Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Websitesi Şirketi + Ek İş

Başlatanmarina27Tarih05/05/2014 23:35:48Yorum16

İlk mesaj
Yeni Üye14 yazı
Merhaba değerli arkadaşlar ,

Koniks'i uzun zamandır takipteyim ancak üye olamamıştım bir türlü.
Bugün üye olup ilk konumu açmak, bir konu hakkındaki görüşlerinizi almak istedim.

Gaziantep'te ikamet ediyorum şu an, yeni mezun bir mühendisim. Birkaç yıl önce kurduğum ve şu an hala devam ettirdiğim ingilizce bir içerik üreten websayfam var ve çok şükür çok güzel gelirlerim var. Google Adsense reklamları üzerinden gelir elde ediyorum. İçeriği giren iki - üç adet yabancı yazarım var. Site ingilizce ve yurtdışından (%97-%98) ve Türkiye'den ( %2-%3) belirttiğim oranlarda ziyaretçiler var. Şirket olma düşüncem var ancak ben yurtdışına master eğitimine gidiyorum. Şahıs şirketi kurma düşüncem vardı ancak gelir vergisinin %35 seviyelerinde olması biraz sıkıntılı. O yüzden bir ofis açıp başına babamı koymayı düşünüyorum. %20 sabit vergi vermek istiyorum. Ayrıca benim gelir yurtdısından kazanıldığı için KDV söz konusu değil. Sadece Türkiye'de kazanılan ufak bir gelirin KDVsini vermem gerekecek. İleride vergi sorunu da yaşamak istemiyorum.

Babam mesleği olmayan , uzun yıllar farklı işler yapmıs birisi. Kültürlü bir insan ama Üniversite eğitimi vs. yok. Bir ofis kiralayıp , babamı da başına koymayı düşünüyorum. Bir medya şirketi altında sitemin lokal olarak bir yere sahip olmasını istiyorum. Vergi ödemek içinde gerekli tabi. Ofis sadece duracak orada limited şirket olacağız.

Bu anlamda babam her gün gidip gelecektir ofise ancak tüm işler online dönecek , kendisi sadece ofiste oturacak. Ancak ben farklı bir iştende gelir elde etmesini istiyorum. Madem ortada bir şirket bir ofis var , farklı alanlarda yatırım yapıp ne gibi işler yapılabilir diye merak ediyorum. Bir Medya sirketi düşünün , internet üzerinden gelir elde ediyor , bütün hersey online olarak hallediliyor. Bunun yanında işi bilmeyen ama birkaç adam çalıştırıp farklı işler de yapmak isteyen birisine ne önerirsin ? Ne tür bir iş yapılabilir ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
16 yorum
Yeni Üye53 yazı
Babanızın yöneticiliğinde yanına web işlerini bilen genç bir personel alarak işleri birlikte yürütmelerini sağlayabilirsiniz. Yurtdışına yada Türkiye'ye yönelik e-ticaret projeleri geliştirilebilir. Hazır şirket ve ofis olacaksa biraz da azimle başarıya ulaşılır diye düşünüyorum. Sakıncası yoksa sitenizin adresini paylaşabilir misiniz?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye21 yazı
Tam olarak hangi konularda içerikler var genel mi yoksa niche tarzı bir şeymi bir de adsense tıklama başına kazanç oranınız nedir

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ö?renci
Üye711 yazı

genel olarak sadece babanızla olmaz diye düşünüyorum site üzerinden devam edilecekse sitenin geleceği için eleman almanızda gerekebilir

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Yeni Üye14 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - qunt
Babanızın yöneticiliğinde yanına web işlerini bilen genç bir personel alarak işleri birlikte yürütmelerini sağlayabilirsiniz. Yurtdışına yada Türkiye'ye yönelik e-ticaret projeleri geliştirilebilir. Hazır şirket ve ofis olacaksa biraz da azimle başarıya ulaşılır diye düşünüyorum. Sakıncası yoksa sitenizin adresini paylaşabilir misiniz?

Cevabınız için teşekkürler.
Eticaret olayına girdim ancak Amerika'da bir arkadaşla ortak , stoksuz eticaret tarzı tabi daha bir faaliyet yok.
Kafamda açıkcası biraz yatırım yapıp 2-3 adam alıp eticaret işine girmek var ama nasıl olur bilmiyorum. Ne kadara mal olur falan ?

Site adresini malesef paylaşamam.

Yeni Üye14 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Fomino
Tam olarak hangi konularda içerikler var genel mi yoksa niche tarzı bir şeymi bir de adsense tıklama başına kazanç oranınız nedir

Kazancımın iyi olmasının sebebi ingilizce olması.Site ilginç içerik üzerine.
Tık başına kazancı inanki pek hesaplamıyorum ancak ort 0,4-0,5.

Teşekkürler.

Yeni Üye14 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - blackops
genel olarak sadece babanızla olmaz diye düşünüyorum site üzerinden devam edilecekse sitenin geleceği için eleman almanızda gerekebilir

Babam sadece yönetici olarak orada olacak . Hani başında birisinin olması gerek. Eleman alırım. Ama ne iş yapmalıyım ?

Teşekkürler.

Yeni Üye53 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - marina27
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - qunt

Cevabınız için teşekkürler.
Eticaret olayına girdim ancak Amerika'da bir arkadaşla ortak , stoksuz eticaret tarzı tabi daha bir faaliyet yok.
Kafamda açıkcası biraz yatırım yapıp 2-3 adam alıp eticaret işine girmek var ama nasıl olur bilmiyorum. Ne kadara mal olur falan ?

Site adresini malesef paylaşamam.

Site yapmanın dişe dokunur maliyeti yok, piyasada çok sayıda e-ticaret yazılımı bulunuyor. Hatta bazıları tamamen ücretsiz. Bence burada önemli olan ürün grubu ve reklam bütçesi.

Adwors reklamları ve sosyal medyayı iyi kullanarak yapılan tanıtımlarla en kötü yazılıma sahip siteler bile ciddi ziyaretçi elde edebiliyor.

Tavsiye olarak; birçok ürünün bir arada bulunduğu market tarzı siteler yerine tek bir ürüne yada az sayıda ürüne yoğunlaşmanın rekabet ve bulunurluk açısından daha mantıklı olduğunu söyleyebilirim. Gördüğüm kadarıyla tek ürün stratejisi ile ciddi satışlar elde eden girişimciler mevcut.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye711 yazı
madem öyle bi şirket felan düşünüyorsun ihale mevzuatınıda biliyorsan temizlik olabilir

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Yeni Üye14 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - blackops
madem öyle bi şirket felan düşünüyorsun ihale mevzuatınıda biliyorsan temizlik olabilir

Peki şirket türü ne olmalı ? Hani bir medya şirketi temizlik işi yapabilir mi _

Yeni Üye2 yazı
selam Arkadaşım, yurtdışında master yapmaya gidiyorum demişsin yurtdışında kaldığın süre içerisinde orada olupta burda olmayan, insanların ilgisini çeken ürünler üzerine yoğunlaşabilirsin. Ayrıca şahıs firması %35 gelir vergisi ödüyor demişsin bu söylediğin düz mantık bir söylem şahıs firmasında kazancın belirli bir sınırı aştığında elde ettiğin kar üzerinden maksimum %35 vergi ödersin bu oran kurumsal firmalarda sabit %20 dir. şahıs firmasını 1 gün içinde açıp dilediğin zaman 1 gün içinde kapatabilirsin ama ltd.ve a.ş. firman olursa bu işin süreci çok farklı kapatmak istiyorum dediğinde 1 yıl sonra kapatabiliyorsun. bu konuları çevrende ki bir müşavire danışırsan senin için daha iyi olur. ayrıca vergileri sadece gelir üzerinden hesaplama bu işin kdv'si ödediğin kira haricinde stopajı vs.. vergileri var işin vergi boyutu çok geniş ve kapsamlıdır. dışarıdan yıllık şu kadar vergi ödersin diyenlerin hiçbirine itibar etme ek olarak ltd.şirket kurmak istediğinde müşavirini geniş kapsamda bir iş yapacağını söylediğinde ana sözleşmenin konusunu geniş tutar ve medya sektöründe ki bir şirket temizlik alanında da faaliyet gösterebilir. Eğitim ve iş hayatında sana başarılar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Yeni Üye21 yazı
Sana tavsiyem bunlara gerek yok adsense kazancını artır farklı siteler yap onları satabilirsin r10.net forumunu takip edersen orda adsense kazançlı yeni web siteleri satın alabilirsin bunları büyütebilirsin.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ö?renci
Yeni Üye6 yazı
Merhaba arkadaşlar, www.ucuzatoptan.com sitemizde mutfak ürünlerinden ilginç ürünlere, oto aksesuarlarından hediyelik eşyaya kadar yüzlerce ürünü toptan fiyatına satmaktayız. Bayimiz olmak veya toptan alım yapmak için irtibata geçebilirsiniz.

Tel: 0850 840 42 44
www.ucuzatoptan.com
www.enhavali.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Halkla ili?kiler
Yeni Üye14 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Fomino
Sana tavsiyem bunlara gerek yok adsense kazancını artır farklı siteler yap onları satabilirsin r10.net forumunu takip edersen orda adsense kazançlı yeni web siteleri satın alabilirsin bunları büyütebilirsin.

Merhaba ,

Adsense kazancını arttırmak kolay değil malesef ve belli olmuyor , adsense isterse seni hemen banlıyor. Trafikte senin elinde değil cok büyük değilsen. Yani ipler senin elinde değil malesef.

Yeni Üye14 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - forum64
selam Arkadaşım, yurtdışında master yapmaya gidiyorum demişsin yurtdışında kaldığın süre içerisinde orada olupta burda olmayan, insanların ilgisini çeken ürünler üzerine yoğunlaşabilirsin. Ayrıca şahıs firması %35 gelir vergisi ödüyor demişsin bu söylediğin düz mantık bir söylem şahıs firmasında kazancın belirli bir sınırı aştığında elde ettiğin kar üzerinden maksimum %35 vergi ödersin bu oran kurumsal firmalarda sabit %20 dir. şahıs firmasını 1 gün içinde açıp dilediğin zaman 1 gün içinde kapatabilirsin ama ltd.ve a.ş. firman olursa bu işin süreci çok farklı kapatmak istiyorum dediğinde 1 yıl sonra kapatabiliyorsun. bu konuları çevrende ki bir müşavire danışırsan senin için daha iyi olur. ayrıca vergileri sadece gelir üzerinden hesaplama bu işin kdv'si ödediğin kira haricinde stopajı vs.. vergileri var işin vergi boyutu çok geniş ve kapsamlıdır. dışarıdan yıllık şu kadar vergi ödersin diyenlerin hiçbirine itibar etme ek olarak ltd.şirket kurmak istediğinde müşavirini geniş kapsamda bir iş yapacağını söylediğinde ana sözleşmenin konusunu geniş tutar ve medya sektöründe ki bir şirket temizlik alanında da faaliyet gösterebilir. Eğitim ve iş hayatında sana başarılar.

Benim kazancıma göre limit %35lik kısımda. Yani Ortalama vermem gereken vergi %32 falan oluyor. Gerekli hesaplamayı biliyorum gelir vergisi hesaplamada. Ltd. şirket kurmak isteme sebebiö sadece %20 vergi verecek olmam ve bunun yanında farklı işler yapabilecek olmam. Ltd şirketi kapttıgımda 1 yıl sürerken , vergi ödüyor muyumki ? Sadee sabit giderleri öderim sanırım ?

Yeni Üye14 yazı
Arkadaşlar bu şirket kurma konularında danışmanlık hizmeti veren firmalar var mıdır ?

Teşekkürler.

Üye347 yazı
Değerli mühendis kardeşim,
ingilizce içerik üretip gelir elde eden site modelin varsa bu işe yoğunlaş derim,
en iyi iş, en iyi bildiğin ve keyif aldığın iştir.
Zaten master a gidiyorsan burda firma kurman akıllıca olmaz. Adsense gelirlerini yurtdışında olduğun dönemde orada kullanacağını düşünürsek zaten sıkıntı yok.
Ama eğitim sonrası döndüğünde dijital ajans kurmak belki aklına yatarsa iyi geleceği olan bir alan, özellikle Anadolu şehirlerinde şu an nerdeyse hiç yok.
Babanın oturması için bir işletme açmak fikri de iyi irdelenmeli. Zira işletme kurmak, ofis açmak, kira, vergi, stopaj, demirbaşlar, sgk, vb. giderler olduğunu iyi hesaplamalı. Değindiğin gibi içerik, eticaret vb. teknik bir iş yaparsan zaten babanızın ofiste olmasının bir faidesi olmayacaktır.
Şirket konusunda bir mali müşavir yani bildiğin bir muhasebeci ile görüş.
Kabaklar çarpışır çekirdekler çıkar, fikirler çarpışır hakikatler çıkar.
https://bento.me/hakankaya

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Dany?manlyk