Lokasyon;
istanbul'da bir ilçede, çok iyi bir yerde, yanında giyim mağazaları, bankalar var, lise öğrenci geçişi çok fazla (okul yolu başlangıcı gibi, hemen orada minibüsten otobüsten iniyorlar) karşısında iyi bir fırın falan var, araç geçişi yoğun..
Kirası;
Emlakçı 2500 tl dedi, sanırım 2300 tl falan olabilir. iki kia peşin isteniyor bir de emlakçı komisyonu var..
Dükkan;
50 metrekare bir dükkan, alt katında 25 metrekare, tuvaleti deposu var..
Fikirler - Çekinceler - Nedenleri;
Tesettür Giyim:
Bunu isteme nedenim şu, kardeşim ilgilenebilir, eleman almak gerekmez ve yanında 3 dükkan giyim üzerine. çekincemiz işi bilmememiz ve sektör olarak fazla sermaye istemesi (sezonluk ürün, elde kalması vs.) İş potansiyelinden korkum yok ama işte hem sermaye bağlamak hem de malların çok çeşitli ve bedenli olması ...
Tatlıses Çiğ Köfte:
Civarda yok, yan mahallede var, ben bile oradan sipariş veriyorum, seveni çok. yol üzeri olması ve öğrenci, yaya trafiği olması bunu mantıklı kılıyor. Eleman çalıştırmak gerekiyor, çalışma saatleri fazla ama.. kar marjı iyi ama bu kirayı ve masrafları çıkarır mı çekincesi var..
Telefon Aksesuar ve Tamiri:
Bir arkadaş beraber açalım diyor, kendisinin kiradan dolayı çekincesi var ama biraz da istekli gibi.. Şu an buna benzer sokak arasında dükkanı var.. işi bilen biri, eleman gerekmez, kar marjı yüksek, lokasyon olarak bu işe de uygun.. sermaye çok fazla gerektirmiyor..
Aklıma gelenler bunlar, fikirlerinizi merak ediyorum.. anlatmadığım hususlar varsa sorularınızı yanıtlayabilirim...
Not: hali hazırda bir işim var, çok boş vaktim var, o nedenle ek iş olarak yapıcam ama neredeyse %80 ilgilenebilecem..
Teşekkürler,