Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Büyükbaş Angus Besiciligi

Başlatanalparslan22Tarih07/04/2014 14:12:07Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye5 yazı
Ben edirnede yasiyorum. Angus irki gebe duve alip uretim yapmak istiyorum dogan hayvanlari besiye cekmek istiyorum ilk başta 10 tane gebe duveyle baslamak istiyorum yemimi kendim ureticem tarlam yok ama tarla kiralayip 10 Dönüm yem ihtiyacima yetecekse ben 20 donum kiralayip kira parasini cikaricam koyumde mera var mera konusunda sıkıntı yok kendi ahirim var yari acik ahir sistemi kurmak istiyorum fabrika yemi kullanmak istemiyorum cok pahali oluyor yemi tek tek satin almak istiyorum (mısır-arpa-aycicegi kuspesi gibi ) sizce benim fikrim olurmu goruslerinizi bekliyorum saygilar...

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Elektrik / Elektronik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Üye711 yazı
kardeşim hevesini kırmak istemem ama angus etinden pek memnun değiller malesef talep var mı bi arastır yinede pişmiyo ve tatsız gibi şeyler duydum

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Yeni Üye5 yazı
Teşekkürler onerin icin arastiricam

Yeni Üye70 yazı

Büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde hayvan başı 6 dönüm mahsül ekmelisinki ywm masrafın kurtarsın.Googleda ayrıntılı bilgi bulabilirsin.

Yerleşim Türkiye / Kahramanmara?Meslek Ö?renci
Yeni Üye4 yazı
Besi isi tamamen uzmanlik isidir, en ticari yol bilen biri ile pazarlari dolasip besiye cekilecek hayvanlari bulup almak ve 4-5 ay yogun besiye cekmektir. Kritik olan iki konu vardir, alirken kazanmak ve zamaninda kesime gonderebilmekdir, belli bir sureden sonra hayvan yedigi kadar et uretemez hale gelir ve zarar yazarsiniz o yuzden zamanlama onemlidir. Alirken kazanmak istiyorsaniz sektorun dinamiklerini bilmeniz gerekir, mevsimsel ve bolgesel olarak degisen bir sektordur.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Mühendis
Yeni Üye5 yazı
Ben az bucuk anliyorum ama bizim akrabalara bu isi yapiyorlar onlardan yardim alabilirim ve surekli bu konu ile ilgili surekli videolar izliyorum

Üye265 yazı
Sevgili hemserim alparslan bey bence angus a takilmanizin bir anlami yok heryerde insanlar angus eti ariyorlar deye bir sart yok zaten kapasiteniz az onun yerine semental almaniz daha isabetli olacaktir hem kondusyonu yuksek cabuk hastalanmaz hemde kisa zamanda daha cabuk kilo alir hemde randimani yuksektir basarilar dilerim

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye17 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - aabaci
Sevgili hemserim alparslan bey bence angus a takilmanizin bir anlami yok heryerde insanlar angus eti ariyorlar deye bir sart yok zaten kapasiteniz az onun yerine semental almaniz daha isabetli olacaktir hem kondusyonu yuksek cabuk hastalanmaz hemde kisa zamanda daha cabuk kilo alir hemde randimani yuksektir basarilar dilerim

Simental irki Angus´a göre cok daha nazik, kilo alimi düsük ve yem secen bir irktir. Aslen sütcü bir irk olmasindan dolayi, et cinslerinden de hatiri sayilir süt alinabilir. Angus a sadece saman verseniz sikayet etmez, ne vrrseniz yer, kafa yapisi kücük oldugundan, dogumunu tek basina yapar ve ölü orani cok azdir. Hava sartlarina dayaniklidir. Et yapisi cok özel ve yagi mermerimsi sekilde homojen dagilmistir. Etinde sinir cok az olmakla birlikte, lezzeti de cok iyidir.

O ithal gelen hayvanlarin eti zaten lezzetli olamazdi. Hayvan ucakla karga tulumba binlerce kilometre yol gelip, o stresi yasayip, hic tanimadigi bir iklime ortama gelip nasil lezzetli kalabilsin. Stres aninda salgiladigi hormonlar ete koku yapmisti.

Tek eksi yani, yaginin beyaz degil de hafif sarimsi olmasidir. Karkasi bu yüzden diger cinslere göre pek gösterisli degildir.

Yerleşim ALMANYA / KölnMeslek Esnaf
Üye265 yazı
Sayin doganza fikirlerinize saygi duyuyorum ama 152 ad simental sahibi olan biri olarak bende fikirlerimi sunuyorum nazik dediginiz hayvanlar ocak 2013 te avusturya dan geldiler 8 subat 2013 te 4-ila 7 aylik gebe olan hayvanlarimizin firtinada gece 23:00 te catimizin ucmasiyla 14 saat boyunca sagnak yagmur ve firtinaya maruz kaldilar ve bu hayvanlar problemsiz abort yapmadan (dusuk) dogumlarini gerceklestirdiler. Normal bir cins hayvanin gunluk total rasyonu 25 - 28 kg ken sementalin 35 kg dir tabiiki ne verirseniz yer ama onemli olan neverirseniz yemesi degil enerji ve protein dengesi saglikli hazirlanmis rasyonlu yemleri yemesi hem hayvan sagligi acisindan hem sut-et verimi acisindan hemde maliyetleriniz acisindan verimlilik arzeder. Bizim hayvanlarimiz ucakla degil kara yolu ile geldiler gumrukte beklediler tabiiki stres altindaydilar ama bu stresten kurtulup adaptasyon sureleri 30 gun du bunuda atlattilar. Strese maruz kalan bir hayvan zaten hemen kesilmez belli bir adaptasyon surecini atlatir kaybettigi kiloyu kazanir sonra kesime sevkedilir bununda etine hicbir etkisi olmaz. İyi gunler dilerim

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye17 yazı
Sayin aabaci, islerinizde basarilar dilerim, ayrica büyük gecmis olsun, gercekten ucuz atlatmissiniz. Hayvanlariniz hakkinda, sizin sözünüzün üzerine elbette laf edecek degilim. Onlari en iyi siz taniyorsunuz. Ben genel manada Anguslara haksizlik yapildigi kanaatindeyim. Aslinda cok kaliteli bir et irki olan anguslar, ülkemize getirildiginde topyekün bir elestiriye maruz kaldi. Etleri cok kaliteli, kilo alimlari yüksek, hastalik nedir bilmeyen ve yediklerine verdigi tepki konusunda hassas olmayan bir hayvan. Verim acisindan elbette besin zengini gidalar ile beslemek lazim ancak simentalin ya da holsteinin kafasini cevirdigi otlari anguslar yiyor. Mesela sadece samanla beslenen bir simental düsünün, ayni sekilde beslenen angusa göre ciddi kondisyon kaybi yasiyor. Yani demem o ki anguslar irk olarak gercekten dayanikli ve sahibini pek üzmeyen hayvanlar.

Yazinizdan anladigim kadariyla süt irki yetistiriyorsunuz. Hayvan basina ortalama 300 günden hesaplasak 1 ton gibi bir süt aliminiz var ki masallah, Allah nazardan saklasin. Simental de elbette bir cok avantajlari olan bir irk. Örnegin bir ciftciden dinledigime göre, Holstein hurdaya cikinca para etmezken, Simental en azindan gebe bir Düve alacak kadar para ediyor diyordu. Bu anlamda sizi kesinlikle zarara sokmayacak hayvanlar.

Size firtinasiz ve hastaliksiz günler diliyorum. Islerinizde basarilar.

Yerleşim ALMANYA / KölnMeslek Esnaf