Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İndirim Marketi Açmak. . .

Başlatanscanner75Tarih02/03/2014 12:14:21Yorum36

İlk mesaj
Yeni Üye21 yazı
Arkadaşlar Merhaba,
Teda Global adını daha önce duydunuz mu bilmiyorum. Bugün bildiğiniz BİM, UCZ, HAKMAR market sistemini franchise olarak veriyor. Ürün tedariğini sağlıyor ve franchiselerine eğitim ve açılış v.s. desteği de veriyor. Ben de bu sisteme girerek 150-200 metrekare arası indirim marketi açmak istiyorum.

Şimdi sorularım şunlar:

1. Gerçekten franchise alarak bu konseptte piyasaya girmek mi doğru yoksa bireysel olarak bir market açmak mı doğru?

2. Market açmak için ana cadde kenarları mı yoksa yerleşim yerlerinin içi mi tercih edilmeli?

3. Bahsettiğim bir marketin demirbaşlar ve ürünler dahil yaklaşık maliyeti en fazla nerelere çıkar?

4. Başlangıçta hızlı satılan ürünlerle mi başlamak daha doğru yoksa manav, kasap, şarküteri reyonları dahil komplemi girmek daha doğru?

5. Ortaklı girildiğinde nelere dikkat etmek gerekir?

6. Böyle bir marketten beklenen günlük ciro ve kar ne olmalıdır?

Şimdilik aklıma gelen sorular bunlar. Bunun dışında sizin de cevaplara eklemek istedikleriniz olup da yazarsanız memnun olurum.

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
36 yorum
Yeni Üye21 yazı
Arkadaşlar özellikle bu işi yapmış ve yapmakta olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Fikirleriniz benim için önemli. Şimdiden sağolun.

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Di?er
Üye161 yazı
ben bu isi son 8 aydir arastiriyorum teda su anda sadce istanbulda bayiilik veriyor anadoluya yayilmis degiller.. anacadde de acmak daha mantikli ama buyuk firmalarla yarisamazsin eger bakir bir bolge bulursan ac bim sok ve A101 gibi markalarin olmadigi yerler bul.. demirbaslara gelirsek netten ikinci el market raflari bulabilirsin buzdolobi vs de var... bu is icin minimum 100 tlyi gozden cikarman lazim 80binde olur ama eksik olur zaten bu tur marketler raftan calisir mallari depolamaz senin sermayen az bu yuzden mali cevredeki toptancilardan alacaksin bakkallardan ucuza satmaya calisacaksin bu is buyuk bir pazar ama rakiplerinde o kadar gucludur ben hala arastirmalar yapiyorum Allah yardimcin olsun

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Di?er
Yeni Üye21 yazı

Gurbetçi dostum yorumun için sağol. Geçenlerde Teda'nın bilgilendirme toplantısındaydım. Franchise olduktan sonra malı onlardan alacaksın sadece. Hakmar fiyatlarına yakın fiyatları var ancak biraz üzerinde. İnsertli ürün ygulamaları var ayda bir. Bir de acaba peşin alımlarda iskonto durumu oluyor mu bu işlerde. Senin önerebileceğin farklı marketçilik biçimleri var mı?

Üye161 yazı
tedanin istanbul disina frenchise verdigini bilmiyordum bende iletisime gectim ama sadece istanbulda faaliyet gosteriyoruz demislerdi.. franchise alinca hatay adana mersin gibi illere de mal dagitiyorlarmiymis?
pesin ve yuklu mal alirsan elbette indirim alirsin daha ucuza alir daha ucuza satarsin surumden kazanirsin ama bayagi bi yuklu alim yapmak sart sen tek sube acacagindan bir subede bu kadar mali eritmen zaman alir son kullanma tarihleride gecer simdilik baslarda yuklu alim yapmana gerek yok zaten ulker eti gibi markalar mali ayagina kadar getircek ulkerin morsleri var onlar gelir raflarini duzenlerler geri kalanlari cevredeki toptancilardan saglarsin ama bunun icin yer cok onemli cevrende buyuk markalar varmi

Yeni Üye21 yazı
Teda dediğin gibi İstanbul ve Kocaeli'de faaliyet gösteriyor şimdilik. Ben de zaten Kocaeli'de düşünüyorum. Kocaeli'de ne ararsan var. Bim, Hakmar, Migros, Şok ... Hele hele Hakmar diyebilirim ki cadde cadde parsellemiş durumda buraları. Beni düşündüren fiyatlar %20-25 oranında Bim ve Hakmar'ın üzerinde. Bunu bu rakiplerin fiyatına çekme olanağı nasıldır bilemiyorum. Sen şu an ne yapıyorsun iş değiştirmek mi istiyorsun? Bu arada Teda dışında başka bir toptancıdan bir şey almıyorsun yaş sebze ve meyve dahil onlar kapına getiriyor.

Üye161 yazı
bana ozel msj atabilrsin hocam

Yeni Üye21 yazı
Güncel

Üye125 yazı
Merhabalar elimdeki urunleri sizlerle paylasmak istiyorum ama ilanlarim reddediliyor yardimci olabilirseniz sevinirim tesekkurler..

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Esnaf
Üye711 yazı
madem kacaelinde açmayı düşünüyorsun ve orda bim migros şok a101 hakmar felan varken nasıl dayanabileceksin? çok detaylı bi hesap yap hatta kacaeliye bi git gözlemle derim.

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Yeni Üye21 yazı
Arkadaşlar,
Bu işi halihazırda yapmakta olan tecrübeli esnaf arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var. Bana yardımcı olun.

Yeni Üye21 yazı
Güncel

Yeni Üye21 yazı
Market işi yapmış ve yapmakta olanlar yorumlarını yazarlarsa sevinirim.

Üye206 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - scanner75
Market işi yapmış ve yapmakta olanlar yorumlarını yazarlarsa sevinirim.
öncelikle eger birikmişin varsa ve bu şekilde büyük yer açmayı düşünüyorsan bence bir kez daha düşün yer planlaması dükkanın cephesi müşteri potansiyeli hitap ettigin kesim o kesmin neyle geçimini sagladıgı na kadar her şey bence cok önemli ben geçen sene kapattım iş yerimi köşe başıydı ve cirosu 1000 tl altına düşmüyordu şimdi sorarsın belkide ciro fena deyil niye kapatttın diye ciroyu şişiren sigara alkol zaten alkol satmıyordum zaten sigaranın kar marjı cok düşük ama her çeşitinde bulundurmak zorundasın stok yapmak zorundasın buda ekstra bir sermaye zaten kira gelirin muhaseben gelir vergisi stopaj elektrik masrafın bunlarda cok önemli çalıştıracagın eleman sigortası dedigim gibi tek şubeyle yapmak mantıklımı bilmiyorum şube sayın fazla olurda nakitinde varsa fiyatlarla oynayıp reklamını da iyi yaparsan girişini açılışı iyi yaparsan bide cenabı allahım yürü ya kulum derse işininde başında durursan bu söylediklerimide dikkate alırsan olabilir tabi nacizade fikrim bu benim

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Gyda
Üye245 yazı
Bak guzel kardesim marketcilik yapan daha dogrusu bakkal diyelim birisi olarak sen sen ol kimsenin senin sirtindan para kazanmasina izin verme. Bir laf vardir kimse binmeyecegi essege ot vermez. o yuzden bence bayilik isini bosver. Bir isim bul ordan kendi konseptini kendin yarat. Ben anlamam diyorsanda profesyonelce yardim al. Bi mudur tut ya da danismanlik hizmeti al. Daha buyuk sermayeler batirmaktansa ufak tefek meblaglarla fikir edinmek daha mantikli olur. Yazacak cok sey var ama vaktim yok.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye21 yazı
hilalim ve muratksk arkadaşlarıma tecrübe paylaşımlarından dolayı teşekkür ederim.

Amacım indirim marketi konseptinde aynen hakmar gibi çoğunluğu özel etiketli ürünlerle market açmak. Ancak tabi ki tereddütlerim var. Fiyatların hakmar emsallerine göre bir gömlek yukarda olması beni düşündürmüyor değil. Hitap edeceğim kesim dar orta gelirli aileler olacak. Dükkanın konum ve cephesi oldukça önemli. Biraz merkeze uzak yerleşim yeri içerisinde yakın çevresinde büyük dükkan açılamayacak durumda bir yer kiralamak daha mantıklı görünüyor bana. Burada da özellikle ürün fiyatlarının rekabetçi olması çok önemli ki vatandaş merkezdeki bilindik indirim marketlerine yönelmesin. Ayrıca evlere paket servis ve ön ödemeli alışveriş sistemi gibi indirim marketlerinin yapmadığı bazı fikirlerim de var.

Kendi markamı kurmak da aklımda. Ancak piyasanın dışındayım ucuz ve kaliteli ürün satan toptancıları bilmiyorum. En azından hakmar raf fiyatlarını yakalayabileceğim ürünler için toptancı tavsiyesi yapabilir misiniz? Bir de ayda bir yapılan insertli ürünler indirimi var. Bunlar portföy dışı ürünler olduğu için bunları nasıl temin edeceğiz. Yani marketçilik deyip geçmemek lazım. Kolay iş değil vesselam.

Yeni Üye21 yazı
Güncel

Üye216 yazı
Arkadaşım marketçilik o kader karlı bir iş değil artık daha çok karlı finansal yönetim ve satın alma da meydana geliyor marketçiler 6 ay sonra ödeme yaıyorlar ve bu zaman diliminde borsada ve forexte işlem yaparak kar sağlıyorlar birde kendi markalarını yapmaları ve hizmetlerinden ek gelir elde ediyorlar satın alımda beli bir zaman diliminde beli bir fiyat garantisi ile alım yaparak fiyat dalgalanmaları onlara maliyet getirmediği gibi kar oranlarını artırıyor
Sizlerin daha varlıklı olmanız için işletmeniz den daha fazla kar sağlamanıza doğru yatırım yapmanıza yardım ediyorum

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye21 yazı
Güncel

Yeni Üye21 yazı
Güncel

Yeni Üye21 yazı
Güncel

Yeni Üye29 yazı
Ekomini diye bir market zinciri daha var. Bayilik veriyorlar. 800'den fazla bayileri var. Şartları uygun gibi geldi bana. Ama açmadan önce mutlaka bayi olan biriyle konuş.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Y?siz
Üye711 yazı
ekomini galiba tekel ürünleride satıyor

Yeni Üye29 yazı
Evet alkol satışı da var Ekomini'nin. Adını daha birkaç güne kadar duymamıştım ama 800'den fazla bayisi olduğunu öğrenince şaşırdım. Kısa sürede bu kadar bayiye ulaşmak büyük başarı. Demekki dağıtım ağları da oldukça güçlü. Yoksa bu kadar bayinin ihtiyacını karşılamak çok zor olur.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Y?siz
Üye125 yazı
ekominı ler marketten ziyade bilinen bakkal tekel karışımı küçuk dukkanlar
benim fikrim var bu market konusunda gelir gidere bakıldıgında hiç para kazanmayacaksınız diyelim ekmegi 50 kuruşa aldınız 75 kuruşa satmayacaksın yuzde 8 kdv koyup 54 kuruşa satacaksın peki para nasıl kazanacaksın?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye21 yazı
Ekomini konusunu daha önce araştırdım. İndirim market konseptinde olmadığından ve alkol satışı olduğundan sıcak bakmadım.

Yeni Üye21 yazı
Güncel

Yeni Üye15 yazı
Teda Global'de hangi ürünler satılıyor acaba ? Popüler markalar mı yoksa bilinmedik markalar mı ? Fiyatları nasıl acaba ? alışveriş yapan arkadaşlar var mı oradan yada iş yeri sahibi olan ?

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Gyda
Yeni Üye21 yazı
Teda global'de ulusal markaların yanında yakın zamanda Şok marketlerin özel etiketli ürünleri de satılmaya başlanacak.

Üye711 yazı
kimse yanlış anlamasın ama tekel ürünleri felan satmak başlı başına bi sanat ya tabiri caiz ise iti kopuğu hepsi musallat oluyo resmen çok gördüm açıpta başa çıkamayanı...

Yeni Üye15 yazı
İstanbul dışına bayilik veriyorlar mı acaba ?

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Gyda