Çocukluktan beri ticaret hayali kuruyorum. Sürekli ufak tefek elime geçen şeyleri e ticaret sitelerinden alıp satıp takasla**** bu açlığımı tatmin etmeye çalışıyorum. Baba mesleğim restaurant işletmeciliği 10 yılın üzerinde dükkan çalıştırdık benimde tecrübem küçük yaştan. Bir süredir kendi Restaurantımı açmakla ilgili fikirlerim var fakat son 20 gündür Medical-imalat işine merak sardım. Konu ile ilgili fazla araştırma yapamadım çünki neyi araştıracağımı bilmiyorum. Fakat araştırıp okuduğum kadarıyla pazarı çok geniş ve genişlemeye devam eden, ihracat imkanıda olan bir iş. Tabiki çoktan farkedilmiş çok sayıda yatırımda yapılmış bir sektör internette arattığımda çok kişinin bu işe merak sardığını umut bağladığını yatırım yaptığını hatta basit makinelerle evde imalat yaptıklarını okudum nacizhane sorularım şunlar ;
1) Yatırım yapma, yenilik yapma imkanı sizce nedir ? Evde değil atelyede otomatik makinelerle imalat planlıyorum yatırımın geri dönüşü olurmu sizce
2) imalatı yapsam malımı nasıl satabilirim ? Pazarın sürekli genişliyor olması aldatıcımı ? Büyüklerin yanında pastadan pay kapma imkanı olabilirmi ?
3) Yatırım planlarken nelere dikkat etmeliyim ? Malımı satabileceğim kanallar nelerdir.
4) Siz olsanız böyle bir yatırım yaparken ne düşünürüdünüz ? Büyükler ve halihazırda imalathaneler var bu işe girilmezmi yoksa pazarı sürekli olan ve olacak bir iş yenilere her zaman yer vardır mı dersiniz ?
Fikri yada tecrübesi olanlardan yardım rica ediyorum
AEO
SÇ