Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kömürcülük

Başlatandemdem22Tarih03/07/2008 17:14:37Yorum15

İlk mesaj
Yeni Üye21 yazı
slm
ben edirne uzunköprüden yazıyorum..32 yaşındayım 25 seneden beri kömürcülük ve çifttçilik yapıyoruz ,birkaçsenedir de tekel bayiim var..odun ,kozalak,ve yerli kömür sattığım kömür depomda bu sezon ithal kömür de satmayı düşünüyorum ve bu konuda araştırma yapıyorum.sizce en çok tutulan ithal kömür markaları hangileri ,nasıl bunların bayiliğini alabilirim ,bir de bu işlere uygun ,başka neler satabilirim ...yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.....teşekkürler...

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Üye831 yazı
YURTDIŞINDA BAĞLANTILI OLDUĞUM BİR FİRMA VAR AMA MANGAL KÖMÜRÜ VARDI ELLERİNDE İLGİNİZİ ÇEKERSE GÖRÜŞEBİLİRİM ARKADAŞIMLA

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye2 yazı
mümkünse bilgi almak istiyorum.bursa dayım ve ilgileniyorum.bursa da bu işi yapan kaç firma yada kişi var bilginiz varmı?
s.e.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Tekstil
Yeni Üye43 yazı

Mangal kömürüyle ilgileniyorsanız ,ton satışı için bilgi verebilirim...
Akıl akıldan üstündür.................Fikirlerin çarpışmasından düşünceler doğar....

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Mühendis
Yeni Üye9 yazı
Ankarada bu işi yapıyoruz ve bir çok ithal kömür firması var bu firmaların kendi bağlantı kurmak için dükkan dükkan gezerler normalde şuan izmirde olmamdan dolayı size firmalar hakkında bilgi veremiycem ithal kömürde kalite elbette var fakat herzaman aynı kalitede kömür elbette gelmiyo çünkü torbanın içine giremiyosunuz limana iner ve torbalanır, bartında samsunda firmalar var her şehire nakliye yapılıyo tabiki mesela lilyak,papila,pakkömür,sıcaksiyah,fulyak,odak ve daha birçok firma bulunmaktadır önerceğim firma papila ve odak kömür olabilir aynı zamanda ithal kömür satış yapma belgesinide almanız gerekmektedir.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Esnaf
Yeni Üye2 yazı
bu iş illaki şirket kurmak gerekiyormu.işe ilk başlangıçta ne kadarlık bir alım sözkonusu.alıp müşteriye mi gidecek mal yoksa depoya indirmek stok yapmak gerekiyormu.bursa piyasası nasıldır.bursa a satan firmalar nasıl çalışr bilgisi olan varsa lütfen yazsın arkadaşlar.saygılar........
s.e.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Tekstil
Yeni Üye9 yazı
Bir depo göstermek zorundasınız şirket olması lazım zannedersem ama emin değilim bizimkisi ltd şti en az bir kamyonluk alman lazım çünkü nakliyecininde senide işine gelmez yani ortalama 20 ton alman lazım ithal kömürde en kötü şey dolar üzerinden çalışırsınız yani doların yükselmesinden etkilenmemek için sıcak para şarttır stok yapmak senin işine gelir herzaman değer kazanan bir üründür bunun dışında anlaştığın şirketle bağlantı kurarsın yani o günkü fiyattan ileriki bir tarihte alabilirsin benim başka şehirden olmamdan dolayı işlerle çok iç içe değilim o yüzden bukadar bilgi verebiliyorum işinize yarar umarım... Son olarak size tavsiyem yapmak istediğiniz yer bursa o yüzden orayı iyice araştırmalısınız rakiplerinizi tanımalısınız çünkü güçlü bir firma nakliyeyi kendi yapar ve sğrğmden kazanabilmek için satış fiatını düşük tutabilir siz bunun karşısında tutunamazsınız ve şuan ithal kömürün 1 tonu 600-700 ytl arası yani bir emekli maaşından yüksek alım gücü ortada ama yinede seçim sizin

Yeni Üye9 yazı
ve şunuda anlatıyım ithal kömür afrikadan çinden ve sibiryadan gelir en kalitelisi sibirya kömürüdür ithalatı rusya yapar rusyada ekonomisini düzeltti eskiden ne olur kömür al diyen rusya şuan fiyatları istediği gibi yükseltip ister al ister alma diyo piyasada tutulan kömürde rus kömürüdür kalori önemlidir ve yüksek kaloriyi sibirya kömürü sağlar hiç kolay bir iş değildir eğerki veresiye iş yaparım diyorsan sen bağlıycaksın 20 milyar topluycaksın 50 şer 100 er nakliye aracının bakımı vergisi dükkanın vergisi deponun kirası bir sürü dert

Yeni Üye5 yazı
dostum en iyi komur sibirya komurudur ben de oislen ograsiyorum suanda rusyadayim komur italati yaoiyorum ama sen bayilerden almanlazim direk ital edebilirsen colkarli istersen sanada satabilirim
pusap

Yerleşim Türkiye / KocaelyMeslek Yleti?imci
Yeni Üye1 yazı
sibiryadan kömürü kaç paraya getiriliyor bilen varsa yazsın

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Esnaf
Üye144 yazı
Sn.Bunny98,

Mangal kömürünün ton fiyatı ve menşei konusunda bilgi alabilirmiyim? cemalerdem@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye21 yazı
syn bunny98
ben mangal kömürünün ton fiyatı,kömürün çeşiti (meşe ,palamut) hakkında bilgi alabilirmiyim yusufgul2727@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Serbest meslek
Yeni Üye19 yazı
sayın dumlupınar kömür size malatyadan isterseniz antep teslim meşe kömürü verebiliriz .antepte verdiğimiz yerler var.kilo 1 tl antep teslim.

Yerleşim Türkiye / MalatyaMeslek Esnaf
Yeni Üye29 yazı
MERHABALAR
İRANDABİR ARKADAŞIM BU KONUDA ÇALIŞMA YAPMAK İSTİYOR. ELİNDE KÖMÜR İLE İLGİLİ BİR TAKIM DÖKÜMANLARIDA BANA VERDİ. BU KONUDA İRAN BÖLGESİYLE ÇALIŞMAK İSTEYEN ARKADAŞLARA YARDIMCI OLABİLİRİM.

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Yöneticilik
Yeni Üye60 yazı
yorumları okumadım ama sana bişey söyliyim

benım babam, ismini vermeyeyim ama kömür şirketleri arasında lider olan bir firmanın istanbul distürübitörüydü.
sene 1990-2000 arası günde 2 daire alacak kadar para kazanıyordu.
yanlız bu doğalgaz olayı yayıldıktan sonra işlerde develasyon oldu denebilir.
o yüzden çok dikkatlı ol
edirnede oturuyosun sanırım.

edirnede kaç tane kömürcü var ilçe ilçe araştır
risk çok yüksek olduğu için
git büyüklerine danış onlarında onbayını alırsan
başla bu işe

bana soracak olursan
edirnede bu işi taş çatlasa 3 sene yaparsın
sonra orada da doğalgaz patlaması olacaktır.
M.F.Altınçizme

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek