Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Sorucağım Soru Biraz Abes Olabilir Ama

BaşlatanemrekgkTarih20/04/2014 19:40:01Yorum23

İlk mesaj
Yeni Üye15 yazı
günlük ortalaması 391 lira olan kuruyemiş-baharat-aktar karışımı bi dükkanda kira 2750 ise kendimizi kurtarma şansımız ne kadardır.Dükkanı açalı 34 gün oldu ve çok emek sarfettik bilgili arkadaşların yorumlarını bekliyorum .teşekkürler

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
23 yorum
Üye232 yazı
Açalı 34 gün olduysa 34 günlük satışla bir fikir sahibi olmak, fikir yürütmek çok zordur. Günlük satışlarınız zamanla yükselirse ne ala hep aynı devam ederse sıkıntı..
A.Sami Cansu
543 595 34 80

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Saty? / Pazarlama
Üye658 yazı
Ortalama 400 den ayda 12.000 yapar kira çık vergi muhasebe elektrik su doğalğaz yemek su cep sabit tel kira stopaj şu an başa baş ise ne mutlu sana çok yeni zamanla müşterin artar sürümü iyi gidecek ürünler bul kampanyalar yap ilanlar dağıtın hayırlı olsun yer nerde İstanbul da çay içmeye gelelim
İşimiz insanların en güzel ve en zor günlerinde yanında olabilmek.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye16 yazı

soyledigin ciro 34gun için mukemmel sakın moralinizi bozmayın bence dogru iştesiniz
8mmm9

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Gyda
Üye248 yazı
2750 tl kiranın yaklaşık 900 tl stopajı tutar etti 3600 diyelim,2 kişi bağkur 750 desek etti 4350,elek su gaz tabela vergisi muhasebe telefon damga vergisi beyanname vb 500 tutsa 4850,yeme içme kişisel giderler 2 kişi ayda 750 desek 5600,muhtelif unutulanlar 400 desek 6000 tl yaklaşık gider çıkıyor.ordan burdan tasarruf ettik diyelim 5000 eder kılçıksız.
şimdilik 12000 tl ciro yaptınız 5000 gitti kaldı 7000.burada ortalama kar marjınız çok önemli.eğer ortalama %40 larla çalışırsanız 12000 %40 = 4800 yapar bu başa baş noktanızdır masrafları karşılar.yani günlük 400 tl cirodan sonraki rakamlar cebinize giren paradır.yada kar ortalamanızı artıran ürünlere hız kazandırmalısınız.
yanılıyosam düzeltin gecenin bu saatinde böyle bir hesap yapabildim.en kötü ihtimalde daha birinci aydan sabit giderlerinizi 3 aşağı 5 yukarı karşılamışsınız sanırım,bu çok güzel birşey.İnşallah daha iyisi olur,başarılar.

not : şirketin yeni kurulduğunu düşünerek gelir vergisi hesaplarına girmedim,muhasebeciniz ilk yıl zarar matrah beyan ettirir muhtemelen,onu siz daha iyi bilirsiniz ama zaten şu anda siz devletten kdv alacaklısı durumundasınızdır dolayısıyla vergi çıkmaz,her satışa fiş keserseniz kısa bir süre sonra çıkmaya başlar,o da sizin selahiyetinize kalmış birşey.
www.kilizmangida.com

Üye355 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Gıdacı_İzmir
2750 tl kiranın yaklaşık 900 tl stopajı tutar etti 3600 diyelim,2 kişi bağkur 750 desek etti 4350,elek su gaz tabela vergisi muhasebe telefon damga vergisi beyanname vb 500 tutsa 4850,yeme içme kişisel giderler 2 kişi ayda 750 desek 5600,muhtelif unutulanlar 400 desek 6000 tl yaklaşık gider çıkıyor.ordan burdan tasarruf ettik diyelim 5000 eder kılçıksız.
şimdilik 12000 tl ciro yaptınız 5000 gitti kaldı 7000.burada ortalama kar marjınız çok önemli.eğer ortalama %40 larla çalışırsanız 12000 %40 = 4800 yapar bu başa baş noktanızdır masrafları karşılar.yani günlük 400 tl cirodan sonraki rakamlar cebinize giren paradır.yada kar ortalamanızı artıran ürünlere hız kazandırmalısınız.
yanılıyosam düzeltin gecenin bu saatinde böyle bir hesap yapabildim.en kötü ihtimalde daha birinci aydan sabit giderlerinizi 3 aşağı 5 yukarı karşılamışsınız sanırım,bu çok güzel birşey.İnşallah daha iyisi olur,başarılar.

not : şirketin yeni kurulduğunu düşünerek gelir vergisi hesaplarına girmedim,muhasebeciniz ilk yıl zarar matrah beyan ettirir muhtemelen,onu siz daha iyi bilirsiniz ama zaten şu anda siz devletten kdv alacaklısı durumundasınızdır dolayısıyla vergi çıkmaz,her satışa fiş keserseniz kısa bir süre sonra çıkmaya başlar,o da sizin selahiyetinize kalmış birşey.

Cirodan kar öyle hesaplarsan batarsın.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Üye355 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
neden,nerede yanlışlık var ?

ciro eksi satılan malın maliyeti işlemi ile bulunur

Üye355 yazı
bir ürün 10 tl maliyet
satış %50 kar
15 tl satış fiyatı.
10 tane satsak . 150 tl ciromuz
150/50 ( kar marjı ) ..75 tl mi kazandık biz şimdi...
10 tl alış * 10..100 tl maliyet
kar 50 tl..

Üye248 yazı
bu hesabın içinde o da var.12000 ciro yapmış 5000 sabit dedik 7000 nereye gitti sanıyorsun :)
ayrıca sen kar et de nasıl hesaplarsan hesapla batmazsın.
www.kilizmangida.com

Üye355 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
bu hesabın içinde o da var.12000 ciro yapmış 5000 sabit dedik 7000 nereye gitti sanıyorsun :)
ayrıca sen kar et de nasıl hesaplarsan hesapla batmazsın.

Senin dediğin gibi olmuyor o işler kazandığın parayı hesaplamayı bilmezsen batarsın.Körü kürüne savunmak yerine nasıl hesaplanır onu sorman gerekir.İyi akşamlar...

Üye248 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - phılıps
bir ürün 10 tl maliyet
satış %50 kar
15 tl satış fiyatı.
kar 50 tl..

en basit haliyle anlatayım sana.bak burda %33 karla çalışmışsın.
ben arkadaşın kalem kalem fiyatlarını bilemeyeceğim için ciro üzerinden tahmini bir hesap yaptım.
yoksa biz de biliyoruz satılan ticari mallar maliyeti hesabını kullanmayı.iyi akşamlar.
www.kilizmangida.com

Üye248 yazı
ben de 1 saattir anlatıyorum ama anlamıyorsun ne yapayım.
www.kilizmangida.com

Üye248 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Alıntı Yapılan Metin:
bir ürün 10 tl maliyet
satış %50 kar
15 tl satış fiyatı.
kar 50 tl..

ben arkadaşın kalem kalem fiyatlarını bilemeyeceğim için ciro üzerinden tahmini bir hesap yaptım.
yoksa biz de biliyoruz satılan ticari mallar maliyeti hesabını kullanmayı.iyi akşamlar.

bak bunu bidaha yazıyorum senin için.ne meraklı milletiz sidik yarıştırmaya.
www.kilizmangida.com

Üye355 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Alıntı Yapılan Metin:
Alıntı Yapılan Metin:
bir ürün 10 tl maliyet
satış %50 kar
15 tl satış fiyatı.
kar 50 tl..

bak bunu bidaha yazıyorum senin için.ne meraklı milletiz sidik yarıştırmaya.

Bak Güzel arkadaşım sen anlamak istemiyorsun .burda %50 ile satış yaparsın kar oranın 50 dir ama cirodan hesap yaparken 50 diye hesaplanmaz yanlış yaparsın.

12.000 cironun %40 karla 4800 tl kazanamazsın,
burda karın 3500 tl dir.
Ayrıca yazan arkadaşında bu ciroyla bu kirayla bu işletmeyi işletmesi bir hayli zor.Kal sağlıcakla..
12.000/140 Kar marjı
85*100=8500
12000-8500= 3500 tl......

Üye248 yazı
sıkıldım valla gece gece % hesaplarından. yüzdeyi müzdeyi boşver emrekgk arkadaşım orada zaten önemli olan başabaş noktasıdır yani yaklaşık 5000 tl,ister %1 le yap bunu ister %50 ile.işin özeti philipsinde dediği gibi bu maliyetler ve bu ciro zor.başlangıç için evet güzel kendini kurtarır işletme ama ilerleyen zamanlarda artmazsa bu cirolar o zaman sıkıntı olur.Biz ağzımızı hayra açalım herşey gönlünce olsun,Allah herkese bol kazanç nasip etsin.
www.kilizmangida.com

Üye277 yazı
9 sene kuruyemiş market işletmiş birisi olarak 391 tl ciro, 2750 tl kira imkansız hemen kapat yada devret.
dayanacak gücün varsa 6 ay bekle ama enfazla 6 ay yoksa hep içeri girersin...
phlıps ve gıdacı izmir arkadaşlar ufak bi atışmışlar bende kendimce dahil olayım..
muhtemelen sigara vardır satışın içinde:
391 lira cironun 200 lirası sigara dır marjı %5........9 tl
100 lirası kuruyemiştir %55........35 tl
50 lirası aktar dır % 100.......25 tl
41 lirası muhtelif %25...........8 tl...........temiz kalan para günlük= 77 tl dir X30= 2310 tl..
gıdacıizmir in gider hesabını kabül ediyorum 5000 - 2310 tl = 2690 tl her ay içerdesin
dedimya gücün varsa en fazla 6 ay sabret ki 16,140 tl içeri girersin
tutarsa fazlasıyla kazanma şansın var tutmassa fazlasıyla borca girme şansın da yüksek
ALLAH yardımcın olsun...
nedim

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Yeni Üye10 yazı
Merhaba, leo091 le aynı fikirdeyim. Allah dayanma gücü versin. Sabır olmadan bu işler olmaz. Ben 14 aydır gıda işindeyim. 3 aydır daha yeni yeni kar etmeye başladım. Allah kolaylık versin, biraz sabır, biraz hesap...

Gıdacı İzmir ve philips 2 nizinde hesabı doğru:) aşağıdan yukarı ve yukarıdan aşağı kar marjı hesaplanır.

yukarıdan aşağı : 1.60 kar marjı derseniz ... 10 TL/ 1,60 olan bir ürün maliyeti 6.25 dir... bununda net kar marjı % 37,5 tur.

aşağıdan yukarı : maliyet üzerinden gidilirse 6,25 TL X 0,60 = 3,75 + 6,25 = 10 TL ürünün perakende satışı (aşağıdan yukarı % 60 gözüken kar marjı, yukarıdan aşağı % 37,5 tur.)

Bunları yazarken amacım polemik değil. Tüm yazılanları keyifle okuyorum. Birbirimizi kırmadan bilgilerimiz paylaşıp, katkıda bulunabilirsek ne mutlu bize.

Saygıyla ve Sevgiyle kalın...

Yerleşim Türkiye / Yzmir
Üye711 yazı
arkadasların hesapları üç aşa beş yukarı çoğu doğru fakat dha sezonun başndasın yazı çıkartman lazım yazın işlerin iyi olur kışın bu kadar bile yapamazsın gibi bence beklemelisin

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Yeni Üye15 yazı
herkese yorumları için teşekkürler aklımda biraz şekillendi.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - nedimd
9 sene kuruyemiş market işletmiş birisi olarak 391 tl ciro, 2750 tl kira imkansız hemen kapat yada devret.
dayanacak gücün varsa 6 ay bekle ama enfazla 6 ay yoksa hep içeri girersin...
phlıps ve gıdacı izmir arkadaşlar ufak bi atışmışlar bende kendimce dahil olayım..
muhtemelen sigara vardır satışın içinde:
391 lira cironun 200 lirası sigara dır marjı %5........9 tl
100 lirası kuruyemiştir %55........35 tl
50 lirası aktar dır % 100.......25 tl
41 lirası muhtelif %25...........8 tl...........temiz kalan para günlük= 77 tl dir X30= 2310 tl..
gıdacıizmir in gider hesabını kabül ediyorum 5000 - 2310 tl = 2690 tl her ay içerdesin
dedimya gücün varsa en fazla 6 ay sabret ki 16,140 tl içeri girersin
tutarsa fazlasıyla kazanma şansın var tutmassa fazlasıyla borca girme şansın da yüksek
ALLAH yardımcın olsun...

nedim bey sigara yok : ) malatya pazarı açtığımız yer

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye658 yazı
Arkadaş sabır başaracaksın mesela tek ortakmısın elektrik idareli kullan kuruyemişci hep sıcak olsun ikramda bulun müşteriye yakın kahvelere falam düğün salonlarına çay ocaklarına okul kantini vb yerlere toptan vermeye bak bir kaç çeşit yer nerde bol kazançlar cep telini kıs yol parasını azalt simit te kebap yeme dükkanda sınırlı internet kullan masraflarıdaha doğrusu gereksiz masraflarını kış Allah büyük iş olur ilk aylarda başa baş yapman bile güzel başarılar Takipteyiz bu arada kiloluk yarım kiloluk paketler yap okul sağlık ocağı banka hastane vb yerlere uğra sat
İşimiz insanların en güzel ve en zor günlerinde yanında olabilmek.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Üye248 yazı
cargill saf kakao tozu 9 tl/kg
cargill mısır nişastası 1 tl/kg dan gönderebilirim size,piyasa fiyatlarının çok altı rakamlar veriyorum maksat yeni girişiminize katkımız olsun.
www.kilizmangida.com

Üye277 yazı
sigara yoksa komsept malatya pazarı ise: ilk ay 391 tl ciro güzel kâr marjın yüksek şu ciron bile para kazandırmasada giderlerini hemen hemen öder. o pestiller ezmeler lokumlar hurma kayısı vs. baştan söyleseydin ya.
bence kendine bi hedef koy tutmaya çalış böyle kolay oluyor mesela bu ayki toplam ciro hehefin 20,000 tl yaptınmı önümüzdeki ay 25,000 tl vs. Tutarsa güzel paralar kazanırsın kardeşim hayırlı işler...
nedim

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf