Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kıbrısta Tavuk Pilav İşi İçin Yardım.

BaşlatansupremamTarih21/03/2014 23:58:44Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
merhaba abilerim ,

kıbrısta öğrenciyim.2 sınıf bilgisayar mühendisliği okuyorum.Allah'a şükürler olsun herhangi bir para sıkıntım yok ama ben 10 yaşından(şuan 22 yaşındayım) beri çalışan biri olduğum için çalışmadan duramıyorum. ve aklımda şuan tavuklu pilav işine girmek var.Bu konuda daha önce tecrübesi ve bilgisi olan abilerim varsa bana yardım etsinler.
Benim yaptığım hesaplama :

araba : 2500 tl
belediye izni : aylık 600 tl (burda zabıta diye bir kavram yok belediyeye veriyosun kira bedelini)

yani benim yaptığım hesaba göre ayda en en en en kötü 3000 - 5000 arası bişey bırakıcak bu iş bana net kar olarak.
KIBRIS FİYATLARININ TÜRKİYENİN 2.5 KATI OLDUĞUNU UNUTMAYIN .ben burda tavuklu pilavın bir tabağını 6-8 arası birşeye satıcam içiceklerde var. YARDIMLARINIZ BEKLİYORUM.

Yerleşim Kuzey Kıbrıs TC / GirneMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Üye262 yazı
ben böyle girişimci kardeşlerimizin desteklenmesi taraftarıyım....yardım olarak ne istiyorsun??beklentin nedir?

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ticaret
Yeni Üye8 yazı
Kardeş öncelikle öğrencilik hayatında böyle bir girişimciliği düşünmen takdire şayan.Seni tebrik ediyor,işlerinde başarılar diliyorum.

Ben 2 ay kadar önce Kıbrıs'da birkaç gün geçirdim.Girne,Lefkoşe ve Magosa'da kaldım.
Kıbrıs'a ilk gidişimdi.Benim Kıbrıs'da gördüğüm eksiklerden biri sokak lezzetleri,yemekleri....
Fakat nacizane sana tavsiyem bunu yaparken fiyatı mantıklı tut.Bir tabak tavuklu pilav+ayran 8tl bence çok fazla.
Kıbrıs'ın öğrenci nufusunun fazla olması ve önümüzün yaz olması önemli.5tl'den sat sürüm olsun.

Tekrar başarılar...
hardworking

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye381 yazı

güzel fikir, tebrikler :)
158

Yerleşim Türkiye / MardinMeslek Reklam
Yeni Üye83 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - hardworking
Kardeş öncelikle öğrencilik hayatında böyle bir girişimciliği düşünmen takdire şayan.Seni tebrik ediyor,işlerinde başarılar diliyorum.

Ben 2 ay kadar önce Kıbrıs'da birkaç gün geçirdim.Girne,Lefkoşe ve Magosa'da kaldım.
Kıbrıs'a ilk gidişimdi.Benim Kıbrıs'da gördüğüm eksiklerden biri sokak lezzetleri,yemekleri....
Fakat nacizane sana tavsiyem bunu yaparken fiyatı mantıklı tut.Bir tabak tavuklu pilav+ayran 8tl bence çok fazla.
Kıbrıs'ın öğrenci nufusunun fazla olması ve önümüzün yaz olması önemli.5tl'den sat sürüm olsun.

Tekrar başarılar...

Ben de 18 ay askerlik yaptım. Hemen hemen her yerini gezdim. Ama size pek katılmıyorum. Oradaki öğrencilerin çoğu zaten zengin olduğu için orada okuyanlar. Ama askere yönelik yapmayı düşünüyorsan arkadaşın söylediği doğru olabilir.
www.toptanistiyorum.com
www.ekisfikirleri.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Yeni Üye57 yazı
arkadaş doğru söylüyor öğrencilerin hepsi paralı zengin cocukları olduğu için
sokakta satılan plavdan kesinlikle yemezler,asker yermi yer ama 1 ay kadar sirkülasyonu olur oranın hava şartları sıcak olduğu için insanı bayar o sıcakta pilav :))

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Gyda
Yeni Üye4 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - supremam
merhaba abilerim ,

kıbrısta öğrenciyim.2 sınıf bilgisayar mühendisliği okuyorum.Allah'a şükürler olsun herhangi bir para sıkıntım yok ama ben 10 yaşından(şuan 22 yaşındayım) beri çalışan biri olduğum için çalışmadan duramıyorum. ve aklımda şuan tavuklu pilav işine girmek var.Bu konuda daha önce tecrübesi ve bilgisi olan abilerim varsa bana yardım etsinler.
Benim yaptığım hesaplama :

araba : 2500 tl
belediye izni : aylık 600 tl (burda zabıta diye bir kavram yok belediyeye veriyosun kira bedelini)

yani benim yaptığım hesaba göre ayda en en en en kötü 3000 - 5000 arası bişey bırakıcak bu iş bana net kar olarak.
KIBRIS FİYATLARININ TÜRKİYENİN 2.5 KATI OLDUĞUNU UNUTMAYIN .ben burda tavuklu pilavın bir tabağını 6-8 arası birşeye satıcam içiceklerde var. YARDIMLARINIZ BEKLİYORUM.

Hangi okuldasin? belki tanıyorumdr seni ben de pilotluk okuyorum.
Pilavı nerede satmayı düşünüyorsun? geçen seneden örnek vereyim biz turşu sattık. mutlaka girne kalesinin önünde bunlar kim? diye görmüşsündür:)) adamlara gecenin yarısında bardak bardak o sıcakta turşu içirdik ..pilav ve midye iyi gider ama dada midye yok :))

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye410 yazı
kıbrısa 5-6 kez tatil için gitmişligim var onun dışında açıkçası sizin kadar bilgim yok ama kendi fikrime gelince kıbrıs insan sirkülasyonu son derece az hatta gün içi sokakta insanı bile göremeyecegin bir yer akşam biraz sirkülasyon olur bu şekilde para kazanabilecegini düşünmüyorum ama dedigim gibi bilgi için orada yaşamak gerek

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye41 yazı
kıbrısta yaşayan arkadaşlara sormak istiyorum

ebayden veya aliexpressden alışveriş yaparsak Kıbrıs a posta yoluyla ürün sokma limiti varmıdır?
yani Türkiye de bu limit 75 euro ya ve yılda sadece 5 kez getirme hakkına indirİldi. orada durum nedir? gümrükler Türkiye kadar sıkı mıdır? bir üründen yok 2 adet yok 3 adet aşma, aşarsan gümrüğe takılır gibi sorunlar var mıdır? Limit varsa ve limite takılırsak ( mesela: 200 usd lik fotoğraf makinası x 2 adet ) vergisi masrafı ne kadardır?

ben oraya yerleşeceğim .ihtiyaç duyduğumda 1 kendime getirip 2-3 adet de orada satarım gibi düşündüm. bilgisi olandan rica ederim.
joker

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Esnaf
Yeni Üye38 yazı
birader ben aslen kibrisliyim iranda yasiyorum 10 senedir universiteler kapaninca kibrista piyasa durur sadece kumarhane ve yabanci turist gelir kibrisa universitenin acilmasina yakin orda kokarec isine bak bence kucuk bir yer sandivic durum tarzi biseyler turkiyeli ogrencilere iyi satabilirsin yada telefon aksesuar tamiri yapan biriyle ortak olabilirsin magosa da universitenin oralarda.sana simdiden allah kolaylik versin.
suleyman07

Yerleşim Yran / TebrizMeslek Saty? / Pazarlama