Bugün sizlere, kendime ne kadar kızdığımı anlatmak istiyorum bunun yanında birde başarı hikayesini
Ben üniversitenin elektronik yüksek okulundan mezun olmuş 32 yaşında bir adamım. Yıllarca sağda solda çalıştım ingilizcem var 18 defa yurtdışına iş icabı çıktım geldim bu çıkışlarım hep çalıştığım firmalar tarafından yaptırıldı. Kendime bakıyorum evet şükrediyorum lakin bir işletme kurma anlamında hep eksik kaldık, neyi düşünsem yapmışlar, hatta klasik bir dükkan açayım dedim tekel vs yapamadım cesaret edemedim bütün iş kollarını araştırdım ve gördüm ki sistemi öyle bir kurmuşlar ki ancak size gece gündüz çalışmanız karşılığında ailenizi geçindirecek ama zenginde etmeyecek para kazanma imkanı oturtmuşlar.
Çalıştığım firmalar genelde distribütör firmalar hepsinin yurtdışından aldığı temsilcilikleri vardı makina satar kazanır yanında boya satar kazanır malzeme satar kazanırdı.
benim bir amcam var kendisi nusaybinden geldi ara ara kendisi ile konuşuruz bana hep birinden bahsederdi bu kişi köyde tarlalara çapaya gidermiş ailece durumuda kötü evde herkes çalışarak ancak karın tokluğuna.
İstanbula geliyor, beyazıtta bir arkadaşı sayesinde pilav nohut satmaya başlıyor, sattığı yer çok merkezi bir yer ve tam o en işlek caddede köşe dükkanın önü, dükkan ise avizeci. avizeler gelince nohut pilav arabasını bırakır adama yardıma gidermiş adamda bunu zabıtalardan korur kollarmış. Adam yaşlı bir gün bunu çağırıyor diyorki bak evladım sen bırak o arabayı gel burada çalış bana yardımcı ol o zaten yaşlıyım artık malzemeleri kaldır indir yapamıyorum diyor, buda kabul ediyor.
belli bir zaman sonra adam evladıda yok herhalde diyorki gel kardeşim ben bu dükkanı sana satayım, ne kaadar paran var, oda bir miktar varip geri kalanını taksitle bir şekilde ödüyor.
yaşlı avizeci dukkandan çıkar çıkmaz bizim nohutçu hemen bütün avizeleri çıkartıp, bu köşe dükkanı tekel bayii yapıyor, dükkanı gördüm o kadar küçük ki bir müşteri bir de satıcı anca sığar ikinci kişi girmek isterse bir kişi çıkmaz zorunda kalır.
Sonunda bizim bu dayı memleketten viski şarap kaçak köçek ne varsa getiriyor çevvrede otel dolu yabancılar geliyor bunun doğulu zaten doğudan aldığı 5 tl lik viskileri jhonny wolkerleri satıyor 100 dolar vs neye kaptırırsa hatta diyorki türkçeside çok bozuk '' yaw diyor almışım almışım para ama vallah bilmiyorum nerenin parasıdır'' :)
adam süper para kazanıyormu sonra hemen kapının önüne 2 tane elma armut muz tezgahı yapıyor o küçücük dükkanda 8 kişi yeğenleri vs çalışmaya başlıyorlar. şimdi o adam üzerindeki tüm dükkanlarla beraber hanı satın almış
hemen yan tarafına küçücük çay ocağı yapmış çevre esnafa çay dağıtıyor kapının önünde 3 adet gs plaka sarı taksisi var hatta onlara teneke diyor.
kaldırımı belediyden yapmaya gelmişler buda 100 bin tll ye yakın para vermiş sadece o dükkanın önündeki kaldırımı 35 cm daha geniş tutsun diye.
adamoın sıcak nakit parası olduğu için mesela orada diyelim batak durumda bir valiz bavul işi yapan var adam sıkışmış adamın malını misal 50 bin tlt lik malı alıyor 10 bin tl ye satıyor hemen anında başka bir yere.
vs,vs.... amcam aldı ***ürdü adamı gördüm sizi temin ederim dünyanın şeklini çizin deseniz ya kare çizer yada düz çizgi...
Kapının önünde bir audi var gerçi kaç audi var onda ya ... tam başka bir konu konuşuluyordu zart diye hiç alakası yokken bu da benim audi yağmur yağınca silecekelri kendi çalışıyor dedi...
Pes dedim içimden,
Aslında adamı kınadığım yok adam başarılımı evet, şanslımı sonuna kadar, herkese nasip olurmu olmaz...
biz kendimi düşünüyoruz nasıl olurda halen sivri zekalı bir girişimci olmasık kızıyorum yazıklar olsun diyorum kendi kendime.
gencecik daha 16 sında bir gece yattığı yerde aklına gelen düşünce ile sabah kalktığında sadece 3 dolar vererek satın aldığı web sitesi ile 1 trilyon kazanan çocuk daha niceleri
one million page diye bir sayfasıda vardı..
ne bileyim arkadaşlar ya korkak mıyız beceriksizmiyiz neyiz...nedir başarının sırrı, hiç yapılmayanı mı yapmak çok nadir bir iş mi kurmak nedir olay..