siteye yeni üye oldum.Ben 5 veya 10 dönüm üzerinde bildiğimiz köy tavuğu çiftliği kurmak istiyorum.300-500 benim amacım yumurta satmak değil. bu yumurtalardan 30-50 gün arayla kuluçka makinelerinde 1000 civciv üretip yaklaşık 7-8 ay sonra yemeklik olarak piyasaya arz etmek.son zamanlarda insanlar doğal yiyecekler tüketmek istiyor.Ancak benim sıkıntım.nasıl başlayacağımı neler yapmam gerektiğini bilmemek bir alıntı yaptım aşağıdaki istenenleri bende yapmak zorundamıyım. ( 6 tane kurumdan görüş alınıyor..bunlar çevre ve şehircilik müdürlüğü, il tarım, gıda ve hayvancılık müdürlüğü, il orman ve su işleri müdürlüğü, il kültür müdürlüğüne bağlı müze müdürlüğü, il elektrik dağıtım firması ve dsi kurumları. Gelen kurum görüşlerine göre burada % kaç emsalde bina(kapalı alan) yapabileceğiniz belirleniyor. Yerinizin mutlaka yanında kadastro yolu olması şart. kenar parsellerden 5 mt çekme mesafesi bırakılıyor. kurum görüşlerinden sonra ilk iş varsa ok ama yoksa halihazır harita hazırlatmanız (harita muh.) sonra imar planına esas jeolojik ve jeoteknik etüd raporları hazırlatman (jeoloji ve jeofizik muh.) sonra bir şehir plancısına imar planı cizdiriyorsun. kurum görüşleri alınırken tarım müdürlüğü sizden toprak koruma projesi hazırlatmanızı istiyorlar (ziraat muh.) sonra planı il özel idaresine teslim ediyorsunuz. gerekli harçları yatırdıktan sonra il genel meclisine giriyor ve kabul edilmesi halinde 1 ay köy muhtarında askıya cıkıyor. (belediye sınırı içinde ise bu belgeleri belediyeye veriyorsunuz. belediyede 1 ay askıya cıkıyor)..askıdan indikten sonra eger itiraz eden yoksa mimari projenizi hazırlatıyorsunuz ayrıca fizibilite raporuda (ziraat muh. ) hazırlatıyorsunuz ve il özel idarenin (veya belediyede inş.muh)inşaat muhendisinden bina ruhsatı cıkartıorsunuz.)konu ile ilgili yardımcı olursanız sevinirim.