Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Gittigidiyor

BaşlatantacirTarih10/07/2008 12:16:10Yorum36

İlk mesaj
Yeni Üye47 yazı
arkadaşlar benim bir projem var turkiyenin bir numarali aliş veriş sitesini yapmak
malum gitti gidiyor turkiyede sanal alış veriş üzerine bir numara aylık geliri 1 milyon ytl masraflar çıktıktan sonra 300 bin satıcı ilan veriyor durumda
ama benim fikrimce 25 arkadaş toplana bilinirse piyasanın çoğuna sahip olabileceğini düşünuyorum
gitti gidiyorda herşey listeleme ücretli dukkan açma ilan verme yani parasiz hiç bir listeleme söz konusu değil satıcılar için
ama benim açacağım sistemde 6 ay boyunca herşey ucretsiz satıcıları çektikmi alıclardan peşinde gelir
bunun için lazım herkesin 10bin ytl orataya koyaması script maliyetleri ve server maliyetlerini inceden inceye araştirdim o düzeyde bir hizmet vermek için ayda ortalama 4bin ytl ye yakın server maliyetleri var gittigidiyor gibi scrip yapmak için ortalama 2 bin ytl malum gittigidiyorsun sahiplerin gg scriptini hangi firyama yaptıklarıda ortada gg aynı zamanda ebayin clone
gerisi içlik bizde içliğe para yok tabiki 25 kişi toplana bilinirsek

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
36 yorum
Yeni Üye80 yazı
GG sisteminde 2003 den beri satıcı olan biri olarak diyebilirim ki bu işi doğanholding hemalhemsat ile yapıyor mynet nevaria ile yapıyor.GG de sürdüğüm aynı ürünler ile dönem dönem belki satılır diye Hemalhemsat ve Nevaria sitesinde de bulunuyorum.Bu gibi daha birçok sitede mevcuttur.Sahibinden sitesini ise GG ile bir tutmuyorum çünkü Sahibinden.com Emlak Oto ile ön plandadır.Ancak çok başarılı bir sitedir...Neden GG diye sorarsanız GG sistemi bu işin Türkiyede ki İlkidir.kullanıcı potansiyeli yüksek kullanımı basit kolay ve hızlı olduğunden tercih ediliyor.Koskoca doğanholding mynet bile bu potansiyeli yıllardır GG den çekemedi ki yeni bir oluşumun çekebileceğini sanmıyorum.Bu gibi sitelerde Güvenlikte çok önemlidir.Evet Yapılabilir ama artık GG den potansiyeli çekmek zordur.Çünkü kullanıcıları oturmuş işlem sayıları yükselmiştir.İşlem sayısı yüksek bir satıcı böyle bir profili terkedip başka bir sitede sıfırdan başlamaz.Örneğin benim profillerimde işlem sayılarım 5.000+ dır.Bu profiller artık potansiyel müşteri tarafından devamlı satıcı olarak görülmekte olup devamlı alış yapan oturmuş müşterilerimde vardır.Bu nedenle ben yeni bir oluşumda ürünlerimi listeleyip müşteri gelsin diye günlerce bekleyemem ve işlem sayısı 1 den başlayamam..Yapılabilir ama müşteriyi çekmek çok zor..

Örneğin GG de sürdüğüm ürünlerin aynısını belki satılır umuduyla dönem dönem Hemalhemsatta sürüyorum GG de ki işlem sayılarım 5000+ dir ama hemalhemsatta yıllardır ancak 146 adet ürün satabildim.

Not:Sahininden.com un GG tahtını ele geçirebilmesi için GG gibi Açıkarttırma sistemi ile çalışması gerekir.Sahibinden.com Emlak-Oto ile ön planda olup ben bile arabamı sahibinden.com da yayınlanan bir ilan sonucunda satıcıyla görüşerek aldım.Bu konuda çok başarılı bir sitedir.Ancak GG ile kulvarları farklıdır.Bu nedenle sahibinden.com da işlem sayısı 500-1000-2000-5000 olan kişiler göremezsiniz.Ancak GET hemenallı güvenli ticaret ile ürün satanlar vardır.Onlarında işlem sayıları belirttiğim kadar değildir.

Ancak arkadaşım düşünmen bile yeter.Düşünen insan bir gün turnayı gözünden vuracaktır.

Ve eklemek isterim ki Size GG yi övmüyorum Aksine Çileden çıkaran derinlemesine inceleme yapmayan kalıpsal cevaplar veren destek hattı ve müşteri temsilcileri mevcuttur ve sistem hataları bazen insanı çileden çıkarır.Bu trilyonluk oluşumda bazen aşırı yoğunluktan işleminiz yapılamamakta dır cevabı alırsınız veya siteye giriş yapmak istediğinizde sizi hep giriş sayfasına atar.Bazen böyle şeyler yaşadığımda sinir olurum.Sonuçta adamlar bizi kendilerine mecbur görüyor.Çünkü potansiyelleri yüksektir.Bizde onlara mecburuz artık.Çünkü ben Alıcı değil satıcıyım..Müşteri nerede daha çok orada satış yapmak zorundayım.Günlerce Müşteri Bekleyemem.O yüzden GG satıcıların vazgeçilmez ve hatalarına katlandıkları bir sistemdir

Not Bilmediğim konuda Düşüncemi fikrimi değil Bildiğim konuda Tecrübemi Bildiğimi Yaşadıklarımı Belirttim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulizmirMeslek Esnaf
Üye194 yazı
çok uzun zamandır böyle bir site kurulmalı diye düşünüyorum
araştırdım biraz çok detayı var fakat yapılmayacak birşey değil

ben ürünlerimi Kg olarak satmak istedim ama mevcut sistemler pek izin vermiyor

araştırmalarimda şunun eksiğini gördüm
ben bir üreticiyim heryere yetişemiyorum yetişsemde kendi kontrolümde olsun istiyorum
tüm üreticilerin ve toptancıların satış yaptığı ve gittigidiyor mantığı ile kurgulanmış bir sitenin çalışacağını düşünüyorum

satışlar kredi kartı üzerinden olacağı için ve gittigidiyor daki gibi ödeme garantisiyle
hem alıcı hemde satıcı için çok güvenilir bir satış olacağından gerçekten çok iyi olur

biz toptancıların yada üreticilerin satış yapabildiği bir sitenin yapımında ve kuruluşunda da olmayı isterim

okan yıldız

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda
Yeni Üye80 yazı

nepalm ürünlerinizi mevcut sistemlerde kg ile satabilirsiniz. GG sisteminde Kg ile Mercimek,fıstık,biber,Karides satan üyeler mevcuttur.Örneğin ilan açarken 100 adet yazarsınız sepete eklenen her 1 adet ürün 1kg anlamına gelir.100 adet ürün 100kg anlamına gelir. GG %10 pay kesiyor..Örneğin 1.000 TL lik satışınızda hesabınıza 900 Tl yatar.İşin Gıcık eden kısmıda bu :) Gerçi KG si yüksek ürünlerde kargo ücretleride yüksek oluyor.Bu nedenle kargo anlaşmasıda şart.

Konu dışı : Toptan ilan çok görüyorumda açıkçası Toptan olarak verilen fiyatlar bazen tekil fiyatlardan fazla oluyor..Örneğin bazen bakıyorum GG de benim tekil 15 Tl ye alacağım bir ürünü burada toptan adet fiyatı 40 Tl yazan kullanıcılarda var..Sözüm meclisten dışarı bazıları tilki olmuş ama alıcının kurt olduğunu bilmiyorlar :)

Yerleşim Türkiye / YstanbulizmirMeslek Esnaf
Yeni Üye9 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mylaw
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - DepLoy
sahibinden.com bence gg tahtından edecek bilginiz olsun şimdiden.

gittigidiyor sadece ilk olmanın karını yaşıyor elbet tahtından edilecek.yanlız sağlam bir alt yapıyla ve güven verici bir sistem hala yok karşısında.hemalhemsatın listeleme ücretlerine bir göz atın.gittigidiyorunkilerden fazla.gittigidiyorun da az değil.hele yüzde 10 komisyon alması alışverişlerden.neyse.zenginin parası fakirin çenesini yorarmış.
ben şimdilik her şeyi ücretsiz yapmayı düşünüyorum.bir tek yüzde 8 komisyon alıcam.
www.evdekimarketim.com
sistem tamam sayılır.

hocam senin site çalışmıyor galiba ?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye4 yazı
sadece www.webtasarimhizmetleri.com alan değiştirdim.isim duyurup ve alt yapıyı hazırladığımda sistemde şansımı tekrar deneyeceğim.
emreyeneroglu

Yerleşim Türkiye / TekirdagMeslek Grafiker
Üye382 yazı
ebay bütün dünyada 1 numara. mesela doğan holdinge ait hemalhemsat var. gg nin %1 i satış yapılıyor. doğan holdingin yapamadığını biz yapamayız. kaldiki oda hepsiburada.com la işi ***ürüyor. sadece aracı olarak parayı katlıyor. bu iş için hem para hemde paranın devamlılığı lazım. yinede tutmaz
TİCARETTE UĞRAŞINIZ VE CESUR OLUNUZ. ZİRA RIZKIN ONDA DOKUZU TİCARETTEDİR. (S.A.V)

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Yleti?imci