Ümit ikiside özünde aynı gözküse de işleyiş açısından farklı iş kolları. Ambalaj işinden beklentin nedir bunu bir düşüünmelisin. (Sadece gören gelsin alsın mantığımı, ben 1-2 pazarlamacı 1-2 araç tutup gün boyu işe çıkaracağım mı? ) Eğer böyle ise işi organize edersin ve sadece takibini yaparsın. Bu iş için en az 1 sabit elemanın dükkanda olması gerekir.
Reklam işi sınırsız bir dünya, ürün yelpazesi çok yüksek kartvizitinden tut, tv reklamına kadar uzanırsın. Kağsamın ne olacak müşteri portföyün nedir? bunun için daimi 1 grafik - taşarım çalışanı istihdam edecekmisin. En az 2 pc gerekecek ( 1 adet mac - 1 adet normal ).
İş yoğunluğum çok olur dijital baskı makinesi alıp anında teslim edeceğim işler olur mu ? Evetse bir dijital copy makinesi veya en yakın yere yaptırıp getirecek 1 elemanın olmalı. Matbaa işleri içinde pazarlama ihtiyacı duyarsanen az 1 pazarlamacı alacaksın. Sen işleri takip edeceksin.
Reklamda tabela vs montaj gerektiren işler yapacaksan bunlar için araç ekip gerekli.
Bu iki iş kolunda birden bir zat kendinde katılıp pazarlamasını , sağa sola gitmesinide ben yaparım diyorsan ciddi uzun süre mesai harcaman lazım.
Ambalaj işini gelsin müşteri alsın gitsin, matbaa işini de ben pazarlar grafikçi birine yaptırırım dersen 1 bilemedin 2 elemanla yırtarsın.