Benim ihracat şirketim var ve Polonya'dan 2 büyük yumurta çiftliği ile anlaşma yapıyorum ve kuzey Irak'a yumurta ihracatı yapacağım.
Kuzey Irak'ta bir müşterim var ve haftada 10 tır benden yumurta alımı yapacak. Tır başı 1300 Euro gibi bir para kalıyor ancak şu an paskalya bayramı dolayısıyla Polonya'da yumurta sıkıntısı var ve Nisan'ın sonuna kadar beklemedeyiz. Tam 5 aydır bu işin üzerine durdum ve haliyle gücüm bitti.
Yumurta işi peşin parayla dönen bir iş. Müşteri bize parayı ödüyor bizde Polonya'ya ödüyoruz. Yani sermaye gerekmiyor. Ancak ben maddi olarak tükendim. Size şöyle bir teklifim olacak. Gelin benim şirketime ortak olun ve güzel bir ofis tutalım gerisini bana bırakın. Ciddi paralar kazanırız. Sermaye ihtiyacımız yok. Polonya'da 2 firma benimle 5 yıllık kontrat yapmaya hazır ve haftada 30 tır verebilecek kapasitedeler ve Polonya'da her önüne gelen böyle bir anlaşma yapamaz. benim Irak'taki müşteri haftada 10 tır garanti ediyor ve bir iki müşteri daha ayarlayabilirim. Artı, kurulu bir düzenimiz olsa, Ukrayna'dan haftalık 10 tır frozen chicken alacak müşterimde var. Birde şuan biri suriyeli ve diğeri Iraklı 2 firmada benden kuluçkalık etlik yumurta istiyor. Zor bulunan birşey ve ben onuda buldum Bulgaristan'dan. Ve haftada 2 tır ve her ikiside yıllık kontrata hazır. Kuluçkalık yumurtada tır başı
4000 dolar kalıyor. kısaca benim maddi gücüm bitti. Ve ciddi sıkıntılar yaşamaktayım. O yüzden şirketimin %40 hissesini 100.000 tl karşılığında satma kararı aldım. Yeni tutulacak ofis için gerekli ofis malzemeleri vs gibi masraflarında %60 I bana ait. Ciddi bir gelecek vaadeden bir iş ve çok ciddi düşünen aklı başında birine dediğim gibi %40 hissemi satmak istiyorum. Neden 100.000 tl fiyat biçtiğimizde kısaca açıklayayım; malum yukarıda bahsettiğim gibi 5 yıllık sözleşmem olacak Polonyalı çiftliklerle. Yumurta işinde Polonya Avrupa'nın en ucuz yumurtası ile meşhur. Ve bu çok ciddi bir avantaj ve hale hazırda zaten haftada 10 tırlık müşterim var. Böyle bir getirisi olacak iş için istediğim para aslında çok az. Ancak malum maddi sıkıntı. Şirketimde daha önce işlem yapmadığım için kredi alma şansımda yok. Şöyle bir seçeneğede hazırım, yeni bir şirket kurulur ve bütün şirket masrafları, ofis mobilyaları vs size ait olur ve 50.000 tl nakit para bana ödersiniz, bende sözleşmeleri yeni şirket adına yaparım ve %50-50 ortak oluruz. Eğer bu iki seçenekten biri mantığınıza yatarsa, buyrun arayın detayları konuşalım.
Altan Eyüpoğlu
Tel:05306141474
Altan EYUPOGLU