Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Çin'de Tedarikçi

BaşlatanvokriTarih05/05/2014 02:05:32Yorum2

İlk mesaj
Üye170 yazı
merhaba arkadaşlar,

Rusya'da çalışan arkadaşım Çinli bir firmayla çalıştığı şirketi adına alım yapmak suretiyle çalışıyorlar.. Yalnız Çinli firma görevlisi arkadaşıma eğer bana başka müşteri bulursan komisyon bazında birlikte çalışabiliriz teklifini yapmış.. Genelde çocuk giyimi üzerine çalışıyorlar.. Arkadaşım yeni müşteri bulma konusunda nasıl bir yol izleriz şeklinde bana akıl danıştı..Ben de değerli tecrübelerinizden yararlanmak için buraya yazmak istedim.. Bu aracılık ve komisyonculuk işleri nasıl yürür ve dünya çapında müşteri bulabilmek için hangi yolu denemek gerekir... Mesela internet sitesi kurulması işe yarar mı? Biraz akıl verebilirseniz sevinirim..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Yeni Üye10 yazı
* arkadaşının şirketi çinli şirketten mal alıp satıyorsa eğer iki şirkette sonuçta aynı ürünü satmış oluyo
* hal böyle olunca rus şirketi zaten aracı (malı 3. bir kişiye gönderiyo) dolayısıyla komisyoncu diyebiliriz
* rus şirketi çinli şirkete yeni müşteri bulmaktansa kendine yeni müşteriler bularak çinli şirketten alacağı komisyondan daha fazla kar sağlayabilir bence
.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye170 yazı
cevap için teşekkürler..

söz konusu arkadaşım şirketin sahibi değil şirketin tedarik bölümünde çalışıyor.. Yani Çin'den ürün tedarik etmekle görevli.. Fakat bunu kendi adına yapmak istiyor.. Yani komisyoncu olmak istiyor.. Müşteri bulmak için hangi yolları kullanmak gerekir internet sitesi kurmak işe yarar mı diye bana sordu..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret