Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Pide Ve Borek Dukkani Acmak İstiyorum

BaşlatanRamadandeniz@windowslive.Tarih12/02/2014 11:06:58Yorum7

İlk mesaj
Paramin 50 bin lira kadarini kulanarak girmek istiyorum duruma gore 100bin liraya kadar cikarak pide ve borek dukkani acmak istiyorum.

Istanbul umraniyed civarindayim
-Usta tutup neler almam gerekiyor
-Dukkan icini donatabilirim ama pideyi ve boregi yapmasi icin ne alincak nasil bir bolum olmasi gerekicek yardim edermisiniZ

-GERCEKTEN COK CIDDIYIM YANIMDA BENIMLE CALISCAK GARSONLUK TEMIZLIK YAPICAK AILEMDE VAR. SERMAYR ACISINDAN BIR SIKINTIM YOK ARASTIRMAKTAYIM SIZDENDE BILGI BEKLIYORUM.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Üye277 yazı
6000 lira kira veriyormuş. 1300 lira günlük cirosu varmış 85 bin lira istiyor. üstelik daha açalı 2 ay olmuş. kendi memnun olsa o kadar yatırım yapıpta 2 ay sonra satmaz.
bence boşver dostum burayı.

o sözünü ettiği ciroyu biz 23 bin liraya abime aldığımız mini markette yapıyoruz. üstelik kirası da 1000 lira

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynsan kaynaklary
Yeni Üye31 yazı

1350 tl market satışında ne kadarının tekel ürünü olduguna bağlı olarak değişmekle birlikte %10 kar marjından 135 tl brüt karınız olur, aynı miktarda pide börek satışından en kötü 500 tl brüt karınız olur, devren satılık dükkana gider, 1 ay çalışma şartı ile sözlü protokol yaparsınız , işler istediğiniz gibi ise 1 ayın sonunda dükkanı devralır, değilse en kötü 1 ay bedava çalışmış olursunuz.

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
Üye125 yazı
ustaya güvenip gıda işine girmeyin özellikle börek işine ben şoförlük yaptığım zamanlardan bilirim börekcileri her semtte tanıdığım vardır mesela 15 teker kol böregi yapar yetmez 20 yap dersin sonra 5 gün içinde 10 yap yeter dersin adam neden fazladan çalışsın değilmi? sen 20 yap dediğin an tadını bozar sen neden böyle desen bile un kötü yağ kötü der sende bir şey diyemezsin onun için en az 1 hafta idare edebilecek kadar bilgin olması gerekiyor yani bir hafta kendi böregini kendin açman lazım yada 1 ustayla çalışmayacaksın parça başı çalışan ustalar var onları bulacaksın ustan gelmediği zaman arayacaksın gelecek yoksa bugün ustaya güvenirsin açarsın sonra 5 kuruşa satar seni haberin olsun

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye223 yazı
Konu hakkında azda olsa bilgisi olan ve bu işi düşünen biri olarak en önemli nokta ayyıldız'ın söylediğidir.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye33 yazı
merhaba eğer bu işte tecrübeli değilsen iyi düşün ben pideciyim (Kıymalı börek,etli ekmek,pizza,lahmacunvs) kendim pideci oldugum halde bu işlerde adam bulamıyorum buldugum adamda dogrudüzgün calısmıyor en ufak birşeyde ertesi gün gelmiyor sonra apaçık kalıyorsun cok zor ve bir işletmeyi oturtmak gerçekten zor iş heleki bilmedigin bir sektörse elemana muhtaçsın kazancın 100 de 70i kar gibi gözüküyor ama hiç öyle degil dükkan kirası stopajı işci ücreti sigortası reklam masrafı vsvs stresli iş bu tarz işleri yaparken 2 kere düşün heleki istanbulda

Yerleşim Türkiye / Denizli
Yeni Üye1 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - turk3458
6000 lira kira veriyormuş. 1300 lira günlük cirosu varmış 85 bin lira istiyor. üstelik daha açalı 2 ay olmuş. kendi memnun olsa o kadar yatırım yapıpta 2 ay sonra satmaz.
bence boşver dostum burayı.

o sözünü ettiği ciroyu biz 23 bin liraya abime aldığımız mini markette yapıyoruz. üstelik kirası da 1000 lira

Amerika da bu tip dukkan satislarinda mutlaka satis sebebi sorulur. saglik problemi, baska ilgi alanlari, emeklilik vs. gibi.

Yerleşim Kanada / EdmontonMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk