Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Hiç Param Yok Ancaakk. . !

BaşlatanyakupaksuuTarih31/01/2014 14:54:10Yorum14

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
MErhaba dostlar..

Bu siteyi yeni keşfettim bu da tesadüfen oldu..
Ben yıllardır ticaretle ugraşıyorum eleman olarak. Demirçelik sektörü inşaat sektörü gibi alanlarda çalıştım.. Çalıştığım firmaları yukarılara çıkardım.. Kendi işimi yapma düşüncem her zaman vardır ancak param hiç bir zaman olmadı..

Ben şunu merak ediyorum benim gibi ticarete kafası zehir çalışan ama parası olmadığı için sadece hayal kuran kaç kişiyiz ?

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
14 yorum
Üye141 yazı
Bir laf vardır "herkes kendindekini büyük sanır " madem ticarete zehir gibiyim diyorsun peki bugüne kadar o zehiri niye kendine kullanamadın .Amacım seni yermek değil kafanda soru oluşturabilmektir.

Yerleşim Türkiye / Yzmir
Yeni Üye16 yazı
ticaret risk işidir senin şuan yaptığın bir firmada çalışmak..yöneticilik ayrıdır girişimcilik ayrı..kendine bu kadar güveniyorsan ufak sermayelerle de girebileceğin işler var..ben 2007 de 15 bin sermaye ile işe başlamıştım onun yarısı da krediydi.şartları zorlayıp elbet bişeyler yapabilirsin güvenin varsa..
football is life

Yerleşim Türkiye / DüzceMeslek Ticaret
Üye711 yazı

yaz beni dostum o listeye :)

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Yeni Üye23 yazı
ilk isyerimi actigimda sadece plastik bi masam vardi birde eski kirik dokuk bi bilgisayarim

cok guzel paralar kazandim batirdim da birkac defa para kaybettim . herseyimi kaybedipte yeniden bir baslangic yaparken tek sermayem bilgimdi ve kendime olan guvenim ve inancim kendine olan guvenine 1 yaz ve herbildigin bilgiyi deneyimi arkasina sifir ekleyerek devam ettir arkasinda 100 sifir olsada kendine olan guven olan 1 sayisini kaldirdinmi hersey sifirdir.

para gelir gecer bi yerlerden gelir seni bulur sen yola cikta arkandanda gelirler parada koyarlar onemli olan baslangic yap

kayda deger bi proje olursa azcik kafani cikardinmi zaten sen istemesende o para seni bulur

ben yurtdisinda yasiyorum bi arkadasim vardi hep sunu yapicam bunu yapicam derdi parasida var kredi alabilecek gecmiside su an 34 yasindayim o arkadasi 12 yasimdan beri tanirim hala ayni turkuyu okuyor ben belkide 14-15 ulke gezdim hatirlamiyorum arkadas hala bulundugu semtten disari cikmadi ve orda hala emekli olur sanirim yaptigi iste

belkide gemileri yakmak lazim bilmiyorum neydi beni disari iten belkide ben kasindim da kendimi okyanuslara attim su anda sorsalar bana pismanmisin

hayir hic pisman degilim

sadece karar ver ve uygula ve kesinlikle kararindan donme ciktigin yolda mutlaka dikenler taslar var ayagin toza degecek burnun surtecek vazgectigin an bittin demektir sadece vites dusur ve devam et

tek diyecegim sana bu hayal kurarak bi yerlere varamazsin hayallerle yasayanlar hayalleriyle olurler...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye140 yazı
Bir Çin atasözü derki parasız adam gereksiz adam ...

Yerleşim Hollanda / RotterdamMeslek Serbest meslek
Yeni Üye15 yazı
Altan'ın yazısı güzel .
Başka bir açıdan da şöyle düşünmek lazım. Eğer sen hakikaten girmek istesen mutlaka bir yol bulursun. Sermaye ortağı bulabilirsin. Kendin başka bir iş yapabilirsin.
Ama şu andakini durumunu bile riske atabileceğini zannetmiyorum.
Herkes ticareti seviyor niye ticarette daha çok para var diye. Ticareti de bilsen bazı denklemleri iyi kuramazsan problemi çözemezsin .
Bence eğerki şu anda ki kariyerin iyiyse ben hiç yerinden oynama derim. Şu anda zaten ortalık berbat durumda . Küçük esnaf borç içinde çoğunun kredikartları dolu.

Yarın 1 Şubat 2014 itibariyle kredi kartı taksit sayıları da azaltılıyor veya komple kaldırılıyor.

Çok büyük sorunlar çıkacak herkes memleketin ne hale geldiğini o zaman daha iyi anlayacak.

Sonuçta senin yaptığın kariyer ve konumda bir başarıdır, olay ticarette başarılı olmak değil çünkü herşey para demek değildir.
Akşam yatağa yatıp aklında düşünceler,borçlar,elemanlar, ödemeler gibi şeyleri düşünmeden uyumakta bence gayet güzel bir zenginlik. Bazı şeylerin değeri kaybedilince anlaşılıyor.

Saygılar
www.egesayim.com
www.esyay.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Mühendis
Yeni Üye47 yazı
yazılar o kadar güzelki okuyup ta hak vermemek elde değil. bende yıllar önce bu türküyü söylüyodum kanımız kaynıyodu genç tik kendi kendimce koca şirketin her işini ben yürütüyom ben olmasam yürütemez batar bunlar dedim önce müdürümüz vardı ona açıldım. sen görüyosun ortamı kim yapıyo kim nedir biliyosun patronlara çıkışacam ya fikir alıyom baba adamdı emekli astsubay bana dediği cevap şu oldu şunu hiç bizaman unutma doldurulmaycak boşluk yoktur dedi. tabi dinlemedik neyse demem o ki zenginin malı züğürdün çenesini derler ya bizimde beynimizi her zaman yorar ama o girişimcilik denen şey daha başka birşey,sen ne kadar bilir sen bil oturmuş bir sistemin içinde şıkır şıkır işleyen çarkını çeviriyosundur.hayat öyle bişeyki sana biçilen görev belki de o bilemezsin... hayata layık olduğunuz hayatı SAĞLIK la yaşamanızı dilerim.
cederetex

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye12 yazı
+1
Denemeden Anlaşılmaz

Yerleşim Belçika / BrukselMeslek Serbest meslek
Üye163 yazı
Easy bite no more !
Laser shop 4 sale !!

Yerleşim / The Planet EarthMeslek Di?er
Üye574 yazı
Sayın yakupaksu;
ben şu an 2 üniversite mezunuyum, iş hayatına çocuktan başladım sürekli birşeyler alıp satardım, ayakkabı boyadım, pazarda su sattım, mısır patlatıp sattım gibi gibi, o gün bu gündür sürekli hep birşeyler alıp sattım, hedefim işadamı olmaktı, 2 üniversite bitirdim ancak bir gün olsun birisinin yanında çalışmadım, şu anda yaşım 41, işadamıyım, senin en büyük hatan başkasının yanında çalışmak olmuş, sen madem ki ticaret yapmak istiyorsun o halde ticaretle uğraşacaktım, bak benim rumuzuma kaç tane yazım var oku bak, sürekli platformda şu işi yapacam bu işi yapacam diyorum, burda yazdığım işlerin birkaçını yapıyorum, yeni iş kuracam, halı yıkama işi mesela fason başlayıp fabrika açacam. Diyeceğim şey şu, kim olursa olsun, ticarette başarılı olacağını düşünen birisi başka birisinin yanında çalışmaz, paran mı yok? bir el arabası al, hale git, marul maydanoz al, bunun sermeyesi 50 tl, hepsini sat akşama 150 tl eder, sermayeyi çıkınca ortalama 90 - 100 tl kalır, ayda 2500 - 3000 tl kazanırsın, sermayesi bu işin maksimum 100 tl, kazanç ise ortada bu işi ankara'nın bir semtinde tam 15 sene yaptım, zaten Ankara'nın bir semtinde tanınmış birisiyim, çünkü iş hayatına seyyar satıcılıktan başlamış, patron olmuş birisiyim. Bu işler yazmakla olmaz, icraat önemlidir.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Yeni Üye35 yazı
Ticaret bazen şans bazen sabır ve nasip işi belki de fırsat geliyor değerlendiremiyorsunuz birisi sizin vazgeçmenizi sağlamakta.Biz Nge ithalat olarak çinden ürün getirmekteyiz türkiye çapındada iş ortakları aramaktayız sermayesi olanda olmayanda bizimle ortak olabilir.Tabi sermyesi olan biraz daha fazla kazanır.Sabreden kazanır bu projede artniyet insan emeğine saygısızlık yoktur bunun sıkıntısını biz çektiğimiz için şuan böyle bir oluşuma başladık yaşadığınız yeri ve cep numaranızı mobilium13@gmail.com adresine mail atabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye16 yazı
işi biliyorsan, gerisi problem değil dostum.Hayallerinin peşinden git başarı mutlaka gelecektir.Ha birde unutmadan;işi kurup büyüttükten sonra,tek kapılı arabalar,barda pavyonda takılmalar,fiyakalı ortamlarda boy göstermeler olmazsa batmazsın:))Bizim Türk girişimcisinin huyudur bu PARAYI BULUNCA AZMA İŞİ....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye29 yazı
Arkadaşlar, Dış ticaret baglantınız var ama finansman sıkıntısı mı çekiyorsunuz. bankalar dan ihracat kredisi kullanamıyormusunuz o zaman gelir paylaşımı karşılığında gelin size portfoyümüzdeki teminatları kullandıralım finans imkanı oluşturalım exportt@accountant.com

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bankacylyk-Finans
Üye122 yazı
Aynen bende başlangıç parasını bulsam milyonlar kazanabilirim ama işte ah bulamıyorum :) .
Baki

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ticaret