Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Kendi Aracınla Yurtdışından Ürün Getirme

BaşlatanolyarTarih20/02/2014 00:05:08Yorum12

İlk mesaj
Üye131 yazı
Merhaba arkadaşlar
Bir konuda bilgilerinize ihtiyacım var. Şirketimin 5 ton kapasiteli aracı var. Yunanistan'dan ve Bulgaristan'dan ithalat yapıyorum. Tabi ki bu ithalatımızda nakliye firmalarını kullanıyorum. Araçlar büyük olduğu için full doldurup getirmek ve stoklamak zorunda kalıyorum. Kendi aracımla 5 tonluk yükler halinde getirsem ve stok maliyetinden kurtulsam fena olmaz diye düşünüyorum; ancak bu iş için ne gibi prosedürlerle uğraşmam gerekir ne tür izinler almam gerekir?
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Üye131 yazı
Güncel

Bilgisi olan arkadaş yok mu hiç?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye286 yazı
Ne tür ürünler ithal ediyorsunuz?
BG ile TR arasında sivil ticari araç anlaşması yok.
Kapalı kasa minibüs veya ticari araç ile TR den BG ye giriş yapamazsınız. Yunanistan ile sorun yok.
Ayrıca TR ye gümrük işlemi yapmadan malı nasıl sokabilirsiniz? Buda sorun olacaktır.
Birde kargo firmaları var onlardan da fikir alabilirsiniz.
Kolay gelsin.

Yerleşim Bulgaristan / YzmirMeslek Ticaret
Üye131 yazı

Tşk ed Kral35. Ben şöyle düşünmüştüm şirket aracımızı gönderip ihtiyacım olduğu kadar ürün almayı gümrük işlemlerini ise bizim şirket aracımız üzerinde yapmayı. Aradan navlun faturasını çıkartmayı istedim. Bunun olup olamayacığını merak ediyorum. Sivil araç ama sonuçta o malzemeyi zaten ben alıyorum nakliye firmasıyla taşıtıyorum ama kendi malımı kendi aracımla getirmek istiyorum. Ben çevre sektöründeyim bununla ilgili bazı kimyasal ürünler

Üye131 yazı
Peki bu belgeyi aldığımızda yurtdışından malımızı getirebilecekmiyiz

Üye131 yazı
Güncel

Üye131 yazı
Güncel

Yeni Üye10 yazı
ARKADAŞIM KENDİ ARACINLA MALINI GETİREBİLİRSİN.BUNUN İÇİN FİRMANIN ADINA YADA KENDİ ADINA OLAN ARACINA C 1 BELGESİ ALMAKTIR.(C1:KENDİ MALINI KENDİ ARACINLA YURT DIŞINDAN GETİRMEK VE TİCARİ ARACIN YURT DIŞINA ÇIKMA BELGESİDİR.DETAY İÇİN İSTERSEN BENİ ARAYABİLİRSİN.BENDE BİR ARA BUNU ARAŞTIRMIŞTIM.
C1 BELGESİ ŞU ANDA 8796 TL +EVRAK MASRAFLARI
ORTALAMA 9 İLA 10BİN CİVARINDA
İSMAİL KARAKAŞ
05368151878
05368151878

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Ticaret
Üye131 yazı
Merhaba meliherdemk. tşk ed bilgi için. C1 belgesi ile bulgaristana gidip oradan malzeme getirebilirim değilmi? C1 belge içeriğine baktım uluslararası dolaşım ile ilgili bir açıklama bulamadım.Bu konuyu gümrük müşavirleri daha mı iyi bilir onlara mı danışmamı tavsiye edersin?

Yeni Üye35 yazı
arkadasim ben atina da oturuyorum buradan yapacagin ithalatla ve nakliyesi ile ilgili her konuda yardim ve isbirligi yapabiliriz
pasa

Yerleşim Yunanistan / AtinaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye35 yazı
arkadasim ben atina da oturuyorum buradan yapacagin ithalat vr nakliyesi ile ilgili herturlu yardimci olabilirim
pasa

Yeni Üye35 yazı
arkadasim ben atina da oturuyorum buradan yapacagin ithalat ve nakliyesinde yardimci olabilirim
pasa

Üye131 yazı
Tşk ed.ertuğrulpaşa. Gerektiğinde buradan size ulaşacağım