
Dever ücreti : 190000 TL Aylık Net Kazanç : 8.000 - 10.000
21 ay gibi kısa bir sürede yatırım parasını kenara atacaksın, yatırımın kar kalacak artı üzerine para kazanmaya başlayacaksın.
2 yıllık bir geri dönüşün çok karlı bir iş olduğunu düşünüyorum.
Dever ücreti : 190000 TL Aylık Net Kazanç : 8.000 - 10.000
21 ay gibi kısa bir sürede yatırım parasını kenara atacaksın, yatırımın kar kalacak artı üzerine para kazanmaya başlayacaksın.
2 yıllık bir geri dönüşün çok karlı bir iş olduğunu düşünüyorum.
T
Üye292 yazı
13/06/2014 : 17:46:23#12
Web sitesi
Alıntı
Forumun metro istasyonu orası. Forumun içinde var Şans ve iddaa bayi. Benim anlamadığım o kar marjında bu kadar düşük fiyata niye verilir ?
Anlaşmasımı bitti veya kapatılması için termin mi verildi?
Anlaşmasımı bitti veya kapatılması için termin mi verildi?
O
Üye158 yazı
evet yer forum metro istasyonu..
İstanbulun en kalabalık istasyonlarından birisi...
adam aylardır kimseyi bulamıyor bilgi alacak...
biz yardımcı oluyoruz..
teşekkür edeceğine...
fiyatı gördünmü birader 190 bin diyor...
bana ne fiyattan...
ben nerden bileyim sen kaç paraya iş yapmak istiyorsun...
bedavaya ancak metro durağında gitar çalar, şarkı söyler para kazanırsın...
ozi
S
Yeni Üye40 yazı
Ozik paran çoksa sana bayilik vereyim. Üstürupsuz konuşmana gerek yok. Al sana büfe diye 200 bin TL'ye devir olan sayfa linki vermişsin. Yardımcı olmaya çalıştım diyorsan sağol eksik olma ama ben şunu yazmışım. "Arkadaşlar fastfood olacak standımızı İstanbul'da bulunan Kadıköy-Kartal veya Aksaray-Havaalanı metro hatlarından birinde bir durağa kurmak istesek maliyeti ne olur? Formaliteler nelerdir? İnternetten araştırdığımda bu konuyla ilgili herhangi bir bilgiye ulaşamadım. Buralar ile ilgili deneyimi veya duyumu olan yatırımcılardan cevap bekliyorum."
Misal kira bedelleri? Sözleşme süreleri? Bu işe İBB veya İBB'nin yetki verdiği başka bir emlak şirketi mi bakar? Metro duraklarındaki büfeler, AVM'lerdeki standlar kadar iş yapar mı? Şu şeye dikkat etmen gerekir vs... gibi şeylerdi sorarken kastettiğim.
Misal kira bedelleri? Sözleşme süreleri? Bu işe İBB veya İBB'nin yetki verdiği başka bir emlak şirketi mi bakar? Metro duraklarındaki büfeler, AVM'lerdeki standlar kadar iş yapar mı? Şu şeye dikkat etmen gerekir vs... gibi şeylerdi sorarken kastettiğim.
O
Üye158 yazı
kardeşim boş konuşuyorsun ve düşünmüyorsun..
bence sen hiç ticarete bulaşma bu kafa ile KPSS'ye gir memur ol...
veya forumda yeni bir soru sor "belediyeye nasıl memur olurum" diye...
çünkü bilmiyorsun ki devreden adamın maliyeti..
hemen 200 bine çok para diyorsun...
belki adam 200 bine kiraladı yeri seneliğine... belkide 300 bine kiraladı 5 seneliğine...
belki adam ucuza veriyor bir sebepten dolayı...
sen hiç 200 - 300 bin harcayıpta yerini 100 - 150 bine devreden insan görmedinmi?
sen hiç bir şeyi araştırmadan 200 bine yermi olur çok pahalı diyorsun...
birde bana ukalalık yapıyorsun paran çoksa sana bayilik vereyim diye...
biraz iş biliyor olsaydın...
benim sana verdiğim linke, telefon açardın.. adamlardan kira bedelini, belediye ile sözleşme şartlarını vs. öğrenirdin..
çok merak ettiğin sorunu sorardın adamlara "kardeş sizin maliyetiniz ne kadar? ben niye bu kadar para veriyorum size diye"
adamda anlatırdı sana kiraya bu kadar verdim, kioska bu kadar verdim, rüşvete bu kadar verdim, vesaireye vesaireye bu kadar verdim diye...
işine geliyorsa tutardın.. tutuncada aynı konsept ile devam ederdin veya kendi konseptin ile devam ederdin..
işinede gelmiyorsa en azından bu forumda kimseden öğrenemediğin şeyleri "forumdaki insanlar metrolarda büfe olduğundan bile bi haber" öğrenme fırsatı bulurdun..
ve bana gene teşekkür ederdin...
he birde bilmiyorsan söyliyeyim bu büfe senin yazdığın Aksaray-Havaalanı metro hatlarından en yoğun olan durakta bulunuyor..
bunu bile bilmiyorsun ki...
birde bana bayilik teklif ediyorsun...
eyvah eyvah... Allah senden bayilik alana yardım etsin...
ozi
S
Yeni Üye40 yazı
Parayla ilgili az veya çok diye bir şey söylemedim. Yazılanlar yukarıda. Devir işlemi ne alaka yazdım. Arayıp her bilgiyi aldım. Muadili yer ve işlerle ilgili de bilgi ediniyorum merak etme. Neyse arkadaş saptırdıkça saptırdın hala ukala tavırlar içindesin. Gidip memur olacakmışım. Gitar çalıp para kazanacakmışım. Yazmazsan buraya memnun olurum. Laf kalabalığı sadece. Diyorum ya dediğinin içi boş, üslup adam gibi olmadıkça!
T
Üye292 yazı
17/06/2014 : 09:42:15#17
Web sitesi
Alıntı
:) komik , Slmrngl madem bilgiyi aldın bizimle de paylaş. Bizde merak ettik şimdi.
Z
Üye385 yazı
metro istasyonlarındaki yerler daha evvelden devlet mercileri tarafından belirlenip ihaleyle açık artırma ususlu satışa çıkar bir dönem 2010-2011 yılları gibi turyap ihaleyi almıştı ve metrekare fiyatları 200 tllerden açık artırmayla 4000 tl lere çıkmıştı bu fiyat aylık kira bedeli bunları artıran bankalar oldu cunku atmler 1-2 metre yer kapladığı için aylık 4000 tl civarı 1 metrekaresini kiraladılar yani yaklaşık 10 metrekarelik büfe için 40000 tl aylık kira ödemeniz gerekebilir tabi bu rakkam her durak ve durağın her noktası için farklı oluşmakta ama büfe gibi insanın önünden çok geçtiği yerler istiyorsanız metrekaresi aylık 4000-5000 tl civarı fiyatları gözden çıkarmanız gerekebilir
isterseniz turyapla görüşün belki yakın bir zamanda gene ihale vardır
ama talep çok olmuştu o dönem şimdi nasıl bilemem.
isterseniz turyapla görüşün belki yakın bir zamanda gene ihale vardır
ama talep çok olmuştu o dönem şimdi nasıl bilemem.
S
Yeni Üye40 yazı
Teşekkür ederim zzaxiss
O
Üye158 yazı
aylık 40 bin diyor...
Metrakaresi 4bin - 5 bin diyor...
10 metrekaresi 40000 - 50000 ödeyebilirsin diyor...
sen harbiden okuduğunu falan anlamıyorsun kesin...
teşekkür ederim diyorsun...
he adama teşekkür et gene, bari bize etmedin başkasına teşekkür et ama.....
gelelim amasına...!!!!
hani öğrenmiştin sen bütün bilgileri?
TRADEENGINER'in dediği gibi "komik"
öğrenmiş olsan 40bin - 50bin aylık kirası var diyen adama
"ben öğrendim o kadar değil; bu kadar derdin"
"o kadar kira verecek olsam; İstanbul'un en iyi AVM'lerinin fastfood katında yer tutarım" derdin...
gene şaştın....................................................................................................................................................
ozi
S
Yeni Üye40 yazı
Özelden cevap verildi ozik. Arkadaşın yazdığı şeyler doğru. İhale, turyap vs. sadece yaptığı hesapta şaşırdı. 50 bin tl kiraya bağdat caddesinde yol kenarında dükkan açılır. 22 yıldır istanbuldayım. Hizmet sektöründe 15 yıldır işveren konumunda çalışan, binlerce müşterisi olan orta ölçekli bir limited şirketiyiz. Karşında ergen yok. Ağzımızın tadını bozma. Özelden yazdıklarımı oku olur mu.
O
Üye158 yazı
özelden yazmana gerek yok...
ne istersen açık açık yazabilirsin...
arkadaş yazdığı yazıda fazladan sıfır falan koymadı..
hakikatten metrekaresi 4000 lira yazdı...
sebebinide yazdı.. sen orasını okumamışssın herhalde...!!!
Banka ATM'leri fiyat yükseltti..
Bankalar çok rahat 1 metrekare yere 4000 lira kira verebiliyor diye....
eğer sen fazladan sıfır koyduğunu düşündüysen.. Bankalar aylık 400 lira kira veriyor olurdu.. Bu fiyat zaten daha komik..
Gelelim özelden yazdığına.... 31 yaşındayım demişsin..
Geneldende 15 senedir işveren olarak çalıştığını söylemişsin...
Maşallah ne diyeyim.. 16 yaşında işveren olmak herkese kısmet olmaz...
Daha fazla yorum yapmıyacağım senin konuna...
Takdir bu yazıları okuyanların olsun...
Selametle.. Allah işlerinde yardımcı olsun...
ozi
S
Yeni Üye40 yazı
Bir süredir yoktum buralarda. Tekrar herkese merhaba arkadaşlar. Şu konuda bilgi ve tecrübe sahibi kişilerin yorumlarını bekliyorum. İstanbul'da olanlar bilirler. Metro duraklarında, Anatolia, Karatren vs. gibi isimlerle pek çok pastane var stand formatında. Özellikle sabah saatlerinde yoğun bir poğaça, simit satışı oluyor. Böyle bir yerin 10-12 metre kare içindeki maliyeti nedir? Nedir para edecek malzemeler ve bunlar ne kadar tutar? Bilen, duyan lütfen yazsın.
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz