Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bahçecilik İş Fikri

BaşlatanZiraat35Tarih17/01/2014 19:23:15Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye24 yazı
Merhaba arkadaşlar izmirde yaşıyorum ve birçok meyve ağacı hakkında bilgiye sahibim aynı zamanda kendimde ziraat teknikeriyim.Bu durumda aklıma şöyle bi fikir geldi mesela bir üreticinin mandalin bahçesi bakımını budamadan hasata kadar her türlü bakım işini yapmak..bu işi yapan yada önceden böyle bir iş yapmış olan arkadaşlar fikir verirlerse sevinirim.

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye3 yazı
Merhabalar, bizde limon yetiştiriyoruz .Mersinde ikamet ediyorum.Biliyorsunuzdur buralar narenciye cenneti.Dediğinize benzer uygulama "Aylıkçı" diye ifade edilir burda.Yani aylık maaşla bahçenin her işiyle ilgilenirsin.Ama sizin ifade etmek istediğiniz bahçe sahibi işime karışmasın gibi birşey yanlış anlamadıysam.Bu şekilde pek duymadım.Size tavsiyem boş bir tarla alıp bahçe haline getirmek.Limon için değilde (limon çok geç büyüyor malum) bir mandalin , portakal ağacı çok çabuk büyüyor.Derdide limona göre az .Buralardaki uygulamalar hakkında sorarsanız cevap verebilirim.

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Di?er
Yeni Üye24 yazı
Tam olarak şöyle anlatayım ucuzperuk, ziraat teknikeri ziraat mühendisi ve tecrübeli budamacı,ilaççı arkadaşla beraber üreticilere gidip öncelikle şirketimizi ve kendimizi tanıtıyoruz ardından vericeğimiz hizmetlerden söz ediyoruz.Hizmet derken şöyle bahçenizi haftada bir olmak üzere kontrole geliyoruz yapılması gereken işlem varsa söylüyoruz.Veya bizim olmadığımız zamanlarda yaprak biti sarmaya başladı bahçeyi hemen gelip ilaç atıyoruz,veya bakıyoruz otlar büyümeye başlayınca ot ilacı atıyoruz, Budama zamanı budama yapıyoruz vs. İş planını tam oturtamadım o yüzden anlatabildiysem sevindim:)) böyle bir kurguyu iş planına dökünce güzel olcak sanırım :)

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret
Yeni Üye24 yazı

Güncel

Yeni Üye3 yazı
Evet iş planı biraz daha net olsa bende düşüncelerimi belirtirim.Size fikir vermek adına birkaç yorum yapayım.Şimdi düşünceniz güzel ben beğendim fakat uygulamada yaşayacağınız en büyük sıkıntı jenerasyon farkıdır.Yani 20-30 yaş arası bir insan bu fikre sıcak bakabilecek iken orta yaş ve üstü insanların kulağına hoş gitmeyecektir.Neden ? Çünkü herkes uzman gibi artık ağacın neyi var neyi yok biliyor yada bildiğini sanıyor burası işin ayrı bi boyutu.Heleki ot ilacı işi ,işten bile sayılmıyor.Egede bu işle uğraşan nesil farklı düşünebilir bilemiyorumda,Mersinde daha çok orta yaşta insanların elinde narenciye işi ve gelenekçi yöntemlerle yapılır hala.Damlama sistemine bile sulama birliği zorlamasıyla geçildi siz düşünün.Halbuki daha kolay işte ama yok ,anlatabilmek mesele...

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Di?er
Yeni Üye24 yazı
ucuzperuk; düşüncelerin için çok teşekkürler.Bakalım iyi bir program yapınca kısa zaman sonra seninle bu durumu paylaşırım.

Yeni Üye24 yazı
güncel