Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İşitme Engelli Nasıl İş Bulur?

BaşlatanEsinbrsTarih28/02/2014 19:18:54Yorum18

İlk mesaj
Üye122 yazı
Merhaba arkadaşlar. Başlıktan da anlaşıldığı gibi işitme engelliyim. 20 gün önce 2 yıl işlettiğim çay ocağımı, çevresel nedenlerden ötürü kapamak zorunda kaldım ve boş durmaktan nefret ediyorum.

Ülkemizde üniversite mezunlarının bile zor iş bulduğunu düşünecek olursak, bu durum benim için daha zor oluyor.

Bu güne dek yapmadığım iş kalmadı ama bir türlü uzun süre tutunamadım.

Buraya yazdığım şekilde net konuşuyorum.

Son derece sosyal ve özgüveni yüksek biriyim.

Bilgisayar bilgim format atacak kadar iyi, web site yönetmeyi de biliyorum (3 yıl internet kafe işlettim).

H sınıfı ehliyetim var, 1999 da aldım ve hem şehir içi hem şehirler arası aktif sürücüyüm, bunca yıldır allahıma şükürler olsun hiç kaza (çizik falan da dahil) yapmadım.

500 den fazla kitap arşivim var, okuduklarım da bir o kadar.

Teknolojiye bayılıyorum, yeni telefon alan, yeni plazma tv alan kurmam için beni çağırıyor kullanma klavuzuna bile bakmadan hallediyorum.

Profesyonel Canon fotoğraf makinem var çok güzel fotoğraflar çekiyorum, emlakçılarla iletişim kurdum, gayrimenkullerinizin resimlerini çekebilirim falan diye ama geri dönüş olmadı.

Erkek değilim ama klasik kadın tanımına da uymuyorum, hareketli ve ağır işleri seviyorum.

Şimdi ben ne iş yapabilirim? Önerisi olan var mı?

(İşkur'a yıllardır kayıtlıyım, gitmediğim, görüşmediğim kimse kalmadı)

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
18 yorum
Yeni Üye68 yazı
Ablacığım büyük ölçekli şirketler kanun gereği belli sayıda %50 engeli olan çalışan çalıştırmak zorunda diye biliyorum. Engelin % kaç sayılıyor bilemiyorum ama %50yi geçiyorsa bu şirketleri araştırmanda fayda var.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye94 yazı
Merhaba, kpss sınavına girerseniz özürlüler için girmek daha kolay diye biliyorum, ayrıca önceki arkadaşın da belirttiği gibi özel sektörde belli sayı üzerinde işçi çalıştıranların özürlü çalışan istihdam etmeleri de gerekli, yaş ve yaşadığınız il, part time- full time, ücret beklentinizi de belirtirseniz okuyanlardan yardımcı olabilen çıkar diye düşünüyorum,
Saygılarımla
Siracboran

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bankacylyk-Finans
Üye122 yazı

Merhaba cevaplar için teşekkür ederim. Bahsettiğiniz konuları çok iyi biliyorum ve araştırıyorum, ayrıca engelli çalıştırmamak için aradıkları kriterleri saçma sapan yapıyorlar, mesela bir şirket sırf engelli çalıştırmamak için aradığı ilana aynen şunu yazabiliyor; ''engelli bayan kamyon şoförü'' Türkiyede bu niteliklere sahip kaç kişi bulabilir?

Engelliyseniz iş verenler çindeki çalışma şartlarını sunuyorlar, her ne kadar kendinizi geliştirmişte olsanız, zeki ve yetenekli de olsanız asla ciddiye almıyorlar.

Yeni Üye33 yazı
kapitalist düzene bir çomak sokmak lazım bu ülke nereye gidiyor bilinmiyor rabbim yardımcı olsun size hele ki bu ülkede kadınsanız işiniz daha zor
Do whatever you like... but make the best of

Yerleşim Türkiye / Denizli
Yeni Üye53 yazı
Bilgisayar bilginizin de size kolaylık sağlayacağını düşünerek e-ticaret konusunda bir şeyler yapmanızı öneriyorum. Sıfırdan yapacağınız yada satın alabileceğiniz web sitesi ile orta vadede geçiminizi sağlayacak kadar meblağ kazanırsınız diye düşünüyorum. Bursa'da tekstil sektörü ağırlıklı olduğu için bu sektör üzerine birşeyler yapmak lojistik açısından mantıklı olabilir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye33 yazı
önüne gelen web sitesi açıyor qunt bunun sonu ne olacak mesele websitesi açmak degil hedefleri belirlemek hedefler dogrultusunda satış stratejisi online e -ticaret portalı vb olabilir bunu projelendirme olarak yapabilmek bugün o e-ticaret magazalarını acanlar en gec 1 seneye kapanıyor niye keyiflerindenmi? bundan 5-6 sene önce ne siteler iflas etti hemde insanları yanlış yönlendirmeyelim uzaktan basit gibi geliyor ama işin içine girdiginiz zaman olay tamamen farklı http://www.webrazzi.com/2012/12/03/kapanan-e-ticaret-girisimlerinden-cikarmaniz-gereken-13-ders/ merak edenler incelesin
Do whatever you like... but make the best of

Yerleşim Türkiye / Denizli
Üye122 yazı
Evet e-ticaret öyle uzaktan göründüğü gibi değil, ayrıca sıfırdan başlanacak diye birşey yok, ticaret yapan siteler her ay belli bir miktar ödemek zorunda, bankaya falan kayıt olmak zorunda.

Üye131 yazı
yüksek ses gerektiren sanayi makinalarının bulunduğu ortamlarda çoğu kişi sesten işi bırakıyor.dikkatlı düşünce ile bu ortamlarda iletişim kurabilirsiniz.bu tür iş verenleri araştırmalısınız. iş başvurularında ben yüksek sesten etkilenmem o yüzden belli bir iş eğitiminden sonraki süreçte sizlere daha verimli bir personel haline geleceğimden
uzun süreli kalıcı ileriye dönük personeliniz olurum, diye dipnot geçerseniz çok başarılı olursunuz.işe alınma ihtimaliniz artar.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda
Üye122 yazı
Teşekkürler, güzel bir öneri. aslında çocukluktan beri marangozcuda çalışmak hayalim ve bursada eşiyle kerestecilik yapan bir kadın varmış, ne kadar araştırdıysam iletişim bilgilerini bulamadım.

Üye711 yazı
ev yemekleri tarzında bi işletme açsan nasıl olur dolma börek gibi şeyler pişirip satsan buralarda bunu yapan bayanlar var gayette güzel işletiyorlar.

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Yeni Üye97 yazı
KÜTAHYA İŞKUR
İŞİTME ENGELLİ iş arayanlarımızı İŞKUR a kayıt yaptırmaya bekliyoruz. Büyük bir firmada istihdam sağlanacaktır. Pazartesinden itibaren işitme engelli arkadaşları İŞKUR a bekliyoruz.
İlgilenenlere Kütahya'da böyle bir talep var.SAYGILAR
www.cercevesarayi.com

Yerleşim Türkiye / KütahyaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye122 yazı
Ben yemekten anlamam, erkek fatma dedikleri tipteyim :)
zaten bu yüzden hem engelime hem görünüşüme önyargılı yaklaşıyorlar.

sayın cercevesarayi, duyurunuzu işitme engelli gruplarda paylaştım.

EKPSS sınavına giremiyorum ama ortaokul mezunu olduğum için kuraya katılabileceğim. (başvuru 12 Mayısta)
Tabii 5000 kişinin arasından kurada çıkabilirsem...

Üye711 yazı
hanfendi lütfen yanlış anlamayın sadece daha iyi fikir vermek için soruyorum duyma yüzdeniz ne kadar yani hiç mi duymuyorsunuz...ha bu arada benim babamda işitme engelli..:(

Üye122 yazı
%64 işitme engelliyim, sol kulağım işitiyor ama sesleri ayırt edemiyorum gürültü şeklinde işitiyorum.
Konuşmam da bir sorun yok.

Üye711 yazı
benim bi arkadasımında profesyonel fotoğraf makinası almıstı 2500'tlye oda çok sever foto çekmeyi felan kendisi amatördü sonrada iyi çekim yapmaya başladı ve otellere felan gidip çalıştı gözlemlediğim kadarıyla da güzel paralar kazandı sende böyle bişey yaparbilirsin

Üye711 yazı
ne işi?

Üye122 yazı
Arkadaşınız güzel bir iş kolu bulmuş ama ben telefonda konuşamadığım için insanlara yazıyla iletişim kurmak zor geliyor ve arayıp konuşabilecekleri kişilerle çalışmak istiyorlar..

Üye122 yazı
Güncel