Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Yeni Açılan İşyeri

Başlatanguncan.suTarih12/07/2008 14:42:44Yorum20

İlk mesaj
Yeni Üye71 yazı
Merhabalar,
Ben 4 ay önce yeni bir dükkan açtım, giyim üstüne.
Fakat dört aydır benim sorunum : malları istanbuldan getiriyorum, fakat ucuza alamadığım için uygunluda satamıyorum. üstelik müşterinin indirim isteğine karşı koyamadığım gibi veresiyeden de kurtulamıyorum.bu şekilde çalışan arkadaşlardan bu durumları yaşamışlarsa nasıl bir çözüm ürettiler.

Yardımcı olacak bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Muhasebe
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
20 yorum
Yeni Üye71 yazı
o kar marjını büyük mağazalar belki kazanıyordur .ama bizim gibi küçük dükkanı olanlar için çok zor.
gelen müşteri indirim diye tutturuyor.verirseniz karınızda gidiyor.stok maliyetini bile kurtaramıyorsunuz.

Yeni Üye14 yazı
pazar esnafından tanıdığınız yoksa o malın nerden geldiğini söyliyeceğini sanmıyorum. Yani biraz çevre olması şart sanırım.( Kişisel düşüncem)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye71 yazı

bu şekilde malı pazarcılar nereden alıyor araştırdım fakat bulamadım.doğrusu
merter ,osmanbey vs zaten çok pahalı

Yeni Üye6 yazı
sayın guncan.su ucuz ürün bulabilmek için takipçi olmak gerekiyor. mesela Denizli'deki t-shirt üretim fabrikası, fabrikasını kapatma kararı aldığı için zararına mallarını satıyor. bunu tespit edip çok ucuza yüklü mal almak gerek (bu kafadan attığım bir örnek). ama net olarak bildiğim bu işi sizin gibi yapan insanlar bu şekilde firmaları takip ediyor. nerede ihraç fazlası varsa nerede kapanan fabrika varsa ucuza topluyorlar. en akıllıcası bence böyle davranmak olmalı. osmanbey konusunda haklısınız çok pahalı ama kalitesi yüksek ürün bulunur, fakat merter'de biraz daha fazla araştırma yaparsanız ucuza ürün satan yerlerin olacağına inanıyorum, hele ki bu durgun piyasa döneminde şansınız daha yüksek. çevremden uygun ürün satan firma bilgisi gelirse size iletirim. bol kazançlar.
kreatif yönetim, beyin fırtınası

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Yöneticilik
Yeni Üye71 yazı
ii günler,
ii güzel demişsiniz ama nerde ucuz bulurum diye sürekli araştırmakda zor.ayrıca belirli bir yerden sürekli yapılan alışveriş en iisi diye düşünüyorum.ama bayrampaşada bile toptan aldığım ürünün en ucuzunun bana maliyeti 10-ytl.hal böyle olunca satışta zorlanıyorum.üstelik ne istediğim ürün oluyor ne de fiyatı.genede önerileriz için herkese tşk ederim

Yeni Üye57 yazı
Merhaba,

guncan.su kardeş haklısın sürekli araştırmak kolay değil ama uygun fiyatlı bir üretici buldun mu ve sürekli alışverşini yaptın mı zaten işler yoluna girer ama onu nereden bulacaz diye soruyorsun sende zaten. Eminim bir yerlerde bir üreticide diyor ki çok güzel ürünler üretiyorum ve fiyatlarımda çok uygun nedensatamıyorum acaba, umarım bu üreticiyi bulursun, araştırmaya devam durmak yok.

Bu arada işleriniz nasıl gidiyor, iyidir umarım.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye28 yazı
guncansu kardeş ufak ölçekli işletmelerdekuumsal olamadınmı artı mal kendini değilde sen malı satmay açalıştığın zaman verseyi gibi bir olaydan kurtulma şansın olmayacaktır.versiyeden kurtulmanın yolu kurumsal olmaktan geçer buda öyle ufak sermayelerle olacak iş değildir.birde önemli olan ucuz malı ucuza almak değil kaliteyi ucuza almak çok önemli hitap ettiğin kesim orta ve dar gelirli bir kesime hitap ediyorsan şu anda çektiğin sıkıntılar ve sendromları normal karışlamak gerekir bu her kesimdeki esnafın başlıca derdiidr.satışlarında müşteri analizlerini iyi yapman çok önemli.iyi çalışmalr dilerim.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Yeni Üye10 yazı
işyeriniz nerde acaba .birde parti malı satmaya çalışın 5 ytl ,10 ytl 15 ytl tarzı . gittiğiniz yerlerde parti malı aradığınızı söyleyin .ihracat fazlası olması önemli kalite eçısından ve fiyatları çok uygun mallar düşürebilirsin . ayrıca 2. kalite ihracat fazlası mal bulundurabilirsiniz az defolu .

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye71 yazı
merhaba,
sayın musatur,elimde ihraç fazlası da var ,türkiye içine imalat yapanına da var.belki yerim itibarı ile sirkülasyon çok yavaş.ama malın ucuzuda önemli insanlar için.eskiden insanlar marka ve pahalı aldıklarıyla övünürlerdi,şimdi ise ucuza aldık diye övünüyorlar.giysi üstlerinden dökülsede önemli değil artık.ucuza alabilmek içinde fabrikadan almak gerekiyormuş.neyse ben daha bu sektörde çok ama
çok yeniyim.genede fikirlerinizi paylaştığınız için tşk ederim.

Yeni Üye71 yazı
tekrar merhaba,
arkadaşlar bu yorumlarınız için bir şey daha söylemek şart oldu adeta.sürekli kurumsal olmadığından ,küçük olunduğundan,çevre yokluğundan vs işler ii gitmiyor,olmuyor olmuyor deniliyor.herşeyden önce kurumsal olanlanda küçük başlıyor .kimse birden bire devasa bir büyüklüğe ulaşmıyor.çevre deniliyor çevre işin için girdiğinizde genişliyor.para belki ilk etapta gelmiyor.ama bir bebek bile yavaş yavaş büyüyor.bir iş yeride öyle.
biraz zaman ,emek,gelen fırsatları değerlendirmek işte belki yeni olabilirsiniz ama öğrenemezsiniz değil .küçük büyük far ketmez kendi işini yapması kişinin başlı başına zaten bir zevk.kısacası olumsuz cümlelerden ziyade neler yapılabilir bir iş nasıl geliştirilir vs değişik neler yapılabilir türü beyin fırtınasının kişileri daha çok geliştirdiğine ve yardımcı olduğuna inanıyorum.

Yeni Üye10 yazı
benim bu işi pazarlarda yapan birçok akrabam var istanbulda çoğu fabrika bağlantılı geçekten çevre yaptıktan sonra zengin olmak para kazanmak çok kolay yeterki mal aldığın yer sana güvensin gerisi geliyor.yakında belki ben de o sektöre giricem daha detaylı bilgiler verebilirim .şimdilik bu kadar

Üye1714 yazı
tekstil kendi içinde telekkeşmeye başladı. Büyük firmalar Çin'den getirdikleri tekstil ürünlerini üç kuruşa satıyorlar yani bakkalcılık gibi teksil konfeksiyon satan yerlerde yakında azalmaya ve markalaşmaya başlayacaktır.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye71 yazı
büyük yerler üç kuruşa alıp beş liraya satıyor.çinden gelen mallarıda gerçekten çok uygun fiyatlara getiriyorlar
ama fahiş fiyatlarla satıyorlar.birde durmadan yapılan nfahiş satışlar ve sonrasındaki indirimler.bunlar alıcı kadar benide etkiyor.ama herşeye rağmen de durmak yok .bu işe başladıktan sonra özellikle küçük dükkanlardan (benim gibi olan)alış veriş yapmaya başladım.çünkü büyükler yeterinvce kazanıyor ve tekkeleşiyor.bari benim payım olmasın diyorum.

Üye1714 yazı
o zaman senin de kurumsallaşman gerekiyor bir anlamda. Büyük giyim markalarından bayilik almayı dene. Uğraşma hiç. İndirimlerde de etikenmezsin en azından.

Yeni Üye71 yazı
rterzioğlu teşekkürler ,tabiki bende isterim kurumsallaşmak ama bu para,zaman,emek,vs gerektiren bir şey takdir edersinizki.işin içine girip herşeyiyle bir yoğrulalım bakalım gün geçtikçe o zaten kendinden gelir.altyapınız tam,bilgi birikiminiz,müşteri portföyü vs.daha bir sürü faktör rayına oturmuştur artık.tabiki bu bana göre böyle olmalı

Yeni Üye71 yazı
arkadaşlar ,dükkan kendime ait ve küçük.piyasa ise durgun ve de ben çok yeniyim.korkuyorum ki mal da elimde kalacak diye.ve ben hala en ucuza istanbuldan nerelerden bulup alabilirim bir fikir alabilmiş değilim.nasıl bir pazarlama yapmalıyım.vs.yardım edinnnnnn

Üye1714 yazı
Arkadaşım anlıyorum derdini. Başarma, malı bulma şansın var tabii ki ama uzun zamanlı bir iş yapmadığını düşünüyorum. İstanbul'dan öyle malcılar bulmalısın ki internetten modelleri görüp kargo ile temin etmen gerekiyor.

Ucuz sürümlü mallar satmayı denesen. Örneğin şu fikir bana çok ilginç geldi. Tutacağına da inanıyorum. Bunlara benzer ürünleri hesaplı bulabilirsen gittigidiyor üzerinden dahi satış yapabilir ciddi karlara ulaşabilirsin. http://www.threadless.com/

Yeni Üye10 yazı
işyerinde genelde ne tür veya ne modeller satıyorsun yazarsan iyi olur .hangi mallardan arıyorsun .1 aya kadar ihracat fazlası malların toptan satışını yapıcam bağlantılı olduğum 2-3 fabrika var .fakat 2. kalite satmayı düşünüyorum .hangi guruptan mal istediğini belirtirsen yardımcı olmaya çalışırım fakat dediğim gibi 1 ay gibi bir zaman var

Yeni Üye71 yazı
merhaba,işyerimde kadın ve çocuk(0-8 yaş)arası kıyafet ve de tuafiye malzemeleri satıyorum.yaz dönemi geçiyor.kışlığa gireceğim ama bu ilk kışım olacak ne giderse ondan alacağım.sayın musatur beni utandırmayacak ama çok da pahalı olmayacak mallar istiyorum.

Yeni Üye10 yazı
yakın zamansa size haber vercem .dediğim 1 ay sonra görüşmek üzere