İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Otomobil Galerileri Nasıl Para Kazanıyor?
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
17 yorumB
Yeni Üye46 yazı
30/01/2014 : 12:18:00#1
Web sitesi
Alıntı
A
Üye574 yazı
A
Üye574 yazı
konu günceldir.
A
Üye574 yazı
S
Üye105 yazı
istanbuldaki sistemi yazıyorum ankarayı bilmem,gördügün galericilerin çogu komisyoncudur,çok iyi fiyata düşürmedikden sonra arabayı kolay kolay almazlar,araba sahibi fiyatı söyler bunlar karlarını koyarlar satarlar,çok karlı iştir çevren varsa,söyle örnek vereyim haftada 2 araba satsa tanesinden 3 bin kazansa ayda 24 bin kira fatura vs çıktıgınında 10 bin kalsaki fazlası kalıyor oturdugun yerden karın,sana söyle bi örnekde vereyim,istanbulda büyük ithalatcıların haricindeki lüks araba satanlar ferrari porsche gibi çogu bu şekilde arabaları büyüklerden alıp üstüne karlarını koyup satarlar daha 2 ay önce bizde giriyorduk 1 günde,1 porsche panamera 1 escalade 1 chrysler 1 maserati bulduk bunlarda karlar dahada yüksek grçek araç sahibininde işine geliyor satanında,bu işte en önemli şey çevredir varsa çevren gir
smcyln
U
Yeni Üye34 yazı
takas da guzel para kalıyor hem aldıgı arabadan kazanır ve sattıgı arabadan.
sen pıyasası 7 bın lıra olan aracını 20 bın lıra degerındekı aracla takas yapmak ıstedıgınde 15-16 lıra ust ıster.. aracın degerı yukseldıkce kar da yukselır. ınternette bakarıız begenmeyız mantıksız gelır ama arac basında ısler aynı degıl .
bunun dısında komısyonculukdanda para gelır sen aracını bırakırsın satılsın dıye galerıcının onunde durur satılınca 250-500 lıra alır komısyonunu.
bırde ben cok rastladım paraya sıkısmıs ınsanlar 10 bıne ılan koysa 3 gunde satılacak aracı 7 bın e o gun ıcın satmaya calısan tıpler.
bazı galerıcıler vadelı verıyor arabayı 10 lıra pıyasası olan aracı 12-13 e verır..
vergı sıstemı dıger ıs sektorlerınde nasılsa burdada aynı. sonucta noter de beyan ettıgın tutar uzerınden vergı odersın . alıs tutarı ıle satıs tutarı arasında cok dusuk bır kar koyar beyanı o sekılde verırsın.komısyonculukta kımsenın makbuz kesıp vergı odedıgını dusunmuyorum..Guzel para var bızım calıstıgımız ıkı uc musterının bazen alısverıslerıne sahıt oluyorum ınsanı cezbedıyor..
sen pıyasası 7 bın lıra olan aracını 20 bın lıra degerındekı aracla takas yapmak ıstedıgınde 15-16 lıra ust ıster.. aracın degerı yukseldıkce kar da yukselır. ınternette bakarıız begenmeyız mantıksız gelır ama arac basında ısler aynı degıl .
bunun dısında komısyonculukdanda para gelır sen aracını bırakırsın satılsın dıye galerıcının onunde durur satılınca 250-500 lıra alır komısyonunu.
bırde ben cok rastladım paraya sıkısmıs ınsanlar 10 bıne ılan koysa 3 gunde satılacak aracı 7 bın e o gun ıcın satmaya calısan tıpler.
bazı galerıcıler vadelı verıyor arabayı 10 lıra pıyasası olan aracı 12-13 e verır..
vergı sıstemı dıger ıs sektorlerınde nasılsa burdada aynı. sonucta noter de beyan ettıgın tutar uzerınden vergı odersın . alıs tutarı ıle satıs tutarı arasında cok dusuk bır kar koyar beyanı o sekılde verırsın.komısyonculukta kımsenın makbuz kesıp vergı odedıgını dusunmuyorum..Guzel para var bızım calıstıgımız ıkı uc musterının bazen alısverıslerıne sahıt oluyorum ınsanı cezbedıyor..
A
Üye574 yazı
konu günceldir , arkadaşlar ayrıca yazan arkadaşlara da tşk ederim verdikleri bilgiler için.
A
Üye574 yazı
konu günceldir.
S
Üye153 yazı
Örnek olarak ben aracımı satmak istiyorum ve galeriye gidiyorum. Aracım için istediğim fiyatı söylüyorum.
1-
Örneğin aracım için 20 bin TL istiyorum. Galerici bana kendi alabileceği fiyatı 19 bin TL olduğunu söylüyor. Ben kabul edip 19 bin nakit alıp dönebilirim. Böyle olunca galerici o aracı firma üstüne alıyor. Galerinin bir araca ortalama maliyeti 750-1500 arasındadır. Bu maliyete, vergi, personel, kira ve diğer tüm masraflar dahildir. Aracın temizlenmesini de dahil edebiliriz. (Araç alım satımda vergi oranı %1 'dir.) 19 bin TL sclasında bir aracın alınan aracın maliyetinin bin TL yi geçmemesi beklenir ve bu aracı galeri 22 bin tl fiyat yazıp 21 e kadar satabilir ve sonuçta bin tl kazanç elde etmiş olur. (Fiyatlar çok orantılı olmadı ama mantık bu şekilde)
2-
Örneğin aracım için 20 bin TL istiyorum ve bir kuruş aşağı vermek istemiyorum. Bu durumda aracı galeriye bırakıyorum ve araca hiç masraf edilmeden araç satışı oluyor. (araç temizliği oluyor yine) Satış fiyatını galerici belirliyor ve satış oluyor. Burada galeri vergi vermiyor. Araç senin üstünden direk alıcıya geçmiş oluyor. Ama işin sonunda satıcı tarafından galericiye 200-1000 tl gibi bir komisyon ödeniyor. Bu tür satış genelde geç olur.
1-
Örneğin aracım için 20 bin TL istiyorum. Galerici bana kendi alabileceği fiyatı 19 bin TL olduğunu söylüyor. Ben kabul edip 19 bin nakit alıp dönebilirim. Böyle olunca galerici o aracı firma üstüne alıyor. Galerinin bir araca ortalama maliyeti 750-1500 arasındadır. Bu maliyete, vergi, personel, kira ve diğer tüm masraflar dahildir. Aracın temizlenmesini de dahil edebiliriz. (Araç alım satımda vergi oranı %1 'dir.) 19 bin TL sclasında bir aracın alınan aracın maliyetinin bin TL yi geçmemesi beklenir ve bu aracı galeri 22 bin tl fiyat yazıp 21 e kadar satabilir ve sonuçta bin tl kazanç elde etmiş olur. (Fiyatlar çok orantılı olmadı ama mantık bu şekilde)
2-
Örneğin aracım için 20 bin TL istiyorum ve bir kuruş aşağı vermek istemiyorum. Bu durumda aracı galeriye bırakıyorum ve araca hiç masraf edilmeden araç satışı oluyor. (araç temizliği oluyor yine) Satış fiyatını galerici belirliyor ve satış oluyor. Burada galeri vergi vermiyor. Araç senin üstünden direk alıcıya geçmiş oluyor. Ama işin sonunda satıcı tarafından galericiye 200-1000 tl gibi bir komisyon ödeniyor. Bu tür satış genelde geç olur.
A
Üye574 yazı
ilginiz için tşk ederim. İki durumu da yazmışsınız hangisini tercih etmeliyim. Her galeri her aracı nakit alır mı? yoksa belirli markalarla mı çalışırlar?
A
Üye574 yazı
araç alım-satımın vergilendirilmesi nasıldır arkadaşlar, mesela ben kartal aldım 1 ay oldu, 90 model 3.500 tl ye , satan adam noterde dediki satış fiyatı 2 bin tl, diyelimki bende bu aracı başkasına satacam, notere desem ki, satış fiyatı 2.100 tl, bu durumda ben kaç tl vergi veririm, ayrıca vergiye kaydı olmadan araç alıp satanlara maliye yaklaşık yanlış hatırlamıyor isem 600 bin kişiye usülsüzlük cezası kesmiş ve en yakın vergi dairesine gidip vergiye kaydolacaksınız, siz araba alıp satıyorsunuz demiş son 6 yıllık tc den inceleme yapmışlar. bu işin vergilendirilmesini anlatabilecek birisi var mı? aramızda
A
Üye574 yazı
konu günceldir.
A
Üye574 yazı
vergilendirme konusunda bilgi verecek arkadaş yok mu?
L
Üye473 yazı
KONU BANA DA ILGINC GELIOR.
Benim tek düsündügüm: müsteri araci biraktiktan sonra olabilecek sorunlar...mesela hirsizlik oldu araca bir hasar geldi...
Bir de bu isin mafyasi cok diyorlar. konuya hakim arkadaslarin fikri cok iyi olur.
slmlar
Benim tek düsündügüm: müsteri araci biraktiktan sonra olabilecek sorunlar...mesela hirsizlik oldu araca bir hasar geldi...
Bir de bu isin mafyasi cok diyorlar. konuya hakim arkadaslarin fikri cok iyi olur.
slmlar
E
Yeni Üye18 yazı
Galericilerin birçoğu tefecilik yapmaktadır. Koca koca galeri dükkanlarının aylık 3-5 araba satışıyla yani 3-5 bin lirayla mı döndüğünü sanıyordunuz?
I
Üye105 yazı
galeriilerde akraba çoktur aracı piyasasının altında canlı paraya alır. zaten acil paraya ihtiyacı olan arabasını galeriye ***ürür. aracın noter satışı dışında bir masrafı yoktur galeriye oda en düşük 75 en fazla 200 tl dir ( ben arabamı alırken 75 tl ödedim 1.4 benzinli bir araç için ) galeri satacağı rakamın en aşağı 1000 tl kar koyar yani galeri bir arabayı aldığı zaman 1 - 3 bin arası kar elde eder ki eskiden daha fazla idi. diğer türlü konsinye bırakır arkadaşın dediği gibi ondan da komisyon alır galericide 1 bilemedin 2 eleman çalışır. ( büyük galeri ise başka )
İbrahim Turan
T
Yeni Üye68 yazı
eğer vergiye tabiseniz alırken faturasız alırsanız %1 vergisi var. Satarken de alış ile satış arasındaki farkın(kârın) %18 ini vergi ödersiniz. Alırken faturalı alırsanız örneğin şirketten vs. %1 ödemezsiniz. Alıken fatura yoksa noter satışındaki bedel esasdır.
umarım yardımcı olmuşumdur.
umarım yardımcı olmuşumdur.
otomobil profesörü
05437457011
05437457011
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz