İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
400-500 Bin'lik Yatırım İçin Sektor Seçimi
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
61 yorumJ
Üye121 yazı
21/01/2014 : 11:33:20#1
Web sitesi
Alıntı
A
Yeni Üye24 yazı
BENDE ANTALYA'DA TURİZM İLE UĞRAŞTIM,FAKAT ESKİSİ GİBİ İŞLER OLMAYINCA EŞİMLE BERABER,
İSTANBUL BEYKENTE 1 AY SONRA YENİ AÇILACAK OLAN SPOR SALONUNA HİSSE KARŞILIĞI ORTAK OLARAK GİRMEYE KARAR VERDİK,
BEKLENTİM BÜYÜK ŞİMDİDEN SPOR SALONUNUN 1200 ÜYESİ OLDU SALONUN KAPASİTESİ 3500 KİŞİ 7.000m2 ÜZERİNE KURULU,
AYNI ZAMANDA SALONUN SAHİBİ 3 KERE DÜNYA VÜCUT GELİŞTİRME ŞAMPİYONU OLDU 250.000TL YATIRARAK -1- SENEDE AMORTİ EDECEĞİM,
EĞER BU İŞ İLE İLGİLENİRSEN YARDIMCI OLURUM.
SAYGILAR atilla BOZKURT
alpican1215@hotmail.com
M
Yeni Üye2 yazı
Bulunduğun yere nasıl bir müşteri potansiyeli var bilmiyorum fakat şuanda Bayram Efendi Osmanlı Türk Kahvecisi frencheising veriyor. Ve kar marjı %50 nin üzerinde. Ben kendileriyle görüştüm ortalama yatırım maaliyeti 400 bin tl civarında olduğu için beni bi hayli aştı. Şuanda sadece Antalya bölgesinde 7 adet şubeleri var. Yakında Mersin ve Isparta'da yeni şubeleri açılacak. Antalya/Manavgat'ta 14 sene yaşadım şuanda orda çok iyi iş yapıyorlar. İstersen bir araştır derim. Benim o kadar param olsa bu işi düşünürdüm açıkçası.
M
Üye546 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - MustafaKenar Bulunduğun yere nasıl bir müşteri potansiyeli var bilmiyorum fakat şuanda Bayram Efendi Osmanlı Türk Kahvecisi frencheising veriyor. Ve kar marjı %50 nin üzerinde. Ben kendileriyle görüştüm ortalama yatırım maaliyeti 400 bin tl civarında olduğu için beni bi hayli aştı. Şuanda sadece Antalya bölgesinde 7 adet şubeleri var. Yakında Mersin ve Isparta'da yeni şubeleri açılacak. Antalya/Manavgat'ta 14 sene yaşadım şuanda orda çok iyi iş yapıyorlar. İstersen bir araştır derim. Benim o kadar param olsa bu işi düşünürdüm açıkçası. |
hocam bence 400.000 tl cok para yaaa O paraya kendi markamla cok daha güzel bir yer açabilrim gibi gibi :))
D
Yeni Üye8 yazı
Benim tavsiyem; bilmediğiniz bir sektörde başkalarının tavsiyeleri ile kendi başınıza yatırım yapmayın şeklinde olur. O sektörde tecrübeli, daha önceden tanıdığınız, bilgisine, tecrübesine, becerisine güvendiğiniz dürüst bir ortakla birlikte yatırım yapmak daha doğru olur. En doğrusu ise ana işinizde (otelcilik) değişimi gözlemek ve işinizi değişen müşteri beklentilerini karşılayacak duruma getirerek uzun vadeli karlılığı yakalamak olacaktır.
Kolaylıklar ve bol kazançlar dilerim.
Kolaylıklar ve bol kazançlar dilerim.
Ticaret berekettir.
B
Yeni Üye15 yazı
çanakkale veya yakın destınasyonda dusunuyorum işin açıkçası bolgeyle ılgılı kısa bı bılgı verıyım sızlere çanakkale il merkezi 35bin cıvarında ogrencı var ve buna ilaveten de asker bulunmakta ayrıca çanakkale halkıda şık yeme içme kültürü olan biyer orengın suan forum yapılması için dün itibarıyla inşaat ruhsatı verildi acaba burda mı yer almalıyım diye aklımdan gecmıor değil bugun yıne avva erkek giyim fırması ile gorustum 300 bin tl dolaylarında bi yatırım ongoruluyor ama işte sadce erkek gıyım yıne mango fırması yeniden yapılnadırmayla turkıyede franchise vermeye başlamış evet çklaede nokta atısı olur gibi duruyor o bile 500bin euro dan bahsedıyor ayrıca degerli arakadaslar yorumlarınız için tesekkurler osmanlı kahvecısınıde arastırıcam saygılarımla
B
Üye711 yazı
aman kardeş dikkat et 400 bin TL çok büyük para dikkatli adım at yoksa yazık olur :(
Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..
B
Yeni Üye15 yazı
evet endişe uyandırıcı bişiy olunca ince eleyip sık dokumak istıyor uyarı için tesekkurler
B
Üye711 yazı
aslında benim bi tavsiyem olacak kardeş madem turizm ile uğrasıyorsun ben nevşehir/kozaklıdayım burda termal turizm var çok hızla gelişen bir yer istersen bi araştır buraya yapacağın yatırım zamanla çok artar
B
Yeni Üye15 yazı
B
Üye711 yazı
evet yani o şekil düşününce maliyeti çok fazla tutuyor fakat burdan bi arsa kiralayıp gösterişli bir restorant kurabilirsiniz kaplıca bölgesinde sadece 3 tane restorant var her biri aşa yukarı aylık 30 bin liranın altına inmiyor tabi sezon açıkken
F
Yeni Üye57 yazı
o kadar büyük paranı riske atma, piyasalar karışık ve seçime kadar ne olur ne gider kimse birşey kestiremiyor, restaurantlara eskisi gibi rağbet yok masraflar büyük yatırıma değmez, nacizane fikrim 100.000 tl ye kendi konseptinizi kendiniz oluşturun,simit dünyası gibi bir yer açın çanakkale öğrenci şehri, artık insanlar 1 lira 2 liralık atıştırmalık şeylerle idare ettiriyor ve resmen kuyruk oluyor masalarda oturacak yer olmuyor, internetten bile sağlam ustalar bulursun aylık 3,000 e birusta bulsan sana sana 100 çeşit mal çıkartır, işyerinin lokasyonu şehrin ana caddesinde olsun ahşap bir dış giydirme yap ,ilgi çekici pixel led bir tabelayı da çak dışarı , kasanın başına ya kendiniz gecin yada eşiniz parayı el arabasınla kaldırın, artık devır ufak paralardan çok sürümle çok paralar kazanma devridir, saygılar
M
Üye546 yazı
Hocam bence küçük yatırımlarla başlamalısınız.Örnek olarak otellerde nargile işi olabilir.
100 tl nargile desek
100*5=500 tl
500 tl tütün,kömür vs desek=500 tl
2000 tl kostüm dekarosyon desen=2000 tl
Kira= 5000 tl deseen toplamda =8.000 tl ye çok güzel bir iş kurabilirsin.Arkadaşımın kız arkdaşı yapıyordu tanesi 50 tl den otellerde veriyordu günde 10 tane veriyordü günlük 500 tl yani ayda 15.000 tl kazancı var sen bunu 10.000 tl desen bile çok kazançlı bir iş.Bence küçük sektörlerde başla**** zamanla eleman tutarak aynı anda küçük ama farklı yollarda paranı değerlendirmelisin.Büyük para büyük iş büyük risk...
100 tl nargile desek
100*5=500 tl
500 tl tütün,kömür vs desek=500 tl
2000 tl kostüm dekarosyon desen=2000 tl
Kira= 5000 tl deseen toplamda =8.000 tl ye çok güzel bir iş kurabilirsin.Arkadaşımın kız arkdaşı yapıyordu tanesi 50 tl den otellerde veriyordu günde 10 tane veriyordü günlük 500 tl yani ayda 15.000 tl kazancı var sen bunu 10.000 tl desen bile çok kazançlı bir iş.Bence küçük sektörlerde başla**** zamanla eleman tutarak aynı anda küçük ama farklı yollarda paranı değerlendirmelisin.Büyük para büyük iş büyük risk...
B
Yeni Üye15 yazı
kesinlkle bu pıyasa şartları konusunda hemfikirim sizinle bahsetıgınız tarzda işletmeler oldukça fazla banada mantıklı gelmişti ama biraz piyasa arastırması bu tarzda mekanların çoklugu gozume çarptı banada zaten bu sımıt sarayı fıkrını aklımda canlandırdı
L
Yeni Üye19 yazı
MACARONI HOUSE gibi bir yer açabilirsiniz bence yapımı kolay, makarna yapmak çok basit. güzel temiz bir yer açılırsa iş yapabilir. Veya Kahve Dünyası bayilik veriyordu bunlarda olabilir. Öğrencilerinde çok olduğu biryerde bence güzel. Veya kafe tarzı biryerde olabilir.
E
Yeni Üye18 yazı
250 bin tl sermayeyle yaklasik 2 aydir bende kahve franchise lariyla ugrasiyorum cok ama cok ucuk fiyatlar:( bi kahve dunyasi bayisi olmak icin bile 350 bin I gozden cikarmak gerekiyor m2 si 1500 tl + 20 bin dolar franchise bedeli istiyorlar. bole bi sikinti altina girecegime kendi franchise imi acmak daha mantikli geliyo ama tek basina olmamiz ve anlamadigimiz bi sector.
16 sene turizm de rest. otel isleriyle ugrastim son 2 senedir de otel isini ingilterede yaptim suan fethiye de yasiyorum. akli basinda kafasi calisan belli bi sermayesi olan saglikli bi arkadas bulsam franchise isi gercekten kafam cok yatti.
brck kardesime de sunu soleyim kararsizlik cok kotu bisey bulundugumuz forum sayfalari ise ayri bi iskence, sana tek tavsiyem franchise kur derim. saglikli bi arkadasin ile bu insan illaki okumus mimar ya da farkli bi meslekte akilli bi vasfin olmasi gerekiyor. 3 sene sonrasi kendi markanla, kendi adinla, kendi logonla, oturdugun yerden para kazanirsin. bu bahsettigimiz kahve franchise lari 4-5 senelik sector hayatlari var. bu yuzden yaninda akilli 1-2 arkadas ile bu isin ustesinden gelebilirsin.
herseyin hayirlisi hepimiz icin :
16 sene turizm de rest. otel isleriyle ugrastim son 2 senedir de otel isini ingilterede yaptim suan fethiye de yasiyorum. akli basinda kafasi calisan belli bi sermayesi olan saglikli bi arkadas bulsam franchise isi gercekten kafam cok yatti.
brck kardesime de sunu soleyim kararsizlik cok kotu bisey bulundugumuz forum sayfalari ise ayri bi iskence, sana tek tavsiyem franchise kur derim. saglikli bi arkadasin ile bu insan illaki okumus mimar ya da farkli bi meslekte akilli bi vasfin olmasi gerekiyor. 3 sene sonrasi kendi markanla, kendi adinla, kendi logonla, oturdugun yerden para kazanirsin. bu bahsettigimiz kahve franchise lari 4-5 senelik sector hayatlari var. bu yuzden yaninda akilli 1-2 arkadas ile bu isin ustesinden gelebilirsin.
herseyin hayirlisi hepimiz icin :
birol
F
Yeni Üye89 yazı
yazın mercimek al stokla. kışın sat %30 kar et. satma veya alma gibi sorunun yok sınırsız alabilir sınırsız satabilirsin. bir gıda müh 10 bin ver analizi ile herşeyi ile ilgilenir
C
Üye126 yazı
Yazıyı gönderen - feritselcuk yazın mercimek al stokla. kışın sat %30 kar et. satma veya alma gibi sorunun yok sınırsız alabilir sınırsız satabilirsin. bir gıda müh 10 bin ver analizi ile herşeyi ile ilgilenir |
Mercimek gibi başka önerebileceğiniz ürünler var mı acaba.Mesela niye mercimek niye %30 kar.Biraz açarsanız seviniriz.
A
Üye189 yazı
Çanakkalede yaşamış ve hizmet sektöründe giyim mağazacılığında yıllarca çalışmış bir kişi olarak sana tavsiyelerim şunlar olur.çanakkaledeki askere güvenme çanakkaleli esnafa hiç faydası yoktur.öğrenciye gelecek olursan sadece birkaç sektöre faydası vardır öğrencinin.forum avm açılsada iş 2-3 ay iş yapar sonra yapmaz.çünkü şuan tek avm olan kipa avm de bile birçok mağaza iş yapmıyo ordaki kaçtane dükkan el değiştirdi.forum avm yi çanakkale kaldırmaz.okadar parayıda çok zahmetli olan giyim sektörüne bağlama sakın.çanakkalede para kazanabileceğin işler kordonda kafe açmak olur.bak çanakkalede benzin,assos,doğan,telefon kafeler ençok iş yapan mekanlardır.fakat kordondada cafe açacaksan truva atıyla donanma arasında bir yerde açman lazım yukarılara doğru açarsan iş yapamazsın.sakın olaki bankalar sokağında hiçbir mekan açma kalabalığına aldanıp direk batarsın.ama seninkisi gibi otel tecrübem ve sermayem olsa garanti kazanacağım iş olarak bozcaadada pansiyon işi yaparım hem bildiğin sektör hemde garanti kazanacağın bir iş bozcaada da sezonluk bile kiralık pansiyonlar oluyo bide oranın halkı evlerini yazın pansiyona çeviriyo bak o işte çok para var.ben olsam o işi takip eder koştururdum.
S
Yeni Üye12 yazı
sendeki o sermaye bende olacakki düşünemiyorum kazanacagım parayı cok basit bir iş risk yok temiz para dilersen al gülüm ver gülüm adet başı 400 tl kazanacagım bir iş 100 adet sat 40 tl cebinde ve türkiyede ucuk fiyatlara satılıyor iletişim icin
05497483941
mustafa.bulut@acibadem.com.tr
05497483941
mustafa.bulut@acibadem.com.tr
F
Yeni Üye89 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: | ||
Yazıyı gönderen - cakal_tm
Mercimek gibi başka önerebileceğiniz ürünler var mı acaba.Mesela niye mercimek niye %30 kar.Biraz açarsanız seviniriz. |
çünkü mercimek yaz sezon başı ucuz kış ortası pahalı buğday arpa da olabilir ama mercimek bazen %50 kara bile çıkıyor borsa gibi düşünün... çıktığı an satıcaksın üstelik 10 trilyonun olsa yine o kadar mal alıp o kadarını satabilirsin ihracatıda var araştırabilirsin.
B
Yeni Üye15 yazı
arakadaslar degerli fikirleriniz için çok tesekkur ederım sn aybar1726 sizin tavsiyerinizede katılıyorum oyuzden arafta kaldım ç.kale belırttıgınız uzre kısır bi piyasası var aslında sektorumle alakalı bişiyde gecmıor degıl kordona şu bagdat cadesınde veya nişantasındaki butık cafe restaurant kendıne özgü mimarisi ve özel menüsüyle şık bir mekanı pilot alıp aynını kordona uygulamak ornegın happymoons.com gibi cafe restaurant tarzı bişiyde aklımdan gecıo franchıse degıl kendı markamla nedersiniz he şuda var mesela bugun kendi içimizde kküçük bi toplantı yaptık şuan otelımız şık degıl temiz bi hizmet veriyor burayı a dan z ye komple bi renovasyon çalışmasımı yapsak diye kendi içimizde görüştük yani anlıycagınız üzre bol bol fikir jimanstiği yapıoruz gelişmelerden haberdar edıcem saygılarımla
B
Yeni Üye15 yazı
Bu mercimek konusu çol mantıklı ama ürün temini depolama urun saklama koşulları ürünün çeşidi pazarlama süreci hakimiyet gerektiren hususlar diye düşünüyorum ama sizin fikrniz nedir öneriniz
P
Yeni Üye15 yazı
23/01/2014 : 11:39:45#24
Web sitesi
Alıntı
Türkiyede önümüzdeki süreçte parlayacak 3 tane iş kolu var bunlardan ilki briket odun(biobiobirket) yada genel adıyla pres odundan elde edilecek kömürlerdir.Çünkü yurtdışından gelen briket kömürlere devlet rayiç bedel koyunca yurtdışından kömür getirmenin maliyeti yükselen kurla birlikte tamamen cazibesini yitirdi.O yüzden bu işteki büyük oyuncular bu işi Türkiyede çözmeye karar verdiler.Bu konuda bir iki adet tesis devreye girdi bile.Bu yatırımın en büyük handikapı hammadde kaynağına yakın olmak zorunda yoksa maliyetler yüksek olur hammadde olarak özellikle meşe kayın talaşının yoğun olduğu bölgeler olmak zorunda
2 nci yatırım alanı ve yükselecek ve benim tahminim en iyi parayı kazandıracak sektör genel adıyla köpük beton denilen otoklavsız hücresel hafif betondur.gaz betonun en büyük alternatifi hatta ondan bile üstün bir ürün şap uygulamarında blok uygulamalarına kadar geniş bir ürün yelpazaesi vardır beton yoğunluğu metreküpte 300kgden 1600 kgye kadar ayarlanabilen çok güzel bir üründür bunun da en büyük handikapı yüksek sermeayeli bir iş olmasıdır örnek vermek gerekirse günlük 100 metreküplü bir üretim tesisi minimum 500 bintl civarından aşşağı olmaz burda elinizdeki birikime bakarak eğer inşaat çevreniz varsa köpük betonun şap uygulamasınını yapmanızdır araç üstü ekipmanlarının maliyeti taş çatlasa 100 bin tl olur
3-avrupa birliği kuralları gereği önmüzdeki yıllarda türkiyede poşet kullanımı tamamen yasaklanacaktır yerine kese kağıdı geleceğinden bu işe önceden yapılacak bir hazırlıkla sektörün kese kağıdı kullanımı devreye girdiğinde ilk olmanın avantajını yakalarsanız
BÜLENT DEMİR
bulenddemir06@hotmail.com
bulent@enelmakine.com
2 nci yatırım alanı ve yükselecek ve benim tahminim en iyi parayı kazandıracak sektör genel adıyla köpük beton denilen otoklavsız hücresel hafif betondur.gaz betonun en büyük alternatifi hatta ondan bile üstün bir ürün şap uygulamarında blok uygulamalarına kadar geniş bir ürün yelpazaesi vardır beton yoğunluğu metreküpte 300kgden 1600 kgye kadar ayarlanabilen çok güzel bir üründür bunun da en büyük handikapı yüksek sermeayeli bir iş olmasıdır örnek vermek gerekirse günlük 100 metreküplü bir üretim tesisi minimum 500 bintl civarından aşşağı olmaz burda elinizdeki birikime bakarak eğer inşaat çevreniz varsa köpük betonun şap uygulamasınını yapmanızdır araç üstü ekipmanlarının maliyeti taş çatlasa 100 bin tl olur
3-avrupa birliği kuralları gereği önmüzdeki yıllarda türkiyede poşet kullanımı tamamen yasaklanacaktır yerine kese kağıdı geleceğinden bu işe önceden yapılacak bir hazırlıkla sektörün kese kağıdı kullanımı devreye girdiğinde ilk olmanın avantajını yakalarsanız
BÜLENT DEMİR
bulenddemir06@hotmail.com
bulent@enelmakine.com
DOĞRU BİLGİ DOĞRU YATIRIMDIR
H
Yeni Üye27 yazı
kardeşim bence dediğin miktarla bir akaryakıt istasyonu kiraayıp işletebilirsin
hamit
A
Üye189 yazı
Mevcut iş yerimi düzeltip atağa geçmekten bahsetmişsin fakat otelin hem yeri iyi değil hemde rakipler var diyorsun bence bazen insan birşeyleri zamanında bırakmayı bilmeli masraf yapıcaksın bide başka rakiplerle uğraşıcaksın bu nekadar sağlıklı olabilir.bence ticarette rekabetten ziyade boşkulvarları tespit edip ilki yapmak çok önemlidir diye düşünüyorum.çanakkalede cafe restorant meselesine gelince cafe tamam ama restorant belirli bir yani kısıtlıbir menüyle uygun olabilir.ikisi geniş yelpazede olunca kaldırmıyo çanakkalede emin ol.ve çokta lükse kaçma birazda salaş bir yer olsun zaten sana gelecek kişiler zengin kişiler olmayacak.sana yazdığım mekanların müşteri kitlesine gidip bakarsan hak verceksin diye düşünüyorum.ben kendimde ticaret yaptığım için emin ol bakışım artık çok değişti bence en güzel ticaret al gülüm ver gülüm ticareti oda hizmet sektöründe oluyo.rakamlar küçük oluyo fakat riski olmuyo öyle çekle bilmem neyle işler artık hep sakat oluyo .1 tl lik mal ver ama nakit al bu çok önemli.şuan sendeki maddi güç bende olsa yapacağım iş cafe olurdu.hemde bildiğin bir sektör.ayrıca artık globalleşen dünyada risk kavramına büyük firmalar inanmıyor 10-15 yıl sonrası hedefleri doğrultusunda çalışıyor.yani ticaret risk almaktır kavramı bence ülkemizde çok tehlikeli bir felsefe olarak karşımıza şuan çıkıyor.o yüzden bilmediğin işlerden herzaman uzak durmakta en azından kendini geliştirene kadar uzak durmak en akıllıca şey olarak. Görünüyorki ekonomisi sadece birkaç olayla birden değişen doların fırladığı bir ülkedeyken adımları mantıklı atmakta fayda var sanırım.
T
Yeni Üye15 yazı
Ben dusakabin firmasinda calisiyorum ve kendi isimi yapmak istiyorum.Dusakabin malzemesi ithalati yapmak icin her seyim hazir (musteriler mal alacagimim firmalar gumruk hatta kataloglar bile) ama sermayem yok 100.000 tl nizi 1 senede 125.000 tl yapabilirim hatta istenirse her ay 2000 tl getiri saglayabilirim.
E
Yeni Üye51 yazı
ya arkadaşım bu kadar paran varken niye bi iş ile dertsiz başını derde sokmaya çalışıyosun millette burda sana iş begendirmeye çalışıyo bide hatta kimileride bayilik çakmaya falan çalışıyo en düzgün ve sıkıntısız yatırım senin için şu olur alırsın 4-5 tane daire topraktan falan ucuza 7-8 ayda inşaatlar bitiyo zaten paranı ikiye katlarsın ne vergiyle ugraşırsın ne de elemanla ne de kirayla falan bir yıl içinde kazandıgın parayı yaptıgın hiçbir ticarette kazanamazsın çünkü...
E
Üye345 yazı
Yazıyı gönderen - tugkan84 Ben dusakabin firmasinda calisiyorum ve kendi isimi yapmak istiyorum.Dusakabin malzemesi ithalati yapmak icin her seyim hazir (musteriler mal alacagimim firmalar gumruk hatta kataloglar bile) ama sermayem yok 100.000 tl nizi 1 senede 125.000 tl yapabilirim hatta istenirse her ay 2000 tl getiri saglayabilirim. |
garanti ve kesin konuşuyorsun niye ortak arıyorsunki çek kredi kendin yap kendin kazan yada ailende akrabalarında arkadaşlarındandamı bulamıyorsun 100.000 TL eğer onlarda sana destek olmuyor ise buradaki insanların sana destek olması yada seninle ortaklık kurmasını beklemek saçmalık..................
eses
Ç
Yeni Üye25 yazı
10 daire kat karşılığı yer bul 5 daire toprak sahibine ver 5 daire sen al maliyet 700 000 tl aradaki 250 000 tl farkıda inşaat devam ederken daire sat kapat.
en kötü iş sonu paran 450000+ 350000=800000 tl olur
en kötü iş sonu paran 450000+ 350000=800000 tl olur
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz