Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Drift Sporu Üzerine Bir İş Modeli

Başlatan72camaroTarih19/04/2014 21:38:26Yorum8

İlk mesaj
Yeni Üye15 yazı
merhabalar, http://www.u-drift.com adlı sitede gördüğüm bir iş aklıma takıldı. işin özeti spor bir araba ile tur veya dakika periyotlu drift deneyimi. go kart işinin biraz değişiği ve daha eğlencelisi. en önemli avantajı ise türkiyede bildiğim kadarıyla böyle bir girişim henüz yok. sizce böyle bir iş modeli ülkemizde tutar mı?
klavyeileimzaatılmaz

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Yeni Üye15 yazı
cevabınız için teşekürler. evet, gönderdiğiniz linkteki iş bahsettiğim işe benziyor ama kurulum maliyeti daha fazla. ikinci el bir lamborghini veya ferrari en az 250-300bin tl. bu bahsettiğim işi yapabilmek için ise 30 bin tl'lik +200hp gücünde bir çok araç bulunabilir. 2 araç alsanız 60bin. ayrıca ferrari ile drift yaptırmazlar. bilenler bilir driftin ne kadar eğlenceli bir spor olduğunu, bir kere deneyen birçok defa gelecektir tabi fiyatı fazla abartmamak koşulu ile.
klavyeileimzaatılmaz

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Yeni Üye47 yazı

simdi birincisi bizim insanimiz arabaya binip arabayi kendi etrafinda dondermeye drift diyor :)))
ikincisi sen bu arabalari dream car dedikleri arabalari getittirip insanlara drift yaptiracaksin sen drift in nasil bisey oldugunu biliyormusun merak ettim ben 11 yasimdan bu yana araba suruyorum 14 sene once ilk gercek hayat drifti ile tanistim ingiliz bir arkadas tan arabasini aldim kolay drift yapsin diye arka ve on amartisorleri sokulmustu elezonlarin ustunde bmw 325 adam bana ogretti nasil drift yapilacagini ben ogrendikten 6 sene sonra bile kac tane kaza yaptim eger gercek drift yapiyorsan arabanin kontrolu 100 de 50 sendedir yuzde elli yer araba tekerler sen boyle arabalarla drift yaptiracak adami nereden bulacaksin musteri geldi adam cebine atiyorum 500 tl koymus gelmis drift yapacam diyor adamin isi yok gucu yok arabayi vurdu ferrarinin orjinal amblemi 300 sterlin ingilterede 170 sterlin ikinci el arti sana bu arabalari kim sigorta yapacak boyle *** bir sigorta sirketi biliyormusun :)) varsa yaz bizde bilelim sen unut bunu onun yerine iz,ir park gibi bir yer dusun
kor atin kor alicisi olur

Yerleşim Yngiltere / Nottingham
Üye277 yazı
sen yap bu işi kardeşim ilk müşterin benim...
nedim

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Yeni Üye15 yazı
yukarıdada belirttiğim gibi ben ferrariyle değil 30 bin tl'lik arabalar(e36 m3, s14, vs.) ile bu iş yapılabilir demiştim zaten. drift olayına gelirsek, bende biliyorum gerçek driftin bu olmadığını, benim bahsettiğim varil etrafında sıfır çizmek, 8 çizmek falan amaç eğlenmek. tamponu vurma olayı içinde birşeyler düşünülebilir, açık bir asfaltta yollar duba ile belirlenebilir mesela. lastik giderlerini azaltmak içinde zemin hafif ıslatmak için basit bir sulama sistemi kurulabilir.

http://www.youtube.com/watch?v=x677wyVOTrM bu videodaki gibi bir yer yeter dediğim işi yapmak için. ayrıca videodaki arabanın piyasası 20bin'tlden başlıyor. tabi arabanız ne kadar iyiyse müşteriside o kadar bol olacaktır. şahsen ben 70-80 bin tl değerindeki bir e46 m3 ile böyle eğlenmek için dakikasına 10 tl verebilirim.
klavyeileimzaatılmaz

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Üye711 yazı
ya arkadaslar sözüm meclisten dışarı lakin şöyle bi etrafınıza bakın para harcayacak o kadar çok yer varki :) bide pazar kazanmak için sahaya bakın :S

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Yeni Üye4 yazı
Şahsen tutabilir düşüncesindeyim kolay gelsin

Yerleşim Türkiye / TrabzonMeslek Ö?renci
Yeni Üye8 yazı
bende tutabilir düşüncesindeyim.
H.S. KİMYA MAKİNA
Aydınlar Mah Cumhuriyet Cad Uskumru sok
No:6 Çekmeköy / İstanbul
Tel/Faks : +90 0216 312 64 65
Cep:+90 0530 112 85 55
www.hskimyamakina.com