İşe para yatırmak demek borçlarada da ortak olmak demek.Ardından başka şeyler çıkmasın.Giden sadece ev olmaz.Borçlarda üzerine kalıverir.
Bir iş yapacaksan çok düşünmek lazım.250 bin tl demek çok para demek.Bu parada kolay kazanılmıyor.Ev mirasda olabilir sende alabilirsin.O ev kim bilir hangi emeklerle alınmıştır veya elde edilmiştir..Bunu sadece senin için söylemiyorum.Ailenin de o evde çok emeği olabilir.
Bu arkadaşı ne kadar zamandır tanırsın.İşi sen iyi biliyormusun.Bazen parada versen yetmiyor.Sen zaten işi bilmiyon herşey benim emeğim deniveriyor.Çıkmaya çalıştığında şunada borç var bunada borç var deniyor.Senden para için yardım isteyen arkadaşın gidiyor yerine sanki başka birisi geliyor.
Ben bu soruyu kendime soruyorum.Hiç girme diyorum kendime.Ev 400 binse 400 bindir.Ucuza da satma.250 bin demek baştan 150 bin zarar demek.Satmayı düşünüyorsan da kendin birşeyler yap.Az olsun ama senin olsun.Bu kadar büyük parayı satarsanda bir işe harcama.
Bir arkadaşınla da iş yapabilirsin ama bu meblağ gerçekten çok fazla.Bazı arkadaşlar az diyebilir ama insanlar 5 lira için birbirene giriyor.Ben de hala bir işler yapma gayretindeyim.Ama tek başına.Hadi şunu yapalım hadi bunu da yapalım diyen çok olur.Ama başında zaten bir tek evin var.Bence olmaz kesinlikle yapma derim.
Bu arkadaş bu iş için evini sattı mı acaba?Bu da bir soru.
Şimdiye kadar öyle çok işe girecektim ki ama bir türlü çeşitli nedenlerden olmadı.Şimdi ortak olarak bu işlere girenlere bakıyorum ki iyi ki girmemişim diyorum.En azından kaybım yok.Sağlığım yerinde.Çok iyi düşün.İnsanlar onda defa düşünüyor.Bir defa kara veriyor.Karar verme safhası bazen bir ayı bazen bir yılı bile bulabiliyor.İnşallah hakkında hayırlı bir karar verirsin.