Firmamın markalı ballarımı satamıyorum.kimyagerim, kaliteli ürünlerimi bayilik sistemi veya marketler zinciri olarak pazara sokamadım. çeşit olarak: petek bal, 250gr, 450gr 700gr,1000gr,3000gr süzme bal:225gr, 460gr, 850gr, 25kğ çeşit olarak hepsi mevcut kalite ve fiyatlarımda uygun.piyasada ürünlerimi satacak müşteri nasıl bulacagım.
Balınıza güvenmemiz için ne gibi verileriniz var hocam.İnsanlar bal almaktan korkar oldu.Ben van dan bilinen bir firmadan bal aldım 2. defa getirttiğim bal sanki ilk aldığım baldan değil gibiydi.Size güvenmemiz lazım.Bunu nasıl sağlayacaksınız.İhtiyacımız var çevremizde var var ama..işte aması var anlıyorsunuz değilmi?Bana özelden fiyat yazabilirmisiniz lütfen..
Faraday abim, Balların markalı ise çeşitli gıda sertifikaları da mevcuttur diye düşünüyorum. Bu sertifikalar hakkında bilgi verirsen insanlar daha bir anlamaya çalışacaklardır seni. Ürünlerinini fotolarını yollarsan görsel olarakta albenisini ortaya koyarsın. Ayrıca nerenin balıdır ? Ne çeşit baldır? bu konularda da açıklayıcı bilgi verirsen tanıtımın için iyi olur. Yerel televizyon kanallarında doğrudan satış yapabilirsiniz. Bireysel küçük bir ağ kurup kişilerin de para kazanmasını sağlayabilirsiniz. Ama dediğim gibi ürün özellikleri , gıda sertifikası, üretim izni hatta ambalajı hakkında fikir sahibi olmak ister insanlar.
TV kanallarında tonlarca bal satan dakika başı reklam yapan firmaların balı sahte çıkan bir ülkede bal satmak zor iş. Bireysel referanslar bu konularda çok önemlidir. Bu ülkede yaşayan herkes biliyor ki, kg fiyatı 20tl, 40tl, 60tl olan gerçek ballar mevcut olduğu gibi sahteleride aynı paraya satılmaktadır.
Bu arada fiyat konusunda özelden bilgi verir misin?
Fırtınalar kopuyorsa beyninde bir gün başaracaksın. Sadece adım at. KARTPOSTAL İÇİN www.instagram.com/postcard_kartpostal Pul, efemera, tarzıma göre eski koleksiyonlar ve eski ürünlerle ilgilenmekteyim.
Merhaba; Neler denedinizde ballarınızı satamadınız bunu açıklamadığınız için nokta atışı yapabilmek çok zor fakat yinede belki bir yardımı olur umudu ile bir kaç strateji önermek isterim. 1- Bir tanıtım web sitesi kurun maliyeti düşündüğünüzünde altında olacaktır. Bu web sitesinde ürünün yasal satışı için gereken belgeleri sergileyin ama bunun yanında illaki bir üniversiteden ballarınızı test ettirin ve ürününüzün nerede ne kadar kaliteli olduğunu bu testler ışığında belirtin.Aynı zamanda bunu küçük el kitapçıklarınada bastırın sıcak satışta potansiyel müşterilerinize ürünü pazarlarken daha kurumsal ve net bir şekilde ürününüzün tanınmasına yardımcı olacaktır. Pazarlamada bu uzman görüşü etkisi diye geçer insanlar uzman görüşlerine her zaman daha fazla değer verir. 2- Şu son senelerde pek popüler olan mandıra, çiflik, şarküteri alışveriş mağazaları ile iletişime geçin ve ürününüzü satması için cazi hale getirin. Örneğin satılan her üründen alacağı komisyon oranının diğer ballardan daha fazla olacak şekilde pazarlayın. 3- Belirttiğiniz : petek bal, 250gr, 450gr 700gr,1000gr,3000gr, süzme bal:225gr, 460gr, 850gr, 25kg ürünlerin hepsinin fiyatlandırmasını düz orantı ile değil çeldirici şekilde yapın. Örneğin sinema salonlarında patlamış mısırların küçük, orta, büyük boy fiyatlandırması maliyet hesap oranına göre değilde orta boyu cazip duruma getirecek şekilde yapılır küçükle büyük arasında çok fark varmış gibi ama orta boy çok ideal ve ucuz gibi durur. Benzer uygulama otomotiv sektöründede bazı firmalar tarafından kullanıldığını görebilirsiniz.
