Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Çin De Fason Ürün Yaptırıp, İthal Etmek.

BaşlatanooaykacTarih08/03/2014 10:45:09Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye61 yazı
Satışını yaptığımız bir ürün var. Beğenilen bir ürün. Çİn de bu ürünün aynısını fason olarak yaptırıp üzerine de kendi markamızı bastırmayı ve Türkiye de satışa sunmayı planlıyoruz.

1. Bu işte dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

2. İstediğimiz gibi kendi markamızı basabilir miyiz? Herhangi bir izin felan veya bir yerlere bildirimde bulunmak gerekiyor mu?

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Yeni Üye4 yazı
ooaykac çin ciddi bir muamma çinde bahsettiğin ürünü daha kaliteli veya daha dandik ürettirebilirsin daha kalitelisi Türkiye fiyatlarını bulur veya geçer markan için türkiyede marka tescilini alırsın hiç bir sıkıntı yaşamazsın ancak ürünün gümrük vergisini iyice araştırmanı tavsiye ederim öyleki benim ve çevremde ithalat yapan bir kaç arkadaşın başına farklı şeyler geldi. gümrük vergisi senın ithal edeceğin ürün için bugün için %15 ise 1 sene sonra bunun %30 %50 olmayacagının garntisi yok gümrük özellikle çin ithalatlarında cidi bir inceleme yapıyor çinde ürünü ürettirmek için gideceksin kapsamlı araştırma yapacaksın orada güvenilir bir aracı bulacaksın ona komısyon vereceksın vs vs derken semeriyle seksene patlayabilir gümrük müşavirinden detaylı bir bilgi almanı tavsiye ederim

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Yöneticilik
Yeni Üye27 yazı
Eğer ki üretimini yaptırmayı düşündüğünüz şeyler oldukça yüksek adetlerde değilse (ürünün ne olduğunu bilmediğim için genel konusuyorum)konteyner bazında değilse ve tr'de üretimini yapan firmalar var ise pek tavsiye etmem.Bir kere gümrük vergileri çin için oldukça yüksek,ikincisi çinden ürünün geliş süresi oldukça zaman alacak,üretim aşaması,gönderimi vs.Bir problem oldu diyelim ki çözümü vs. hep sıkıntı.hangi sektörle ilgili acaba imalatını yaptırmayı düşündüğünüz şey?

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Tekstil
Yeni Üye61 yazı

Merhaba.Öncelikle Çinde her kalitede mal ürettirebileceğinizi belirtmek isterim.Burda önemli kriter Çinde ürettirdiğiniz ürünün takibini yapmanız.Yani üretim aşamalarında ürünlerin kalitesini kontrol etmeniz.Bunu da Türkiye'den takip etmeniz imkansız.Ayrıca kendi isminizle ürün ürettirebilmeniz için isim hakkını almanız gerekir.Fakat bazı ürünlerde buda yeterli değildirDevlet ayrıca CE belgesi,Sağlık belgesi vb belgelerde getirteceğiniz ürünün mahiyetine göre isteyebilmektedir.
Dilerseniz Çin'de 10 yıldır faaliyet gösteren ekibimizle istediğiniz ürünü ürettirebilmenizde yardımcı olabiliriz.Türkiye, Rusya, Brezilya, Yunanistan, Bulgaristan, Almanya ve daha birçok ülkeden firmalara bu konuda hizmet veriyoruz.Dilerseniz ayrıntılı bilgi için iletişime geçebilirsiniz.

fatih@htaigrup.com
Omega Reklam Matbaa Promosyon Ürünleri
0232 250 62 49

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Matbaacy
Yeni Üye67 yazı
merhaba ,
Mustafa BAL ben ,
Gümrük müşaviriyim çinden getireceğiniz ürünlerin gümrükleme nakliye vb işlemlerinizde sizlere yardımcı olabiliriz.Ayrıca malzemeyi getirmeden önce gümrük vergisi kdv si var ise ekmali yükümlülük ve diğer vergilerini hesaplamanızda yardımcı olabilirim.

Saygılarımla.
BALBAY GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ LTD ŞTİ
MUSTAFA BAL 0507 247 41 14

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat