Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Şahıs Firması Banka Hesabı Hakkında

BaşlatanPaqeTarih11/02/2014 13:47:31Yorum10

İlk mesaj
Yeni Üye54 yazı
Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum. Ben geçen hafta bir dükkan kiraladım, bazı matbaa malzemeleri alım satımı için bir iş kurmuş oldum. Yoklama memuru geldi, dükkan sadece büro olarak kullanılacak. İş pazarlama esasına dayalı. Yani perakende satış olmadığından dükkana da müşteri gelmeyecek.

Banka hesabı kafamı kurcalıyor. Daha önceden kullandığım şahsıma ait, faturaları ödediğim bir vadesiz hesabım var. enpara.com'dan yeni bir hesap açmıştım. Bu iki hesabımı şahıs firmam için kullanabilir miyim? Yoksa yeni bir banka hesabı açıp, kestiğim faturalar karşılığı firmalar tarafından banka kanalı ile yapılan ödemeler için bu hesabımı mı kullanmam gerekir. Hatta yeni açacağım hesap ticari bir hesap mı olmalıdır. Satış yapacağım firmalar banka hesabıma eft/havale yaparak ödeme yapmak isteyeceklerdir.

Kısacası, gerçek kişi olduğumdan eskiden de kullandığım şahsi hesapları, ödeme yapmak/ödeme almak için kullanabilir miyim? Yoksa bu karışıklığa neden olup şahıs firmam için kullanacağım ayrı bir banka hesabı mı açmam gerekir. Yeni bir hesap açmam gerekiyorsa bu normal bildiğimiz bir vadesiz hesap mı olmalıdır yoksa ticari bir hesap mı.Teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorum
Üye248 yazı
Kendi ödemelerinizi ister eski hesaplarınızdan isterseniz başka birisinin hesabından bile yapabilirsiniz,herhangi bir problem yok.Ama alacaklarınız için bankada şirket hesabı açmalısınız,vergli levhası ve imza beyannamesi gerekecek.Benim bankacı böyle söyledi.Ama bu soruyu foruma sormak yerine muhasebecinize sorun,o daha net aydınlatır.
www.kilizmangida.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Gyda
Yeni Üye54 yazı
Muhasebecim gerçek kişi olduğumdan yani şirket olmadığından istediğim gibi kullanabileceğimi söyledi ama güvenemiyorum. Ben şirket değilim, işletme defteri tutan bir şahıs firması sahibiyim. Şirket hesabı açmalısınız derken? Teşekkürler cevabınız için.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Mühendis
Üye248 yazı

O zaman güvenilir bir muhasebeci ile anlaşın ve onun dediklerini yapın bence.Benim müşavirim Hakan Özpamir,çok deneyimli ve profesyonel bir adam,portföyünde fabrikalar,siteler vb yerler var,ofisi bucada,şahıs firmalardan aylık 100 TL + KDV gibi uygun bir rakam alıyor.Tavsiye ederim kısacası.
www.kilizmangida.com

Yeni Üye35 yazı
İstediğin gibi kullanabilirsin kardeşim. Ancak banka, bireysel hesabını ticari işlemler için (çek senet tahsil, ödeme v.s) kullandığını tespit ettiği anda söz konusu hesabı ticari hesaplara aktarır. sebebini sorar isen; bireysel hesaplar tasarruf sigorta fonu kapsamında belli bir tutara kadar güvence altındadır, ancak ticari hesaplar değildir. Banka muhasebesi açısından da hesapların ayrılması gerekir.

Sen, banka sana herhangi birşey diyene kadar hesabını istediğin gibi kullan.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans
Üye285 yazı
Kardeşim hesabı ticari olarak kullanacağından ayrı hesap açman daha mantıklı. Hem ticari hesabını da daha iyi takip edersin. Muhasebede banka masraflarını (havale,eft ücretini komisyon kesintilerini vs. ) daha kolay ve daha doğru bir şekilde gider hanene işleyecektir. Özel hesabın ile ticari hesabını bir tutarsan muhasebe sana sürekli telefon açıp şu para nereden geldi şu kadar para çekilmiş nereye gitti şu kadar nakit yatırılmış bu para nereden geldi gibi sorular sorar. turan 284 arkadaşımda doğru söylemiş banka ticari hareketlenmeyi gördüğü zaman zaten hemen sana hesap açacaktır. Ama idare ederim dersen banka fark edene kadar kullan.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ticaret
Yeni Üye54 yazı
@Gıdacı_İzmir, Hakan Özpamir'in de her dediği kesin doğrudur diye bir şey olamaz bence. Ben sorarım, tecrübelerden faydalanmak iyidir diye düşünüyorum.
@turan284, yani bir banka batarsa ticari hesaptaki para gitti, devlet güvencesinde değil, bunu anlıyorum yazdığınızdan, doğru mudur?
Bankaların hesap işletim ücreti vs, internet şubesinden eft ücreti falan almaları hoşuma gitmiyor. Düzen kurulmuş bir şekilde... Almayan banka yok gibi. Konu farklı bir yöne gitti ama okuyanlar için güzel bilgiler olabilir. Hangi bankayı tavsiye edersiniz ödeme yapmak ve almak için? Bu arada teşekkürler mesajlar için.

Üye248 yazı
Hiç kimsenin her dediği doğru olamaz zaten,ama senin de dediğin gibi "tecrübelerden faydalanmak" adına doğru bir insan.güvenmediğin bir muhasebeciyle çalışıp bu kadar hassas bir finansal soruyu foruma danışmaktan da iyidir bence.
www.kilizmangida.com

Yeni Üye54 yazı
Neden takıldınız bu kadar anlayamadım. Yılların mali müşaviri çalıştığım muhasebeci, ama uygulamada bazı kurallar tecrübeye göre es geçilebiliyor ya da kişiden kişiye değişebiliyor. Bişey olmaz hesabını veremeyeceğin bişey olmadıktan sonra cevabını aldım ve yine de foruma sormak istedim. Hassas olduğu için sizin de dediğiniz gibi, izninizle yanıtları okumak istiyorum.

Üye248 yazı
Takılmak değil de,hemşeri olduğumuz için yardımcı olmak istedim.Finansal işlerde hataların sonu tatsız yerlere varabiliyor Allah korusun.
www.kilizmangida.com

Yeni Üye35 yazı
Sayın Page aynen dediğiniz gibi, devlet sadece bireysel tasarruf hesapları için garanti veriyor. Banka tavsiyesine gelince, her bankanın kendine göre avantajları vardır. Araştırıp, kendinize en uygun bankayla çalışmanızı tavsiye edebilirim.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans