Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Hirdavat-madeni Yag Ve Oto Aksesuar Parcalri Satmk

BaşlatangurbetcıTarih19/02/2014 17:05:33Yorum6

İlk mesaj
Üye161 yazı
sanayi sitesinde bayagi bos dukkan var merkezi bir yer bulup hirdavat madeni yag ve oto aksesuar parcalari satmak istiyorum. bu is hakkinda bilgisi olan varmi kar marji nedir sanayide bu isi yapan illaki yerler vardir taninmislardir onlarla rekabet edebilirmiyim son olarak bu is icin ne kadar sermaye gereklidir?

saygilar

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Üye161 yazı
kimsenin bilgisi yokmu yahu

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Di?er
Yeni Üye40 yazı
Bir sanayi sitesinde neden o kadar boş dükkan olduğunu anlayamadım. Ben olsam ilk önce bir araştırma yapardım. Dükkan kiraları ne kadar, rakipleriniz kim ve hangi marka ürünleri satıyorlar, çevrede herkese yetecek kadar müşteri var mı...vs. Bence önce bunları bir araştırın. Yapacağınız iş klasik al-sat işi. Hırdavat işi genel bir iş. Her çeşidine gireyim dersen buna ne ömrünüz ne de paranız yeter. İşte burada iyi bir analiz yapmalısınız. Rakipler ne satıyorsa siz de aynısını satarsanız tüketici kalite-fiyat analizi yaparak karar verecektir. Malı hangi şartlarla alacağınız çok önemli. Piyasada söz sahibi bir madeni yağ markasının bayiliğini almak için herhalde yüksek teminat bedelleri ödemek zorunda kalırsınız. Sonuçta, sattığınız malın kalitesine, ürün çeşidinize, finansal gücünüze ve hepsinden önemlisi esnaflık becerinize göre kazancınız değişecektir.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Saty? / Pazarlama
Üye161 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - FKS
Bir sanayi sitesinde neden o kadar boş dükkan olduğunu anlayamadım. Ben olsam ilk önce bir araştırma yapardım. Dükkan kiraları ne kadar, rakipleriniz kim ve hangi marka ürünleri satıyorlar, çevrede herkese yetecek kadar müşteri var mı...vs. Bence önce bunları bir araştırın. Yapacağınız iş klasik al-sat işi. Hırdavat işi genel bir iş. Her çeşidine gireyim dersen buna ne ömrünüz ne de paranız yeter. İşte burada iyi bir analiz yapmalısınız. Rakipler ne satıyorsa siz de aynısını satarsanız tüketici kalite-fiyat analizi yaparak karar verecektir. Malı hangi şartlarla alacağınız çok önemli. Piyasada söz sahibi bir madeni yağ markasının bayiliğini almak için herhalde yüksek teminat bedelleri ödemek zorunda kalırsınız. Sonuçta, sattığınız malın kalitesine, ürün çeşidinize, finansal gücünüze ve hepsinden önemlisi esnaflık becerinize göre kazancınız değişecektir.

yeni bir sanayi sitesi bu yuzden bosluklar var ama cogu dukkanda dolu simdilik kiralar bilmiyorum gidince arastircam rakiplere nazaran biraz daha ucuza satis yapabilirm en azindan esnafa kendimi tanitmam lazim.. yalniz bu ise yabanciyim nerden neler alinir kaca alinir kaca satilir yag ve hirdavat terimlerini bilmiyorum birde bu isin baslangic icin gerekli miktar ne kadar en cok onu ogrenmek istiyorum

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Di?er
Yeni Üye40 yazı
Sanayi sitesi yeni kuruluyorsa, gelişme potansiyeli var mı? Her sanayi sitesi çok iş yapmıyor. Müşteri ayağının alıştığı yerden ziyade işi bilen ustaların olduğu oto sanayilerini tercih ediyor. Sizin işiniz tutar tutmasına; ama işi bilmemeniz büyük bir handikap yatırım açısından. Bir de kurulacak sitede dükkan açacak ustaların kimler olduğunun analizini yapmalısınız. Belki meşhur bir motor ustası orada dükkan tutmuş olabilir. Ucuz satmak hamallık olur. Farklı bir şeyler satmalısınız. Neyi nereden alacağınızı bilmiyorsanız; ancak işe inancınız da yüksekse satın almayı bilen birini iyi maaşla işe alabilirsiniz. Tabi bir de madeni yağ ve hırdavat işinden anlayan bir ya da iki tezgahtar lazım size. Yatırım için ne kadar gerekli, sorusunun cevabını bilmiyorum. Fakat madeni yağ satmayı düşünüyorsanız bir bayilik almanız gerekecektir. Bunun için sizden teminat isteyecekler. Yeni kurulan bir sanayi sitesi ise bir çok firmanın bayiliği boşta olabilir. Kesinlikle ürün kaliteli veya pazarda bilinen bir marka olmalı. İşi bilmediğiniz için bir de malı tutundurmak için uğraşırsanız 6 ay sürmez batışınız. Spot piyasadan mal alır dükkana koyarım, derseniz; hiç bulaşmayın derim.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Saty? / Pazarlama
Üye711 yazı
nasıl yapılır bilmem ama bu dükkanı açmadan önce açacağın yerde kaç tane tamirci var buna dikkat et ve tüvtürk muayene istasyonu ne tarafta yakın mı uzak mı veya var mı yok mu varsa kaç tane ilçe köy ve kasaba var tüvtürke muayeneye gelen bunlar önemli faktörler ve çok etkiliyor

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Üye108 yazı
işi nerede yapacağını yazmamışsın.yerine göre değişir.bu iş için gerekli sermaye en az 300-350 bin tl olarak düşünebilirsin.tabiki bu rakama oto aksesuarı dahil değil zaten yapmanı hiç tavsiye etmiyorum.çünkü bu alan dipsiz bir kuyu gibidir.bir başka sakıncasıda satacağın diğer ürünlerin yanında müşteri hep eşantiyon olarak istiyecek ve sen de buna itiraz edemiyeceksin.yani aksesuara bağladığın para beleşe gidecektir.ama yalnız aksesuar yaparsan o başka bir durum.birde bu sektörde veresiye çok yaşayacağın bir gerçektir.bu durum sıkıntı yapacaktır.ayrıca malları peşin alabilirsen rekabet gücün artar.çünkü bu sektörde nakit ödeme alış fiyatını değiştirir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek