Kinoa Bitkisi Hakkında - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Kinoa Bitkisi Hakkında


CEMTOLGA
Yeni Üye

Toplam 59 yazı
19/02/2014 :  19:14:53 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Kinoa bitkisi hakkında bilgisi olan var mı içimizde.Akın Selçuk bey .?

HARİKA BESİN: KİNOA

Fiziksel yapısı itibariyle olarak biraz bulgura ama daha çok, küçük bir mercimek tanesine benzeyen,inka'ların 'tahıl ana' adını verdikleri Kinoa (Quinoa) et kadar proteinli ve vücutta sütten daha iyi kullanılabilen yüksek miktarda kalsiyum içerir. Tüm zorunlu aminoasitleri içeren Kinoa pişirildiğinde cevize benzer bir lezzeti verir.
Yapılan çalışmalarda gluten içermediği belirtilen Kinoa ayrıca yüksek miktarda lif içermektedir. 100 gramında 6 gram lif içerdiğinden özellikle konstipasyon (kabızlık) beslenme tedavisinde kullanılır.
Susamgillerden olmasına rağmen yağ oranı düşüktür. Bitkisel protein kaynağı olduğu için kolesterol içermeyen Kinoa aynı zamanda kolay sindirimi sayesinde bebekler ve çocukların da rahatlıkla tüketebileceği çok besleyici bir tahıldır.
A,B,C,D,E ve K vitaminlerini içeren Kinoa aynı zamanda manganez, magnezyum, bakır , fosfor ve demir de içerir. Hatta demir oranı yüksek olduğu için, kansızlığa çok iyi gelir.
Vitamin mineral ve proteinden zengin bu harika besinin 100 gramındaki yağ içeriği 5.8 gr, karbonhidrat içeriği 69 gr , ve enerjisi 372 kaloridir. Ayrıca glisemik yükü (18) çok düşük olan bu besini kan şekeri problemi , diyabeti olan bireylerde rahatlıkla tüketebilirler.
Kinoa gluten içermediği için özellikle, çölyak veya gluten intoleransı olan danışanlarıma, elzem amino asitleri içeren harika bir protein kaynağı olduğu için vegan beslenenlere, yüksek demir içeriği nedeni ile kansızlık problemi yaşayan ve kabızlık problemiyle karşılaşan danışanlarımın listelerinde mutlaka yer verdiğim bir besin.
Son 3 yıldır Amerika'da büyük rağbet gören ve sağlık mağazalarında tonlarca satılan Kinoa hâlihazırda Peru ve Bolivya gibi ülkelerden ABD'ye bol miktarda ithal ediliyor. Ülkemizde 2010 yılının sonlarına doğru giren ve 2011’in başları itibariyle grosmarket ve daha çok ekolojik ürünler satan marketlerde bulunabilen Kinoa 2011’in ortalarına doğru özellikle sağlıklı beslenmeye özen gösteren insanlar başta olmak üzere insanlar tarafından tanınmaya başlandı.


Kinoa’yı nasıl ve ne kadar tüketmeliyiz?
Kinoa, birkaç saat suda bekletip, içindeki enzimleri harekete geçirdikten sonra sadece on beş dakika gibi kısa bir sürede pişiyor. Suda bekletmek için vaktiniz yoksa da pişme süresi değişmiyor. Suda bekletmediğinizde, Islatarak pişirir, bolca yıkarsanız ve bu durumda sadece ekleyeceğiniz su miktarı değişiyor. Islatarak pişirildiğinde çok sevilmeyen kuru börülceye benzer kokusu oldukça hafifliyor.
Bulgur ve pirincin en iyi alternatifi olan Kinoayı bir uzman eşliğinde beslenme programı alan kişiler, programlarındaki bulgur/pirinç ölçüsü kadar kullanabilirler ayrıca Kinoa'yı pirinç ve bulgurun kullanıldığı her yerde kullanabilirsiniz.
Özellikle vegan bireyler,günde bir öğünlerinde ( öğle veya akşam) kinoayla yapılmış pilav, kısır veya dolma vb tercih edebilirler çünkü protein oranı çok yüksektir. Hatta kinoa protein oranında karşılaştırma yapıldığında bir çay fincanı kinoanın protein oranı, bir orta boy hamburgerdeki proteinden daha fazla bulunmuştur.
Ayrıca laktoz intoleransı veya inek sütü allerjisi olan bireyler günlük kalsiyum ihtiyacını karşılamak amacıyla ana öğünlerde salatalarının içine ekleyerek tüketebilirler Çünkü insan beslenmesi bakımından kinoanın ideale yakın protein içeriği süte çok benziyor. İçerdiği kalsiyum ise bir bardak sütteki kalsiyumdan daha fazla.
Çölyak ve gluten alerjisi olanlar 1 adet glutensiz ekmek yerine yaklaşık 5-6 yemek kaşığı kullanabilirler.
Kabızlık problemi olanlar ara öğünlerinde probiyotik yoğurt ile karıştırark tüketebilirler.
Özellikle zayıflama diyeti yapan bireyler pişen Kinoayı soğutup sebze ve ya meyve garnitürleriyle birlikte
yumaklar halinde sabahları kahvaltı¬da müsli olarak tüketebilirler
Kısacası ölçüsü ve ne şekilde tüketileceği kişiye, kişinin yaşam tarzına ve beslenme alışkanlıklarına göre değişebilir ancak umuyorum kısa sürede ülkemizde çok daha rahat ve kolay ulaşılabilir hale gelir ve bu harika besin günlük beslenme alışkanlıklarımızdan biri olur.

Uzm. Dyt.Merve TIĞLI

Yerleşim : Türkiye / Antalya  |  Meslek : Esnaf
akinselcuk
Editör

Toplam 5590 yazı
22/02/2014 :  15:29:29 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Her yeni besin gizemlidir. Gizem bazı insanlarda mucizevi duyguları da tetikler.

Yıllar evvel greyfurt yokmuş Türkiye de. Geldiğinde; "kalp damar hastalıklarına iyi gelirden" giriş yapmış.

Yalan değil damarları açıyor hararet veriyor. (Doğru cümle)

Damar yollarında takılı kalmış bir şeyler varsa sürükleyip gotürüyor. (doğru cümleye sığınıp uçan giden cümle!! )

Yıllar sonra yer kirazı, inca eriği, altın çilek vs isimlerle çalı formatında bel hizasında kapsül içinde sarı kiraza benzer az şekerli yeni bir meyve çıktı ortaya.

Ona da aynısını dediler; Kalp damar hastalıklarına iyi gelir.

Değişik yeni bir ürünün yayılması isteniyorsa bakanlar en yakınındaki yetkili şahsiyete sorar bu bitkinin özeliği nedir halka ne diyelim der. Yakındaki yetkili şahsiyet diyelim ki ben gibi biri olsun ne diyecek bakana ? Hem yalan olmamalı hem de etkileyici olmalı. Her bitkinin içinde insan vücudunun bir özelliğine hitap edecek bir kimyasal terkip mutlaka vardır.

Kalbe iyi gelir böbreği iyi eder. Deriyi gerer. İçinde E vitamini mi var o zaman en önemli işe iyi gelir. Bir avuç ama fazla değil.

Kineo da ülkemizde bulunmayan ama yetişebilecek bir bitki. Bilenler bilir. Mec fasulyesi vardır onun beyazı gibi. Bilinen beyaz fasulyenin minyatürü. İçerik olarak da aşağı yukarı aynı. Proteini baklagil gibi yüksek. Bolca karbonhidrat enerji yani. Besleyici ve tokluk hissini bol veren bir besin.

Gövdesi çok. toprağı nisbeten yoracak. Minicik tohumlar için bir sürü gövde üretilecek. Otsu gövde hayvan yemi olur muhtemelen silaj falan yapılır mı bakmak lazım.

Bunun gibi minik ve besleyici yerel epeyce ürünümüz var. Ama yayılmıyorlar. Bunu iyi anlamak gerekir.

Örneğin Amerikalılar iri ve renkli fasulyeleri seviyor. Bizim barbunya dediklerimizi nadir tükettiklerimizi onlar temel gıda diye tüketiyor. Her milletin bir yönelimi var. İtmeyle kakmayla değişmez.

Dane boyu 12-15 mm lik horoz fasulyesi, bizim için 5 mm lik klasik fasülyeden daha muteber değildir. Amerika kıtasında ise tam tersidir.

Yılllardır mec fasülyesi bilinir ama asla yayılmaz. Bizim evde çocukluğumdan beri pişer ve gayette güzel olur. Ama yayılmıyor insanlar yeterince talep göstermiyor.

Hindi eti gibi. Harikadır. Besleyicidir. Bulunur bir şeydir. Temizdir yasaldır. Teşvik edilir ama yayılmaz.

Bu gibi örnekleri çoğaltabiliriz. Bir şeyin yayılmasında en etkili unsur ne besleyiciliği ne de lezzeti. Hatta ucuzluğu bile en önemli unsur değil.

Toplumlar bir besine taltif gösteriyor. Lezzeti kalitesi besleyiciliği saklanabilmesi yani soyut ve somut bir çok özelliği bir arada toplumun gönlünde taht kuruyor. Bu doğal kendiliğinden olan bir şey. Ne bakanın söylemleri ne doktorların tavsiyeleri ne de diyetisyenlerin yol göstermesi o besini kabul görür bir şey haline sokamıyor.

Ben kineo nun çok benimsenir harika bir besin olacağını sanmam. Ama her yeni ürünün bir şansı vardır. güzel pazarlama farklı reklam ürüne her şeyi yaptırır.

Fakat sadece çiftçilik boyutunda yetiştirelim pazar arayalım derseniz uğraşmaya hiç gerek yok. Sıradan bir besin.
tamnland.com

Yerleşim : Türkiye / Türkiye  |  Meslek : Diğer
hrlshn
Üye

Toplam 204 yazı
06/10/2016 :  18:05:45 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
toptan kinoa alımı satımı yapıyoruz

ayrıca toptan kinoa tohumu satıyoruz

sözleşmeli ekim yaptırmak isteyenlerde bize ulaşabilirler

hürol şahin
0 531 764 43 35 ( WhatsApp )

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : Satış / Pazarlama
inovasyon
Yeni Üye

Toplam 41 yazı
31/03/2017 :  01:15:56  Alıntı


sözleşmeli kinoa ekimi ile ilgili bilgi verirmisiniz ?

saygılarımla.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - hrlshn
toptan kinoa alımı satımı yapıyoruz

ayrıca toptan kinoa tohumu satıyoruz

sözleşmeli ekim yaptırmak isteyenlerde bize ulaşabilirler

hürol şahin
0 531 764 43 35 ( WhatsApp )
Best Regards

Yerleşim : Türkiye / Denizli  |  Meslek : Elektrik / Elektronik
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

2.48 saniye.
01:12:42, 26 Nisan 2024, Cuma

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım