Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Turizm Merkezinde İş Fırsatları

BaşlatanMakaveLiTarih01/04/2014 18:10:01Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye7 yazı
Arkadaşlar herkese merhaba. Diğer açtığım konuyu görmüş olanlarınız vardır. İkinci düşüncem ve sormak istediklerim farklı iş dallarına giriyor.
Bir sahil ve turizm kentinde iş fırsatları olarak ne yapılabilir? Kışın nüfusu 80.000 kişi civarı olup yazın 1 milyondan fazlaya ulaşan hatta gelip gidenlerle sezon boyunca 4-5 milyon ziyaretçisi olan bir ilçede neler yapılabilir? İşin durumuna göre 70 bin ila 120 bin tl arasında bir sermaye ortaya koyulduğunu göz önüne alırsak, fikirlerinizi duymak isterim?

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Üye546 yazı
Merhaba hocam;Öncelikle 2006'den beri turizimdeyim.Farklı dallarında çalıştım.Masörlük,garsonluk,fotografcılık yaptım.Öncelikle tecrübeniz varmı(turizim konusunda) dil bilgisi ne derece ? bir malı satabilecekmisiniz,pazarlık yapabilecek kadar diliniz varmı ? kafanızda bir bölge yada hangi müşteriye hitap etmeyi düşünüyorsunuz ? benim nacizade fikrin Antalya'ya gelirim güzel bir otelle Nargile için anlaşırım.Ortalama rakamlar 10.000 tl kadar(oteline göre değişebilir).İlk etapda burada şansımı denerim gideri sıfıra yakn oldugu için zarar etmeniz imkansız gibi bir şey.Eğerki işler istediğiniz gibi giderse farklı sektörleri görürsünüz zaten kafanızda alternatifler oluşmuş olur.Siz az çok bahsedebilirseniz ben yardımcı olmak isterim

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Üye711 yazı
denize yakın olan yerlerde mayo bikini şort simit vs vs.. gibi şeyler satılabilir seyyar şekilde veya yakınlarında bi dükkan bulup

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Yeni Üye7 yazı

Daha önce tekstilden hizmet sektörüne gümrükten yöneticileğe kadar bir çok dalda az da olsa tecrübelerim var. Otelde satın alma biriminde çalıştım. Ben kuşadası için konuşmuştum. Buraya ağırlıklı olarak parası olmayan türkler ve parası olmayan ingiliz ağırlıklı turistler geliyor. Parası olmayan derken yanlış anlaşılmasın. Kısıtlı tatil parasıyla tatil yapan insanlar. Nargile olayı mantıklı. Pek bir gideri yok bir nargilede en az 10-15 tl. Bunu bir kenara yazdım teşekkürler.
Seyyar olayı pek yapabileceğim tarzda birşey değil. Daha önce bir süre pazarcılıkta denedik ama kapsamlı ve ekip işi olduğu için yapamadık.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret
Üye711 yazı
aç bi köy yufkası imalathanesi ne turizmiymiş :)

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Yeni Üye7 yazı
Ben illa turizm olsun demiyorum. Şehrin özelliklerini belirttim yapılabilecek fikirler üretmek açısından. Yufka falan zor iş ustam tanesi kaç kuruş eder bide onu pazarlamak falan uzun iş. Aslında ev yemekleride olabilir ama onun içinde çok güvenilir ustalar olması şart yada ailenle yapacaksın. Bizde kalabalık olmadığımız için ekip işleri biraz hayal gibi.

Yeni Üye7 yazı
Başka fikri olan yok mu arkadaşlar ?

Üye161 yazı
islek bir cadde de hediyelik esya dukkani acabilirsin 1 milyon turist gittigi sehirlerden bir ani almak ister kusadasina yada turkiyeye ozgu seyleri doldur garip ilginc hediyelikler el yapimi seyler koy ustelik fazla pahalli da degildir alabilecekleri fiyatlar.. 1milyon turist az degil

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Di?er
Yeni Üye15 yazı
semt olarak alanya ve kemer tavsiye edebilirm.
köpekler istedi diye atlar ölmez...

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye546 yazı
Hımm hocam evet nargile işi çok güzeldir ve öyle 10 15 tl de değildir :)) Ortalama bir otelde min 10 € ya satarsınız zaten günde 5 tane satsanız bile 150 tl yaparki 5 tanesi sembolik bir rakam cok daha fzlası olur diye düşünüyorum.O zaman bn size bir iş daha söylemek isterim.Güvendiğiniz bir genç arkadaşı ayarlayacaksınız böyle büyük siteler olur ya 4-5 blokluk koca havuzu olan vs orada bir tane yer kiralayacaksnız.(havuz başına yakın) sonrasında Go pro fotograf makinesi(su altı ) alacaksınız.Ortalama raklamlar tanesi 700 tl kadar.İlk etapta 2 tane alarak başlayabilirsiniz.Gelen gençlere bunu 15 dk şeklinde kiralayacaksınız.Sonrasında bir tane bende var Sony Up-Dr 200 fotograf makinesi onunlada baskı yapacaksınız bir müşteriye 2 defa satış yapmış olacaksınız yada 15 dk süre için mesela 15 tl alsanız bir çok genç alır.Çünkü alternatifi olmayan bir eğlence bu.2-3 genc toplanır o şekilde kiralar sonrasında baskıda alırsa çok güzel kazanclar sağlayabilirsin

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy