Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bayilik Vermeyi Düşünüyorum, Fikir Lazım

Başlatanmarmara34Tarih28/03/2014 13:23:13Yorum8

İlk mesaj
Yeni Üye84 yazı
Merhaba Sayın Arkadaşlar,

Konusuna çok hakim olduğum, sistemi sağlam şekilde yapılmış, spesifik bir konuda 15 yıllık tecrübem var, 5 yıldır da profesyonel olarak yapıyorum bu işi.

Potansiyeli yüksek bir iş, kısaca iş yurtdışı eğitim danışmanlığı. ama öyle amarika ingiltere vs. değil, sektörde sadece ciddi olarak 2 firmayız, diğer firmanın türkiye genelinde 5-6 bayisi var.

ben ise bayi, temsilci vs. olmadan yapıyorum doğal olarak ıskaladığımız epey öğrenci oluyor.

artık bayilik vermeyi düşünüyorum, buna franchsing de deniyor ama o kadar kurumsal bir yapımız yok maalesef, zaten bu sektörde o denli kurumsal firma da yok
, kendini kurumsal gösterenler var ama işte sadece görüntü.

benim düşüncem şu,

öncelikle bu işi yapmak için gerekenler,

- güzel bir internet sitesi
- tanıtım materyalleri
- ofis, merkezi lokasyon
- bilgi

Benim sunacaklarım,

- bayinin sitesini hazırlamak (alanadı, hosting, tasarım, içerik dahil)
- tanıtım materyallerini hazırlamak
- ofis için bilgi vermek, zaten tercüme bürosu olan ya da bu işle çakışmayacak absürt düşmeyecek hali hazırda iş yeri olanlar olabilir
- detaylı bilgilendirme ve gerektiği zamanda online ya da telefonla tam destek

- fiyatlandırma da serbestlik
- bölgesel koruma, geniş alanda tek kişiye bayilik
- 3 yıllık sözleşme

Olası kazanç;
- bölgesine göre, şahsın uğraşmasına göre değişir. ancak bir öğrenciden 200-500 euro arası minimum kazanç, ortalama 400 euro. Bayi kendi fiyat politikasını izleyebilir ve daha yüksek kazanç elde edebilir ancak bu en fazla 200-300 euro artış sağlar.
- senede 2 sezon var, biri yoğun biri daha az talebin olduğu, bu açıdan bu 2 sezonda performansa göre değişmekle birlikte 30-40 öğrenci ile sözleşme imzanalabilir.

yani senede 12-15 bin euro gelir elde edebilir. buda ortalama 40bin tl yapar.

zamanla başka ülkeler de portföyümüze eklenecek ama bunun garantisi yok elbette.

Bu açıdan bakıldığında çok karlı görnmeyebilir ama ek iş olarak, yapılan bir işin yanına ek olarak çok daha mantıklı olmaktadır.

Bayilik için istemeyi düşündüklerim;

- geniş bir alanda bir kişiye yetki vermek, tüm desteği sağlamak (site, materyal, vs.)

bunların karşılığında sembolik olarak bir bedel talep etmeyi düşünüyorum, bir kereye mahsus ve 3 yıllık sözleşme karşılığında 10-15 bin tl gibi bir şey,

sizce bu düşüncem nasıl, nerelerde hata var? ne kadar gerçekçi?

yorumlarınızı bekliyorum,
teşekkürler,

Yerleşim Türkiye / istanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Yeni Üye68 yazı
Work and travel gibi bir şey mi ? Yoksa sadece turistik gezi mi ?

Siz senede şuan ne kadar öğrenciyi nerelere yolluyorsunuz..

Daha ilk şubeleşme için bedel ya alınmaz ya da yaptığınız harcama kadar alınır.. O da site için 500 materyalden kastınız ne anlamadm ama broşür vs ise 500de o 1000-1500TL mantıklı gibi..

Başarılar..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye84 yazı
WaT değil, turistik değil, lisans ve master programlarına öğrenci yerleştiriyoruz.

Bayilik bedeli alınmasındaki neden, karşı tarafın işi ciddi yapması ve bir süre sonra bırakmaması içindir ve uğraşmasını teşvik için, çünkü bedelsiz olursa o kişi için "öylesine" bir iş olabilir. kaldıki 10bin tl gibi bir rakam çok düşük bir bedeldir.

başka yorumlar?

Yerleşim Türkiye / istanbulMeslek Di?er
Üye102 yazı

Ofis açma ve bayilik bedelini verebilecek param yok. Ancak iş fikrinizin güzel olduğunu düşünüyorum. Bu tarz uluslararası odaklı işlerle Avrupa Birliği Hibeleri gibi uluslararası desteklerden de yararlanabilirsiniz. Özellikle topluma yararlı olma vurgusunu kullanmanızı öneririm.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Müzik
Üye305 yazı
merabalar antep adıyaman urfa bölgesınde uluslararası bır sırkette satıs mufettısıyım. yaptıgınız ısle alakalı eşimle beraber egıtım alanında bır ıs kurmak ıstıyoruz. ılk franchıse verebılecegınız ınsanlardan olabılırz. Konuyla ilgili düşünürsenız, çalışmak ısterız bu 3 sehırdede cervremız cook genıstır. ve ısımız satıs oldugundan bızden ıyı kımse urun yada hızmetı daha rahat pazrlayamaz konuyla ılgılı ozelden mesaj atarsanız sevınırz
Hediyelik Lezzetler - Cezerye, Kerebiç ve Lokum Çeşitleri
www.hediyeliklezzetler.com
Hızlı, kaliteli, online sipariş.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye711 yazı
öğrencinin bol olduğu yerleri araştırıp kurmak gerekir gayet faydalı bişey..fakat fiyatlandırma ne şekilde yapılıyor

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Üye397 yazı
Nano Silgi Sihirli Sünger Sunday Magic fyat 100 adet 50 tl bedava

Nano silgi şebekemsi yapısı sayesinde en inatçı kirler dâhil her şey temizlenebilen bu ürün uygun fiyata Sihirli sünger alışılagelmiş silgiler gibi kullanılır ve kullanıldıkça da yavaşça erir.
Zorlanmadan temizlik yapar: Yalnızca suyla ıslatın ve temizleme istediğiniz yüzeyi silin!
Gözlerinize İnanamayacaksınız! yaptıklarını görünce
Ürün Özellikleri:

Krom ve paslanmaz çelikten (ankastre) eşyaları çizmeden ve ovalamadan temizler
Deriden mamul tüm eşyaları yeni alınmış kadar iyi temizler
Fırın, mikrodalga vb yüzeylerdeki aşırı yağlanmalar
Rengi değişmiş metal ve plastik eşyalar
Tüm sert zeminler
Bina cepheleri, duvarlar ve zeminlerdeki çizgi ve lekeler
Duvarlara yapılmış resim ve yazılar (sınırlı olarak)
Kalıcı markalamalar (Suya dayanıklı)
Baskı boyaları / Mühür mürekkepleri
Duvar boyası ve zamk kalıntıları
Yapışmış çiklet kalıntıları
Kurşun kalem izleri
Lastik izleri
Zift lekeleri

Araba ve Motosikletler:
Yapışkan kirleri uzaklaştırır, süsleme kirişlerini, çamurlukları, lastik tozlarını temizler, nikotin ile zift lekelerini bertaraf eder.
Mutfak:
Çelik, gümüş, krom, alüminyum, seramik, seran yüzeyleri temizler, inatçı çay ve kahve lekelerini uzaklaştırır.
Ev ve Bahçe:
Sentetik, ahşap ve metal pencere çerçeveleri, pencere bankları, cam yüzeyler, aynalar, grileşmiş ve sararmış sentetik malzemeler, sentetik bahçe mobilyaları, zemin ve duvarlardaki kirli çizgiler ve lekeler, duvar resimleri, elektrik duyları, bahçe iskemle ve masaları, mutfak ve banyo fayansları, rengi değişmiş metaller, deri döşemeler, kaloriferler, jalûziler, vitrinler, panjurlar, spor ayakkabıları...
Büro:
Baskı ve mühür mürekkepleri, kalıcı markalayıcılar, kurşun kalem, rengi atan masa, sandalye, dolaplar ve bilgisayarların sentetik kısımları, faks cihazları, tahtalar...
Ürün Ölçüleri:

7 cm X 10 cm X 3 cm

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye84 yazı
her bölgede olabilir, öğrencinin bol olmadığı bir yer yok.. paylaşımlı bir sistem olacak, bizim belirlediğimiz fiyatlar var, o fiyatlar üzerinden... ilk mesajda dediğim şekilde ama istenirse duruma göre kendinizde fiyatı arttırabilirsiniz ama tavsiye etmem..

pek fikir çıkmadı açıkçası daha çok görüş bekliyorum

Yerleşim Türkiye / istanbulMeslek Di?er
Üye711 yazı
öğrencinin bol olmadığı bi yer yok ama her öğrenci yurt dışı eğitimi alamıyor malesef

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er