Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Ukrayna'ya Fındık Yağı İhracatı

BaşlatanonurclsTarih16/02/2014 19:56:50Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye22 yazı

Merhaba. Biliyorsunuz Türkiye fındık ve fındık yağı üretiminde lider ülkelerden biri. Fındık yağını incelediğimde binbir türlü faydası olduğunu gördüm. Ukrayna pazarında Fransa ve Alman malı ürünler var ve bu ürünlerin fiyatları oldukça yüksek. Türkiye'den Ukrayna'ya fındık yağı ***ürmek; depolamak, satış organizasyonu kurmak, toptancılara ve marketlere satmak gibi bir düşüncem var. Değerli forum üyelerinin konu hakkında düşüncelerini almak isterim. Acaba bu iş Ukrayna'da yapılabilirmi? Saygılar.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek İmalat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Yeni Üye38 yazı
otur düşün taşın danış karar verdiğin anda hiç durmadan saldıra bildiğin kadar ukrayna pazarına saldır

findux sun üretiminin çoğunu biz yaptıgımız içinde maliyet te de avantajlı sın güzel bir plan kordinasyon yakalarsan inş başarırsın
PARLAK

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Gyda
Yeni Üye12 yazı
evet gercekten guzel fikir,basarilar dilerim
+380671847556(viber)
kocao_arif (skype)
arif.kocao@mail.ru

Yerleşim Ukrayna / KirimMeslek Ythalat / Yhracat
Üye711 yazı

güzel düşünmüşsünüz öncelikle fındık yetiştirenlerle bi görüşün nereye veriyorlar kaçtan veriyorlar parasını nasıl alıyorlar ukrayna'da bunu yapnlar var mı sizin bunları alıp burdan ***ürene kadar ne kadarlık bi harcama yapacaksınız araştırıp hesaplanınca bu fikir tutar gibi ama ukraynada yaşanlarla bi konuşun isterseniz

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Üye131 yazı
onurcls; arkadaşım aklıma bir soru takıldı, sende biliyorsundur ki ukraynada tahıl üretimi çok fazla bunun yanında ayçiçeği üretimide oldukça yüksek haliyle ayçiçek yağı üretimi olduğunu düşündürüyor. tabiikide ayçiçek yağı ile fındık yağı farklıdır fakat eğer ayçiçek ve bununla birlikte ayçiçek yağı üretiminden dolayı fındık yağını satış oranın istediğin düzeyde olur mu sence? (sadece sordum art niyet yok ) birde eğer dediğin gibiyse ve mali açıdan sıkıntın yoksa üretim yani şişeleme doldurma işini ukraynada yap derim. hammaddeyi karadeniz üzerinden gemiyle türkiyeden ukrayna'ya ***ür paketleme işlemini orada yap çünkü türkiyede fabrika yada üretim kurulum maliyeti daha yüksek oluyor. ukraynada daha az maliyetli. bir diğer konu ise türkiyede üretip ukraynada satmak istediğinde paketli ürün olduğu için ona göre de gümrük vergileri olacak ukrayna girişinde. fakat ukraynaya hammadde ***ürüp orada paketlersen gümrük vergisi daha düşük olacaktır. örnek vermek gerekirse. apple mantığı. adamlar amerika kökenli bir şirket fakat üretim ve dünyaya satış yerleri çin. çünkü üretim ve iş gücü maliyetleri daha düşük olduğu için. senin için hayırlısı olsun. mantıklı bir iş fikri peşini bırakma.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Yeni Üye31 yazı
paranı alamazın
evrak purosuduru cok zor
23 adet evrak lazım
ekrakları almana 30 bin tl gider---- hayel dünyasında gezme ---------------
a

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Tekstil
Yeni Üye57 yazı
fındık pahallı bir üründür. % 13 ün üzerinde ki fındık yagı ayçiçek yağının 2 katı fiyatı var.
ukraynada fındık yagı satmak mantıklı bir iş hiç deil! orada yağ fabrikası kur. toptan tüm dünyaya satarsın ))

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye22 yazı
Olumlu - olumsuz tüm yorumlar için teşşekkür ediyorum. İlk olarak söylemek isterim ki fındık yağını yemeklik olarak değil, kozmetik ve sağlık ürünü olarak satmayı planlıyorum. Ayçiçek yağında dev olan bir ülkede yemeklik yağ olarak fındık yağını satmaya çalışmak gayet mantıksız olacaktır. Ama alternatif ürün olarak marketlerde küçük çaplı denemeler yapılabilir. Ukrayna da hali hazırda firmam var. Ve 6 tane de ulusal marketle sözleşmem var.200 ml. 500 ml. lik cam şişelerde; eczanelerde, kozmetik merkezlerinde ve marketlerde satmayı planlıyorum. Gerekli tanıtım reklam çalışmaları yapıldıktan sonra yemeklik olarak ta satılabileceğini düşünüyorum. Belge, depolama, reklam vs. ler için çeşitli masraflar olduğunun farkındayım.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat