Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Fikirlerinize Ve Tecrübenize İhtiyacım Var

BaşlatanalpicanTarih19/01/2014 23:32:52Yorum30

İlk mesaj
Yeni Üye24 yazı
SELAM KONİKS ÜYELERİ

ARKADAŞIMIN BİRİ İSTANBULDA SPOR SALONU AÇIYOR,
FAKAT PARASAL YÖNDEN SIKIŞTI VE BENDEN ORTAK OLMAMI İSTİYOR,
BENİMDE ELİMDE SADECE EVİM VAR KREDİ ALSAM ORTAK OLMAM İÇİN YETMİYOR TEK ÇAREM EVİMİ SATMAK,
SATARSAM ÇOK UCUZA GİDECEK,
SATMALIMIYIM YOKSA NE YAPMALIYIM,
BU KONUDA BANA FİKİR VE DÜŞÜNCELERİNİZİ SUNARAK YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM SAYGILAR.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Sporcu
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
30 yorum
Yeni Üye34 yazı
Merhabalar ben koniks in konseptini çok taktir ederim çok faydalı insaların bilgi alışverişi yaptığı harika bir site ama bu konuda sizin kendinizin karar vermesi en dogrusu çünkü hiçbir ayrıntısını bilmiyoruz olaya çok uzak ve yabancıyız saygılar ...
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er
Üye711 yazı
eğer arkadasına güveniyorsan ve bekar isen iştende kar edebileceğini gözün kestiriyorsa gir derim...

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Yeni Üye25 yazı

ben olsam satmazdım. Hem ortaklık var, hem yeni bir iş ve tutup tutmayacağı belli değil, hem de ev yarı parasına gidecek. Sadece evden edeceğiniz zarar bile çok fazla

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ymalat
Yeni Üye24 yazı
EVET ARKADAŞIMA GÜVENİYOR VE BEKARIM,FAKAT TAKILDIĞIM NOKTA BUNDAN 5 YIL EVVEL ALDIĞIM EVİN DEĞERİ 400 BİN LİRA İDİ,ŞİMDİ İSE ACELE ETTİĞİM İÇİN 250 BİN LİRA VERİYORLAR,EVİMİN KONUMUDA GÜZEL SAKARYA SAPANCADA 430 m2 GÖL MANZARALI SİTE İÇİNDE HAVUZLU 4 KATLI VİLLA BEKLESEM DAHA İYİ FİYATA SATARIM,FAKAT ORTAK OLUCAĞIM KİŞİ SEN ORTAKLIKTA ACELE ETMEZSEN BAŞKASI VAR DEYİP DURUYOR,BENİM TAKILDIĞIM NOKTA BU ARKADAŞLAR.

alpican1215@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sporcu
Yeni Üye6 yazı
Spor salonu işinden hem evinden edeceğin zararı çıkarmak hem de bunun üstüne kar etmek çok zor. 400binlik evi 250bine satarsan çok pişman olursun. Arkadaşın da bence seni ikna etmek için sırada başkaları va diyor, büyük ihtimal yoktur. Sakın satma evini.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Yeni Üye24 yazı
DEĞERLİ garintsi

SPOR SALONA GİTTİM ÇALIŞMALAR VAR VE ÇALIŞAN ARKADAŞLARDA VAR,1200 KİŞİ SPOR SALONUNA KAPORA KARŞILIĞI ÜYEDE YAPMIŞLAR,
3200 KİŞİLİK SPOR SALONU,AYNI ZAMANDA İSTANBULADA YERLEŞMEK İSTİYORUM,VERECEĞİM 250 BİN LİRAYA KARŞILIK % 40 KAR ORTAĞI YAPACAK,
YILLIK GETİRİSİNİ HESAPLIYORUM,YAKALAŞIK ELİME 1 AYDA 25-30 BİN LİRA PARA GEÇİCEK,FENA PARADA DEĞİL,ATLADIĞIM VE DÜŞÜNEMEDİĞİM BAŞKA BİRŞEY VARSA FİKİR VE DÜŞÜNCELERİNİZE İHTİYACIM VAR SAYGILAR.

alpican1215@hotmail.com

Yeni Üye8 yazı
Spor salonuna gittim diyorsun yani açılmış bir işyerine ortak olmaktan bahsediyoruz yanılmıyorsam 250.000 e karşılık azda 25-30 bin lira kalacak diyorsunuz...
Bu demek oluyor ki ortak olacağınız kişi sizin yatırdığınız parayı size 10 ay gibi bir sürede geri kazandıracak
1. Böyle bir durumda ben olsam ne yapar eder bir banka ile anlaşırım sonuçta 10 ayda ödeyeceğim bir parayı neden ömür boyu bir ortaklığa yatırayım
2. Her işin geliri olduğu gibi giderleride vardır siz yıllık getirisini hesapladım diyorsunuz bunun ne gibigiderleri var kira elektrik gelir vergisi sigortalar çalışanların maaşları gibi ve birde reklam görünmez giderler vs...

Arkadaşınızın sizi sıkıştırması işe ayrı bir güven sorunu yarattı bende ... Bende siz elimizdekinin kıymetini bilin ve iş yapmak istiyorsanız ya anladığınız bir işi ya da kendibaşınıza bir iş kurun derim... Iş kurmadan önce mutlaka yapılması gereken ilk iş buisnessplan yazmak (iş planı) ... Bu yazmak bile yapacağınız işe kafa yormak demek ilk 3 senelik gelir gider ve gelişimi adım adım hesaplamak neredeyse işin yarısı demek...

Yerleşim ALMANYA / KölnMeslek Di?er
Yeni Üye24 yazı
DEĞERLİ şaika

salon açılmadı açılması için salonda çalışan ustalar ve üye yapan müşterileri karşılayan ön bilgi veren arkadaşlar var.

Yeni Üye81 yazı
sakın bu işe girme derim,bırak ayrı ortak bulsun.
emilsumgait@hotmail.com
cep: +994503656045

Yerleşim Azerbaycan / BakuMeslek Mühendis
Yeni Üye26 yazı
İşe para yatırmak demek borçlarada da ortak olmak demek.Ardından başka şeyler çıkmasın.Giden sadece ev olmaz.Borçlarda üzerine kalıverir.

Bir iş yapacaksan çok düşünmek lazım.250 bin tl demek çok para demek.Bu parada kolay kazanılmıyor.Ev mirasda olabilir sende alabilirsin.O ev kim bilir hangi emeklerle alınmıştır veya elde edilmiştir..Bunu sadece senin için söylemiyorum.Ailenin de o evde çok emeği olabilir.

Bu arkadaşı ne kadar zamandır tanırsın.İşi sen iyi biliyormusun.Bazen parada versen yetmiyor.Sen zaten işi bilmiyon herşey benim emeğim deniveriyor.Çıkmaya çalıştığında şunada borç var bunada borç var deniyor.Senden para için yardım isteyen arkadaşın gidiyor yerine sanki başka birisi geliyor.

Ben bu soruyu kendime soruyorum.Hiç girme diyorum kendime.Ev 400 binse 400 bindir.Ucuza da satma.250 bin demek baştan 150 bin zarar demek.Satmayı düşünüyorsan da kendin birşeyler yap.Az olsun ama senin olsun.Bu kadar büyük parayı satarsanda bir işe harcama.

Bir arkadaşınla da iş yapabilirsin ama bu meblağ gerçekten çok fazla.Bazı arkadaşlar az diyebilir ama insanlar 5 lira için birbirene giriyor.Ben de hala bir işler yapma gayretindeyim.Ama tek başına.Hadi şunu yapalım hadi bunu da yapalım diyen çok olur.Ama başında zaten bir tek evin var.Bence olmaz kesinlikle yapma derim.

Bu arkadaş bu iş için evini sattı mı acaba?Bu da bir soru.

Şimdiye kadar öyle çok işe girecektim ki ama bir türlü çeşitli nedenlerden olmadı.Şimdi ortak olarak bu işlere girenlere bakıyorum ki iyi ki girmemişim diyorum.En azından kaybım yok.Sağlığım yerinde.Çok iyi düşün.İnsanlar onda defa düşünüyor.Bir defa kara veriyor.Karar verme safhası bazen bir ayı bazen bir yılı bile bulabiliyor.İnşallah hakkında hayırlı bir karar verirsin.
ahdeman

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Yeni Üye24 yazı
DEĞERLİ ahdeman

yapmış olduğun yorumundan dolayı çok ama gerçekten çok teşekkür ederim,

daha iyi düşünmeme sebep oldu, galiba biraz daha düşünmem gerekicek,

saygılar.

Yeni Üye24 yazı
DEĞERLİ ayyildiz_turkiy

1 SENEDE BU PARAMI AMORTİ ETMİŞ OLUYORUM,

YORUMUN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

SAYGILAR

alpican1215@hotmail.com

Üye232 yazı
Evin sende kalsın bence... Satıp para kazanacağım hayaline kendini inandırma sakın gider.
A.Sami Cansu
543 595 34 80

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye61 yazı
hiç girme derim
Gayserili Müteşebbüs

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Yöneticilik
Üye485 yazı
Bu meblağda bir ortaklık riskli gibi. Hemde ya evi satarak yada krediye bulaşarak.
Bence bu işte bir iş var
ya Arkadaşınız olmadık harcamalara girdi ciddi borçlandı para lazım oldu yada başka işler varki sizi acele et diye sıkıştırıyor. Acele et bak başkası var lafı varsa ticaretin içinde ben uzak dururdum.....

Düşünsene bi sana ayda 25-30 binlara verecek ortaklık payı, vay anam vay, varsa öyle bir bende gireyim hemen :D

Evin elinden gitmesin, birde üstüne 5 parasız kalma, birde onun üstüne işletme borçları kalmasın...

Kardeş kusura bakma, evin sende kalsın. Otur oturduğun yerde şuan ne yapıyosan ona devam et, sıkışmış adama ortak olma.
Mali Müşavir

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
Yeni Üye26 yazı
Ben kendi yorumlarımı şundan dolayı yaptım.Bazı olaylarda insanı öyle bir heyecana getiriyorlar ki gözün birşeyi görmüyor.Hemen bu işe girmeliyim diyorsun.Burada sana, bana herkese dur bakalım kimmiş bu arkadaş,neymiş bu iş diyecek kısacası HÖT diyecek birilerine ihtiyaç. var.

Yanında da ailen veya aklı başında bir insan yoksa <bak sen girmezsen girecek adam çok.Ona göre hemen karar ver.Sen sağlam adamsın.Sana güveniyorum.> diye bir anda kendini işin içinde bulursun.Varsın millet ne yaparsa yapsın.Sen kendi işini yap.Ortaklık mı.Ol 10 15 bine gör arkadaşını.Ortaklığın nasıl birşey olduğunu.Ama ortaklık ise de daha ufak paralara.Millet 10 15 bin için birbirine giriyor arkadaşım.Bu çok para.

Lokanta açan,Bir cafe açan veya her neyse belli işlere giren zenginlerin koydukları sermayelere bakın.Bu gün bu paraları ancak onlar veriyor.Onlarde 40 defa düşünüyor.(Toplamda işletme sermayesi 625bin TL demek.)

Bence arkadaşında söyle.Belli ki bu kişi bu iş için senden bir para umut ediyor.Seni de aceleye getiriyor.Bu iş de onun kafasındaki iş planı.Senin değil.Bu evin tapusu ban ait değil.Zaten satamam.Falan filan bir bahane bul.Bu olaydan sıyrıl.

400 binlik evini kiraya ver.Bilmiyom villaya 1200 kira geliri olur mu.Ama mesela 400 bine sattın diyelim.10 15 yıllık 100 bine 4 tane daire alsan kirasıda 300 tlden versen 1200 gelebilir.Ona da gelebilir diyorum.Çünkü şimdi dağ taş ev oldu.Konut fazlalığıda var.Böyle birşey yapsan bile bu bile garanti değil.6-7 sene önce dairemizi 350TL ye kiraya verirdik.Şimdi ise yüzüne bakan yok.Bunlar örnekler mesela.

ahdeman

Yeni Üye26 yazı
Bu işte sıkıştıysa başkaları da yatırım için varsa bilki zaten seni beklemez.Çünkü adam sıkışmış.Kim el uzatırsa ona gider.Çünkü seni bekleyene kadar batabilir.İlk kim yardım ederse ona gider.Bence senden başka da kimse yok ona yardım edecek.Sende de para yok.Ev var.Hadi satalım.Milletin aklına evin olduğunun bile gelmemesi lazım.Bu yüzden söylememek daha iyi.

Bana göre ben böyle bir teklif hayır derim.Çünkü işe ben girmedim.Benim yüzümden de zarar da etmiyor.Kendi fikri kendi planı.Kızmaca darılmaca da yok.Bir şekilde de bu ortamdan uzaklaşırım.

ahdeman

Yeni Üye8 yazı
Tamamen kağıt üstünde olan bir iş için daha baştan 150.000 TL zarar göze alınarak ev satılıp ortak olunmaz. Kağıt üstünde çok cazip görünüyor doğru ama unutmayın kağıt üstünde... Hiç bir zaman bir işten beklenen ile gerçekleşen aynı olmaz. Son karar sizin tabiiki..
Ticaret berekettir.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Yöneticilik
Üye711 yazı
evin değeri 400 bin lira acele ettiğin için 250 veriyorlar öyle mi kesinlikle satma o zaman evi ipotek verip kredi çeksen nasıl olur

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Yeni Üye24 yazı
DEĞERLİ blackops

BUNU HİÇ DÜŞÜNMEDİM BU FİKRİ BİRDE BANKAYA SORAYIM BAKALIM BANKA İPOTEK İŞİNE NE DİYECEK

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

SAYGILAR

alpican1215@hotmail.com

Yeni Üye12 yazı
evin var onuda kaybetme riski var gözün kesiyorsa gir yanlız evini kaybedipde yıllarca kirada yaşamakta var bunu unutma

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye44 yazı
Ortak olunabilir ama 400 bine ainan bir evide 250 bine satip ortak olmak pek mantikli gelmedi,insan elindekinin degerini kaybedince anlar.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye17 yazı
Değerli Alpican mesleğiniz ne ?
Önce insanlara güvenmeyi öğrendim. Sonra bunu bir daha yapmamam gerektiğini.

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ö?renci
Üye148 yazı
Evin 200bin etseydi ve %40 lık ortaklık için evini vermen yetseydi bile SAKIN ORTAKLIĞA GİRME.

Başkası var acele etmen lazım diyene güvenilmez...

Yeni işe başlarken paraya sıkışan ve %40 ortak arayanla iş olmaz...
..ııII BÜYÜK HEDEF IIıı..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye4 yazı
ben ise şimdi olaya farklı bir boyuttan baktım.şimdi bu arkadaş seni bu iş için zorluyor ve 400 binlik ev 250bine gidecek ya
ne malum arkadaşının senin evinde gözü olmadığı.belkide masus seni zorluyor ve bir aracı sayesinde senin eve 250 bin fiyat
biçtirip kendi veya başkasıyla ortak almaya bakıyor? unutmaki aradaki 150bin tl çok büyük fark.sen şimdi o işe odaklanıp kar edeceğim derken evdende olabilirsin.bu dönemde enbüyük kazığı nedense düşmandan değilde en yakın dostundada yiyebiliyorsun
bu söylediklerimde bir ihtimal ama olmayacak değil

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Üye125 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - alpican
DEĞERLİ ayyildiz_turkiy

1 SENEDE BU PARAMI AMORTİ ETMİŞ OLUYORUM,

YORUMUN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

SAYGILAR

alpican1215@hotmail.com

1 Senede amorti edecek bir iş var mı acaba? bir senede amorti edebilmesi için devletin spor yapmayana ceza kesmesi ile mümkün olacağı kanısındayım valla bizim buralarda da çok spor salonu var ama hiç birisinin o kadar para kazandığını tahmin etmiyorum en son bi tanıdığın projesi vardı İstanbul ticaret merkezinin içinde öyle bir yer açma projesi oda 5bin insan var orada çalışan adam çalışacak iş bitişinde giyecek eşofmanlarını sporunu yapacak binecek arabasına gidecek diye ama ne oldu bilmiyorum ama ne yaparsan yap Allah utandırmasın hayırlısı ise olsun inşaallah

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye574 yazı
sayın alpican;
ev satılıp olmayan işe girilmez, ortada iş yok, spor salonu yok arkadaşın neye göre milleti spor salonuna üye yapıyor. Üyelik aylık mı? yıllık mı? şeklinde, ben olsam girmem bu işe, 400 bin tl lik evi 250 bin tl ye satıp işe girilmez. Ayrıcabu paraya süpermarket kursan, bir yılda o parayı geri alamazsın, millet mecbur mu üye olmaya? diyelim ki bir ay üye oldum ben ücreti ödedim gelecek ay gelmek zorunda mıyım? yada bir yıllık abone oldum, bir sonraki yıl gelmek zorunda mıyım? dolayısıyla ömür boyu sürmez bu iş? ha diyelimki ciddi bir projeniz var o zaman müşteri temsilcisi çalıştıracaksın ki, eğer iş yeri kaliteli bir yerde ise size müşteri bulsun bu da ekstradan masraf demektir. Bunları hesaplıyor musun? mesela iş yerin olur, misal aylık 30bin tl ciron vardır brüt, net masraflar çıkınca sana 8 bin tl kalır bunun gibi düşün.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Yeni Üye15 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - alpican

1200 KİŞİ SPOR SALONUNA KAPORA KARŞILIĞI ÜYEDE YAPMIŞLAR,
3200 KİŞİLİK SPOR SALONU,AYNI ZAMANDA İSTANBULADA YERLEŞMEK İSTİYORUM,VERECEĞİM 250 BİN LİRAYA KARŞILIK % 40 KAR ORTAĞI YAPACAK,

Benim aklıma bu konu takıldı 1200 kişi bu spor salonunu mu bekliyormuş ki daha açılmadan kapora vermişler. Demek ki zeka seviyesi baya düşük bi yerde açılıyorki daha faaliyete başlamayan bir salona kapora verip üye oluyorlar.İlk defa duydum böyle birşey. Açık olan salonlar bile müşteri bulamıyorken bu kadar talep şaşırtıcı

Bence burada yalan olasılığı yüksek. Ben olsam oradaki kapora veren kişilerin bir şekilde bilgilerine ulaşıp " İyi günler Ben ..sporcenter dan arıyorum. Açılışımıza .. gün kaldı bilgilendirmek istedik.Ayrıca önceden kapora verdiğiniz için size özel indirimlerimiz olacak" derim. Eğer o müşteri "ben kapora vermedim bişey !" diyorsa tezim doğrudur.2. müşteriyi aramana bile gerek yok.Eğer vermişse doğruysa başka müşterileri de aramanda fayda var.

Ayrıca en büyük tuzaklara insanlar, en güvendikleri tarafından düşürülür.

Maalesef dolandırılan insanların en büyük zaafı kısa zamanda kolay para kazanma içgüdüsünü bastıramasından dolayıdır.

Başka bir öneri arkadaşın 250 bine %40 vermiş. Söyle bakalım ben 375 bin vereyim %60 ı benim olsun de.Cevabını merak ediyorum.

Hayır olmaz derse arkadaşın 375 bin harcamıştır. Yok tamam derse bilki o 375 binden az harcamıştır.

Ayrıca bu işte kazanırsan 250binlik payından kazanacaksın ama batarsanız minimum 400 bin ve geriye kalan borçlar olur.

Aklıma gelenler bunlar koniks ailesine saygılarımla
www.egesayim.com
www.esyay.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Mühendis