Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Medical-bone-galoş-maske İşi İle İlgili Fikir Rica

BaşlatanssssssssssssTarih21/03/2014 15:07:30Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye6 yazı
S.A

Çocukluktan beri ticaret hayali kuruyorum. Sürekli ufak tefek elime geçen şeyleri e ticaret sitelerinden alıp satıp takasla**** bu açlığımı tatmin etmeye çalışıyorum. Baba mesleğim restaurant işletmeciliği 10 yılın üzerinde dükkan çalıştırdık benimde tecrübem küçük yaştan. Bir süredir kendi Restaurantımı açmakla ilgili fikirlerim var fakat son 20 gündür Medical-imalat işine merak sardım. Konu ile ilgili fazla araştırma yapamadım çünki neyi araştıracağımı bilmiyorum. Fakat araştırıp okuduğum kadarıyla pazarı çok geniş ve genişlemeye devam eden, ihracat imkanıda olan bir iş. Tabiki çoktan farkedilmiş çok sayıda yatırımda yapılmış bir sektör internette arattığımda çok kişinin bu işe merak sardığını umut bağladığını yatırım yaptığını hatta basit makinelerle evde imalat yaptıklarını okudum nacizhane sorularım şunlar ;

1) Yatırım yapma, yenilik yapma imkanı sizce nedir ? Evde değil atelyede otomatik makinelerle imalat planlıyorum yatırımın geri dönüşü olurmu sizce
2) imalatı yapsam malımı nasıl satabilirim ? Pazarın sürekli genişliyor olması aldatıcımı ? Büyüklerin yanında pastadan pay kapma imkanı olabilirmi ?
3) Yatırım planlarken nelere dikkat etmeliyim ? Malımı satabileceğim kanallar nelerdir.
4) Siz olsanız böyle bir yatırım yaparken ne düşünürüdünüz ? Büyükler ve halihazırda imalathaneler var bu işe girilmezmi yoksa pazarı sürekli olan ve olacak bir iş yenilere her zaman yer vardır mı dersiniz ?

Fikri yada tecrübesi olanlardan yardım rica ediyorum
AEO

Yerleşim Türkiye / İstanbul
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Üye711 yazı
kardeş imalat felan mesele değil asıl mesele veresiyeye dayanma gücündedir dayanabilirsen ne ala olmayacak diye bişey yok illa ki pastada seninde payın olur.

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Yeni Üye89 yazı
Üretim falan bunlar güzel şeyler :) ama ben hiç girmeyi düşünmedim. Yıllardır üretim yapan firmalarda çalışıyorum. 5-6 firma oldu tecrübe ettiğim hepside son tüketici ürünü üreten firmalardı. Fakat malı satarken biz market zincirlerine veriyoruz . Mal verdiğimiz zincir marketlerde vadeler 90 günden başlıyor. Zincire girmek mesele zaten raf parası, insert parası, reklam parası, gecikme parası derken zaten karınızı alıp ***ürüyor. Biz böyle ugraşırken bizim sektörümüzdeki başka bir firma kendi cornerlarını oluşturup yaptıgı ürünü kendi satıyor nakit girişine katkı sağlıyor . Bir yandan da zincir mağaza vb yerlere de mal veriyor.
Bunları neden anlattım;
Eğer küçük sermayenizle kendi işinizi kuracaksanız müşteriye ürünü verip parasını direk alabileceğiniz bir iş seçin derim. Üretim falan girmeyin paranıza yazık.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye6 yazı

Teşekkür ederim cevaplarınız için. Biliyorum vadeler en az 90 gün ha tabi 90 gün sonra alabileceğinin garantiside yok ama bu işin hammaddesi olan bez, naylon ve lastik gibi maddelerde aynı vadede alınacak. Yani ilk 3-5 aylık dönemi atlattıktan sonra dönülmeye başlanır kanaatindeyim bence vadeden önce asıl sorun "malı satmak" benim asıl sorum bu sizce nasıl satabilirim iç ve dış piyasaya nasıl ben varım diyebilirim ? Asıl sorun ürettiğini satmak değilmi ? Öyleyse nasıl yaparız bu satışı ve büyükbaşlardan kalırmı bize pastadan pay ? Ha şunuda biliyorum bu işi halen evden basit makine ile yapıp para kazanan geçimini sağlayan var.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye6 yazı
Konu günceldir bilgi ve fikir sahibi arkadaşların yardımcı olmasını teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye79 yazı
arkadaşlar bende yıllardır hep birşeyler üretmek istedim.tüketken değilde üretken olmak istedim bu benim için büyük bir hazdı.ufak ntefek işler yaptım;paramı almadım pazar bulamadım.üretmek çok kolay bence,pazarı ve parasını alabileceğiniz ürünlerin önce fizibilite çalışmasını yapın sonra üretim kolay derim.
DÖNENCE

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Otomotiv