Son olarakta marketler zinciri için sizi uyarmak isterim. Sözleşmenizi defalarca okuyun ve okutun kesinlikle güvendiğiniz bir avukatla mutabakat sonucunda imzalayınız.
ben de bal paketleme işi yapıyorum zor bi alan seçmişsin bence bu sektörde kapasite kullanım oranı düşüktür ben %1 desem belki inanmayacaksın ama arıcılık malzemesi ve diğer ürünler olmasa bu şartlarda bu yerin kapanması gerekir ankarada da baya bu işi yapan var bi de sırf glikoza çalışan bi yer var yani anlayacağın zor bi sektör tabi senin durumunu bilmiyorum ama umarım başarılı olursun yardımcı olabileceğim bişey olursa elimden geleni yaparım...
satınalmacılar ile görüş randevu al ama hazırlıklı git
ciro primi,giriş bedeli (şube sayısına göre artar),fatura altı isk,ek isk,insert bedeli vs vs vs bir sürü imkan isteyecekler buna hazırlıklı ol. tüm marketlere kuruşu kuruşuna aynı fiyat ver,kendi aralarında görüşüyorlar çünkü,bir de asla dip fiyat verme çünkü mutlaka pazarlık yapacaklar,pay bırak yani biraz. üretim izni,analiz raporu vb teknik dökümanlar istenecek numune zaten şart,tüm gramaj çeşitlerinden iki üç set yap güzel bir kutuya koy ***ür kendi tanıdığın biri devreye girerse çok işine yarar,ama ordan burdan çıkan ***lara prim verme,kendi işini kendin görmeye çalış
yorumunuz için sağolun , ciro primi, insort, vb... gibi isteklerini yerine getirdikten sonra, ürünün raftan satılması için bizden mörş, yanı her şubeye bir eleman koymamızı da istiyorlar.
sizin ürünleri bi göremedik yok mu hiç foto falan,belki görünce insanların kafasında birşeyler canlanır. bir de reklam desteği çok önemli.medya reklamı maliyet açısından yapılamasa da matbaa reklamı mutlaka yapılmalı.
balparmak firmasıyla aynı yöreden beraber balları topluyoruz.kalite olarak çok bir fark yok.ama balparmak ta petek bal yok.petek balda kar oranı çok azdır.birçok firma petek bal çalışmaz.bizde petek bal var.diğer firmalar reklam, vs maliyetleri olduğu için 850gr fiyatı 25-28tl civarı, bende ise 19tl+ cam kase hediyeli. sizinde bahsettiğiniz gibi reklam çok önemli.Müşterilerime hizmet konusunda sınır yoktur.Toptan çalıştığım firmalarımda uzun süredir çalışıyorum.Bölgesinde bal olarak pazar gücü olan firmalarla çalışıyorum.
petek balın dediğim gibi tamamına yakını öyledir varsada yok denecek kadar azdır ve hiç bir markette görmedim süzme ballar için aynı şeyi söyleyemem ama onlarda pamuk ayçiçek narenciye karışımı olup yayla balı değildir...
sakkaroz analizi yaparsanız çıkmaz yani klasik şeker testinden geçer o yüzden karbon testi yapılmalıdır büyük marketlerle çalışmıyoruz şartları zor ve o kadar marka içinde satılan miktar onların istedikleri rakamı karşılar mı bilemiyorum kuzenimin ayçiçek yağı tesisi var o çalışıyodu bıraktı kapasitesi yüksek olmasına rağmen sadece yerellerle çalışıyor...
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz