Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

İthalatta Örnek Ürün Gönderiminde Faturalandırma

BaşlatanooaykacTarih08/04/2014 09:47:11Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye61 yazı
İthalat için Çin deki bir firmadan örnek ürün istedik. Hazırlanıp gönderilecek. Ancak sorum var. Gönderilecek olan 2 farklı ürünün toplam bedeli 48 dolar. DHL ile kargo bedeli 50 dolar. Karşı firma bize toplam 98 dolarlık bir fatura hazırlamış ve onunla gönderecek örnekleri.

Soru şu: 98 dolarlık bu kargo/fatura gümrüğe tabi olur mu? Bu sadece örnek ürün gönderimi olduğu için gümrüğe tabi olmamasını istiyoruz. Bunun için ne yapmalıyım? Nasıl bir fatura düzenlenmeli?

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Yeni Üye67 yazı
Merahaba ,
Malzemenin cinsine göre ve muayene memurun isteğine göre değişebilir. Eğer firmanız adına geliyor ise kesinlikle gümrüğe takılacaktır. Şahsınız adına Gelir ise takılmama şansınız var.
BALBAY GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD ŞTİ
MUSTAFA BAL 0507 247 41 14

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye131 yazı
Ürünü gönderecek olan firma ile görüşün profarma faturası düzenlesinler ve düzenlenen profarma faturasının üstüne konşimento numarasını yazsınlar gönderecekleri olan numunenin 3 de 1 i kadar fiyat değerini profarma faturasının üstüne yazsınlar gönderecekleri numunenin içeriğinide yazmayı unutmayın ve faturanın en altına ingilizce ve size geleceği için türkçe olarak numune olduğunu ve hiçbir ticari değer taşımadığını açıklamasını yazıp şirket kaşesini vurup imzalasınlar. hiçbir sıkıntı çıkmaz ben postaneden(PTT) muz kutusunda çin'e hediye göndermiştim. postanedekiler bu kargo kesinlikle gümreğe takılır haberin olsun dedi, bende her riski göze aldığım için takılsın demiştim.(gönderiğim paketin içinde gıda'da vardı) yukarıda belirttiğim şekilde gönderdim adrese kadar teslim edildi ve konşimento numarası ilede kontrol etmiştim, hiçbir sıkıntı çıkmadı gümrüğede takılmadı. profarma faturası ne diye soracak olursanda google görsellerde profarma faturası diye arama yaparsın örnekleri karşına çıkar hatta hazır şablon'lu olanlarınıda bulabilirsin. kolay gelsin iyi çalışmalar.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Üye711 yazı

şahıs ise takılmaya bilir ama şirket ise kesin takılır faturayı bi sorun

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Üye235 yazı
eğer ki kozmetik elektronik değilse şahısa ptt yolu ile gönderin takılmaz. 1 kişi ayda en fazla 3 yılda en fazla 4 yurtdısı kargoyu gumruksuz alma hakkına sahip . ürüne de fatura çok gerekli değilse kesmeyip üzerine hediye diye işaretlesinler ambalajıda mümkün olduğu kadar küçük yapsınlar.
diğer firmalar kargoya ambar bedeli ekleyebilmek için kesinlikle gümrüğe tabi tutarlar ancak ptt kargo öyle değil .

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Mühendis