Koniks'i uzun zamandır takipteyim ancak üye olamamıştım bir türlü.
Bugün üye olup ilk konumu açmak, bir konu hakkındaki görüşlerinizi almak istedim.
Gaziantep'te ikamet ediyorum şu an, yeni mezun bir mühendisim. Birkaç yıl önce kurduğum ve şu an hala devam ettirdiğim ingilizce bir içerik üreten websayfam var ve çok şükür çok güzel gelirlerim var. Google Adsense reklamları üzerinden gelir elde ediyorum. İçeriği giren iki - üç adet yabancı yazarım var. Site ingilizce ve yurtdışından (%97-%98) ve Türkiye'den ( %2-%3) belirttiğim oranlarda ziyaretçiler var. Şirket olma düşüncem var ancak ben yurtdışına master eğitimine gidiyorum. Şahıs şirketi kurma düşüncem vardı ancak gelir vergisinin %35 seviyelerinde olması biraz sıkıntılı. O yüzden bir ofis açıp başına babamı koymayı düşünüyorum. %20 sabit vergi vermek istiyorum. Ayrıca benim gelir yurtdısından kazanıldığı için KDV söz konusu değil. Sadece Türkiye'de kazanılan ufak bir gelirin KDVsini vermem gerekecek. İleride vergi sorunu da yaşamak istemiyorum.
Babam mesleği olmayan , uzun yıllar farklı işler yapmıs birisi. Kültürlü bir insan ama Üniversite eğitimi vs. yok. Bir ofis kiralayıp , babamı da başına koymayı düşünüyorum. Bir medya şirketi altında sitemin lokal olarak bir yere sahip olmasını istiyorum. Vergi ödemek içinde gerekli tabi. Ofis sadece duracak orada limited şirket olacağız.
Bu anlamda babam her gün gidip gelecektir ofise ancak tüm işler online dönecek , kendisi sadece ofiste oturacak. Ancak ben farklı bir iştende gelir elde etmesini istiyorum. Madem ortada bir şirket bir ofis var , farklı alanlarda yatırım yapıp ne gibi işler yapılabilir diye merak ediyorum. Bir Medya sirketi düşünün , internet üzerinden gelir elde ediyor , bütün hersey online olarak hallediliyor. Bunun yanında işi bilmeyen ama birkaç adam çalıştırıp farklı işler de yapmak isteyen birisine ne önerirsin ? Ne tür bir iş yapılabilir ?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..